0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1 ay önce 20 model tüpsüz flame-x pack araç aldım ve bu sesin aynısı bende de mevcut.araç henüz 250 km de.Virüsten dolayı servise de gidemiyorum.Ses ikaz sesi bence.Normal çalıştırma sesi gibi değil.Aracımı sağı solu üstü kapalı tek araç girebilecek garajıma parkediyorum.Park sensöründen olsa sağı solu boş olan yerde de çıkarıyor. Bazen de çıkarmıyor.keyfi davranıyor yani ilk defa toyota bir araç aldım (2008 laguna-2011 mondeo-2010 5.20-2016 golf-2019 sportage) ve sürüş esnasında gelen uğultu sesi ve sağ kapı hopralöründen gelen cızırtı canımı sıkıyor. Bu araçlarda coming home ve anahtardan 4 cam açıp kapama için serviste mi işlem yapmak gerekiyor? Aracın açılabilecek ne gibi gizli özellikleri mevcut? Bilgisi olan aydınlatırsa çoks evinirim.Çok teşekkür ederim.SaygılarMesaj Birleştirildi: Nisan 11, 2020, 15:38:01Arkadaşlar üstte ki mesajıma ek olarak;Klimayı açıp kapattıktan sonra dijital ekranda ki adam resmi neden kaybolmuyor off tuşuna basmama rağmen.
Bende de birkaç seferden sonra tekrar uyarı vermeye başladı. otomatik park frenini devre dışı bıraktım, uyarı vermiyor, şimdilik o şekilde kullanıyorum
Beyler sanırım olayı çözdüm Aynı ses bende de vardi düne kadar. Aracı çalıştırmak için frene normalde uyguladiginizin iki katı kuvvet uygulayip o şekilde çalıştırın ses gelmiyor. Biraz sert davranmak lazımmış
Merhabalar herkese. Benim aracım da 2020 dream multidrive s. Aracı ilk aldığımdan beri aynı ses bende de var. Servise götürdüğüm elektrikli direksiyonun çalışmadan önce sürüle hazır olmadığı anlamında bir uyarı sesi olduğu söylendi bana da. Çalıştırdıktan sonra kayboluyor zaten diye ben de çok kafama takmadım. Ama işin aslının ne olduğunu ben de çok öğrenmek isterim.
Dün Toyota servisine aracımı aracı çalıştırırken gelen uyarı sesi , akünün bitmesi (1 yıllık aracın aküsü bitti) ve geri görüş kamerasının düzgün çalışmaması nedenlerinden dolayı götürdüm. Usta yanımda Toyota Genel Merkezine mesaj attı ve sonuç olarak Elektronik El Freni devreye girdiğinden bu sesin çıktığı ve normal olduğunu söylediler. Eğer elektronik el freninin devreden çıkarırsak bu sesin çıkmayacağını söylediler.Ama elektronik el freni aktif olmayınca ben rahatsız oluyorum. Artık el freni çekmeyi unuttum. Çok büyük kolaylık varsın o ses çıkıversin. Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Dip not: Toyota servis ustaları aracı çalıştırırken hiç bir ışığın sönmesini beklemiyor direk start stopa basarak aracı çalıştırıyor.