Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde aracımın benzin pompası bozulmuş zor da olsa çalıştırmayı başardım.Fakat sonrada farkettim ki Teyp ekranı yazıları daha da gelmedi yaklaşık bir ay oldu. Teybin tümm fonksiyonları çalışıyor,müzik dinliyorum ezberden radyo ayarlayabiliyorum ama sadece ekranndaki yazılar yok.Sigortadan olsa ekran ışığı da gelmez diye düşünüyorum şaştık kaldık. Oto teypçi 200 tl istedi ekran değişecek dedi bana mantıklı gelmedi yazılımsal olabilir diye düşünüyorum.Sizlerin görüşünü merak ediyorum daha evvel buna benzer sorun yaşayan oldu mu ?
Corolla Sedan 2003 1.6 VVT-İ
Resim >
Önce aracın modelini ve diğer bilgileri girerseniz daha sağlıklı fikirler aktarılır neye göre nasıl yorum yapılacak.
Önce aracın modelini ve diğer bilgileri girerseniz daha sağlıklı fikirler aktarılır neye göre nasıl yorum yapılacak.
Haklısınız hocam profildeki yeterli diye düşünmüştüm.güncelliyorum
Basitten başlayın önce park lambalarını yakıp akü kutup başını çekip biraz bekleyin tekrar takıp kontrol edin.Sigortalardan olacağını bende düşünmüyorum kontağı açınca teyp açılıyor sonuçta tüm fonksiyonlar aktif.Eğer yine görüntü yok ise teypi yerinden söküp kontrol edilmesi gerekebilir.Bu teyp arcın ecu ise haberleşmeli yol bilgisayarı için.
Yazılımla bir alakası yok siz aracı zorla çalıştırmaya çalıştığınızda birşeyler ters gitmiş olabilir iyi bir elektronikçi ucuz yollu yapabilir sonuçta herşey çalışıyor sadece ekranda görüntü yok yazıları destekleyen bir diot vb parça kısa devre yapmış olabilir.