Gönderen Konu: BİR MİLYONuncu dostumuz banttan indi..  (Okunma sayısı 995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
BİR MİLYONuncu dostumuz banttan indi..
« : Mart 20, 2009, 13:39:50 »

Toyota'nın Türkiye'de kilometre taşları

1994- İlk Toyota banttan indi.

2000- 100 bininci otomobil üretildi.

2002- İhracatın başlaması.

2004- Kapasite 150 bine çıktı, Verso üretime alındı.

2005- 500 bininci Toyota üretildi.

2007- Auris üretimi başladı.

2009- Üretim bir milyona ulaştı, yeni Verso üretime başladı.

Toyota Türkiye, bir milyonuncu otomobilin banttan inişini ve yeni Verso'nun seri üretimine başlanmasını, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı bir törenle kutladı. Program için Türkiye'ye gelen Toyota Motor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazuo Okamoto, krize rağmen 1 milyonuncu aracı üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

İşçi çıkarma gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Toyota Türkiye CEO'su Tamer Ünlü de, "Bize kimse yavaşla ya da dur demedi, üretime aynen devam ediyoruz." dedi.

Adapazarı'nda üretim tesislerinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Toyota Motor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okamoto, Toyota'nın kalite çıtası açısından Türkiye'nin ilk sıralarda yer aldığını kaydetti. Okamoto, ekonomik krizin farkında olduklarını, krizin ne zaman biteceği konusunda bazı düşünceleri bulunduğunu ifade etti. Kriz sona erene kadar gelişim planı yapacaklarını ve bu planı uygulamak istediklerini vurgulayan Okamoto, "ABD ve İngiltere'de aktivitelerimiz var. Kriz ortamında Toyota çalışanları olarak kendi planımızı uygulayacağız." şeklinde konuştu. Okamoto, şirketin hibrit aracının Türkiye'de üretilip üretilmeyeceğine ilişkin soruyu ise, "Gelecekte bu aracın toplam üretimimiz içinde büyük payı olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle hibrit araç, gelecekte dünyanın birçok yerinde ve çok sayıda üretilecek." şeklinde cevaplandırdı.

Toyota Türkiye CEO'su Ünlü de fabrikanın 1994 yılında üretime başladığını ve 2002'den beri de üretiminin yüzde 90'ından fazlasını başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ihraç ettiklerini kaydetti. Bugün üretimin 1 milyona ulaştığını ve yeni nesil Verso'nun seri üretimine başlayacaklarını dile getiren Ünlü, "Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında ulaştığımız noktanın anlamlı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Tamer Ünlü, yeni Verso için yapılan 200 milyon Euro'luk yeni yatırımla birlikte fabrikaya bugüne kadar toplamda bir milyar 200 milyon Euro yatırım yapıldığını, 800 bine yaklaşan ihracat adediyle de gurur duyduklarını söyledi. Ünlü, yeni nesil Verso için 4 yıl çalıştıklarını, Toyota Türkiye olarak 170-200 milyon arasında bir harcama yaptıkları bilgisini verdi. Toyota Türkiye bugüne kadar 800 bine yakın otomobil ihraç ederek 12,5 milyar Euro ihracat getirisi elde etti.

Toyota Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Hiroyuki Ochia, Toyota Türkiye'nin Avrupa'nın üretim üssü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yeni Verso'da motor gücü yüzde 20 arttı. Yakıt tüketimini ve karbondioksit salımını yüzde 12 azalttık. Türkiye Toyota, Rusya ve K. Afrika'nın ihracat alanına girecek. Avrupa operasyonlarında çok önemli yere sahip." Ochia, Türkiye Corolla Verso'nun 2008 yılında Almanya'da en problemsiz araç seçildiğine işaret etti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da konuşmasında, hükümetin krize karşı başlattığı ÖTV indirimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İndirimin olumlu sonuçlarının gazete sayfalarından görülebileceğini vurgulayan Çağlayan, "Açın gazetelere bakın, çarşaf çarşaf ilanlar var. Ne kadar isabetli bir iş yapmışız, durmak yok yola devam." dedi. İndirimin üç ayla sınırlı olduğunu vurgulayan Çağlayan, araba almak isteyenlerin ellerini çabuk tutmasını istedi. Çağlayan, nisan ayında açıklanacak yeni teşvik sisteminde otomobil sektörünü ayrıcalıklı, özel proje bazında desteklenecek sektör kapsamına aldıklarını açıkladı. Japonya'nın Arkara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ise Toyota'nın başarısının Türkiye ile Japonya'nın dostluğunun bir sonucu olduğunu kaydetti.

Toyota Türkiye, halen Corolla Verso ve Auris modellerini üretiyor. Şirket geçen yıl Avrupa'ya 119 bin 586 otomobil ihraç ederek 1,5 milyar Euro gelir sağladı.

Kaynak: ZAMAN GAZETESİ Memduh Taşlıcalı,Duran Savaş

Toyota Club Türkiye

BİR MİLYONuncu dostumuz banttan indi..
« : Mart 20, 2009, 13:39:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Verossa 2.0 AT
  • Kan Grubu: A-
Ynt: BİR MİLYONuncu dostumuz banttan indi..
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2009, 00:18:16 »
güzel bir törenle kutladık oldukça gösterişli oldu, tamda ötv ile pazarda hareketlenmenin olduğu haftaydı, hem verso'nun üretim başlangıcı hemde 1000000'u kutlamak hoştu. inşallah en kısa zamanda eskiye döner ve 2000000'a ulaşırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2010 Verso
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
Ynt: BİR MİLYONuncu dostumuz banttan indi..
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2009, 15:05:40 »
Yeni Kasa Verso Avrupada nisan ayında çıkacakmış.
Acaba Türkiyede çıkış tarihi belli oldumu. Kesin bilgisi olan varmı arkadaşlar ? 

:blink:   :-\    :wacko:   :blink:   :-\