0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. Ben de 5 yıldır 2010 model 1.6 benzinli otomatik vites auris kullanıcısıyım. Şahsi görüş ve tecrübelerim şunlardır:Siz kaç model auris düşündüğünüzü ve vites seçiminizi belirtmediğiniz için ben otomatik vites 2010 auris kendi aracımdan bahsederek tecrübemi paylaşacağım. Otomatik vites düşünüyorsanız şayet, 2009 ve öncesi benzinli aurislerde kullanılan MMT şanzımanı şahsen ben sevmedim. 2010 ve sonrası aurisleri öneririm. Aynı dönem honda jazz'larda da MMT kullanıldı ve onlar da tutmadı. Hatta MMT mağdurlarına ait web siteleri bile oluşturuldu.İster istemez bu durum 2.el fiyatlarına da yansıdı zaten satış sitelerindeki fiyat farklarına bakabilirsiniz.1.6 atmosferik motor, sorunsuzluğuyla bilinen,kendini ispatlamış bir motor. Aracım 1 kere arıza yaşadım o da 7 yılllık fabrikasyon aküsü bitti Hissettiriyordu da ben gittiği yere kadar dursun diye ses etmedim Nazar değmesin bakım dışında masraf açmadı hiç. Kayış yerine zincir bulunduğu için motor kayış değişikliği gibi büyük masrafı yoktur. Motor dizel gibi anlık tork üretmez.Ama devrini aldı mı kaptırır gider. !!!ESPİRİTÜEL NOT: Alman kısa sürede yeni motor araba yapar piyasaya sürer,hataları çıktıkça bir sonraki modelde düzeltir.Japon sorunsuz yapana kadar bekler, piyasaya sürer ve yıllarca satar. Bakım hususunda fiyat konusunda bilgilendirmek adına: ben 90.000 bakımımı 10 gün önce 750 TL'ye yetkili toyota servisinde yaptırdım. Dışarıda bu fiyatın yarısına çok rahat bakımı yaptırabilirsiniz.İkinci el hususunda da tutulan ve piyasası olan bir araba yani.
Doğru bir seçim yapıyorsunuz,arkadaşlarımız gerekenleri yazmışlar,karar verdiğinizde,'otomobil tavsiyesi isteyenler ' diye başlığımız var oradan bulduğunuz araçla ilgili de her türlü soruyu sorabilirsiniz,forum üyelerimiz her zaman yardımcı olurlar.
Selamlar arkadaşlar yeni aranıza katıldım. Yazın Allah kısmet ederse Toyota Auris almayı planlıyorum. Hali hazırda kullandığım araç hyundai i20 dizel. Fakat artık dizelle baş edemiyorum o yüzden alacağım araç 1.6 benzinli olacak lpg taktırmayacağım. Şimdi gelelim sorularıma. 1.6 atmosferik motor nasıldır? Kronik sorunları var mıdır? Arıza yapma durumu nedir? Bunları merak ediyorum .
Dizelle baş edememenizin sebebi nedir?
Hocam bakım masrafları. Benzinli araçların bi parçası atıyorum 30 lira iken dizel oldu mu 50-60 liraya çıkıyor. Satmak istediğimiz zaman dizelin 2. El piyasasına kimse yanaşmıyor
Aracınız kaç km deki yedek parça ihtiyacı oluyor? 50-100 tl için araba değiştirilmez bence, B segmentten C segmente geçmek için değiştirilir ama.
130binde hocam partikül filtresi hava akış sensörü gibi arızaları çıktı ve her seferinde 700-800₺ gibi meblağlar ödedim. Dediğiniz gibi aracın segmentini de artık büyütmek istiyorum açıkçası
Bu sorunların nedeni genelde düşük devirde ve kısa mesafe kullanımı ile alakalı. Yani kullanıcı.
Valla hocam 3bin devirden aşağı vites atmam, 2000-2500 devir aralığında kullanırım daima. Motor soğukken asla 2000 devir üstüne çıkmam, turbonun devrini tamamlayabilmesi için stop etmeden önce yaklaşık 30-40 saniye rölantide beklerim, yokuş çıkarken deviri düşürmem vs. Yani anlayacağın dizel araç ile alakalı yapılması gereken çoğu şeyi zaten yapıyorum ben. Kullanıcı kaynaklı bir sorun mu siz söyleyin.
Sadece aracı devrildi kullanmakla bitmiyor, kullandığınız yağ aldığınız yakıt hepsi tamamlayıcı etkenler dizel araç kullanmak ap ayrı bir durum çok dikkat etmek gerekiyor herzaman aldığınız yakıtı değiştirmek bile bazen sorun çıkarabiliyor.
O zaman bilemedim. Hyundai'nin motorunun o kadar narin olmasını aklım almıyor. Kullanılan yağın dpf uyumlu olmaması belki. Atmosferik auris ya da corollaya geçin rahat edersiniz. Her türlü kullanıma karşın da baya dayanıklıdır.