Gönderen Konu: Ön cam durup dururken çatlar mı?  (Okunma sayısı 5897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ön cam durup dururken çatlar mı?
« : Mart 20, 2009, 10:55:46 »
Arkadaşlar 2002 sol corollamı alalı 2,5 sene oldu, üzerinde toyota çıkartmalı orjinal lameks camı vardı.Dün ilçemizde aşırı soğuk ve kar yağışlı bir hava vardı.Sabah aracımı çalıştırıp okula geldim.Saat 10 civarı tekrar bindim bir şey yoktu.Öğlen yemeğe giderken aracıma bindim çalıştırdım, buğulanmayı önlemek için her zamanki gibi havalandırmayı ön cama verdim.Bir kaç saniye sonra öncem alt tarafa 10-15 cm yükseklikten konsola paralel olarak sağ taraftan sol tarafa doğru komple çatladı ve ince ve uzun bir çizgi meydana geldi.Görüşü pek engellemiyo ancak gözümün önünde can sıkıcı bir kılıç gibi uzanıyo.
Şimdi bu çatlak için orjinal camı değiştireyim mi? Değiştirirsem fiyatı kaça mal olur? Kasko yok.Yoksa satofix denilen tamir işe yarar mı % 95 eski haline döner diyo sitesinde  http://www.otocamfix.com/tr/m-1-ana_sayfa/

Toyota Club Türkiye

Ön cam durup dururken çatlar mı?
« : Mart 20, 2009, 10:55:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön cam durup dururken çatlar mı?
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2009, 11:26:37 »
benim araçtada yazın sıcakta annem biraz serinlesin diye soğuk suyu üzerine bocalamış camlar tamamen kapalı ve içreideki hava genleştiği için soğuk suyu görünce cam aynen sizdeki gibi boydan boya çatladı. onun için siz siz olun camları bilhassa yaz aylarında az bişey açık bırakın
sizin olayda zannedersem tam tersi .soğuk havada arabanın içerisindeki hava yoğunlaştı ve eğer sıcak havayı direk cama verdiyseniz çatlama yaptı. ben genelde arabaya ilk bindiğim zaman kaloriferi açarım yani soğukken...
ben camı direk değiştirdim uğurlu glass ın camını taktım. çünkü serviste 650 ytl fiyat vermişlerdi camı değiştirmel için...
  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2009, 11:30:21 »
Belki daha önceden almış oldugu bi darbe vardı camın (taş vs.) sıcagı görünce patlayı verdi.Görüntü haricinde bi zararı yorsa ben ellemyin derim.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2009, 11:50:41 »
Arabalarımızı park ederken kaldırıma tek teker çıkartıyoruz veya dengesiz zemine park ediyoruz buda arababnın terazisini bozuyor sonuçta en başta camlar esniyor. benim aklıma bu geldi. Ama bu konuda sıcak soğuk genleşmesi sözkonusu galiba.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2009, 14:48:59 »
  Selam.
 Öncelikle çok geçmiş olsun.
 Aracı park edip giderken havalandırmayı dışarıdan konumuna almaya dikkat etmeniz lazım.