Gönderen Konu: far konusunda yardım!!  (Okunma sayısı 7072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • lord of the tarmac..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: far konusunda yardım!!
« Yanıtla #20 : Mart 28, 2009, 19:21:38 »
  Ramazan bey Pazartesi yada Salı ben size burdan bilgi veririm size.Ankara'da bir arkadaş yapıyormuş.Mercek,Angel,karartma falan..İşçiliği de iyi dediler.Ben bir bakayım işçiliği falan iyi ise sizede yaptırırız.Bende yaptırmayı düşünüyorum çünkü..Bana özelden cep numaranızı yollarsanız,size dönüşüm rahat olacaktır..
tabıkı cok sevınırım sımdıden cok tesekkurler..
KEMER MOTOR SPORLARI KULUBU.       

K.M.K

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 28, 2009, 19:21:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 28, 2009, 19:52:52 »
  Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...Kemer'e sevgiler...Telefon numaranız da güzelmiş.Tam memleket dolaylarından.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Mart 28, 2009, 21:49:13 »
yani eğer genelleme yapıyorsanız lütfen noktalama işaretlerine dikkat ediniz. Herkes her işi berbat yapıyor diye birşey yok. Yapılan işçiliği beğenirsem inanın abuk subuk konuşanlara da bir çift lafım olacak.

foruma sık sık giremediğim için kusura bakma evet kartal,ben birinden duydugum olayı söylemiyorum sizin bana 2 çift sözün olursa bende 2 çift resim eklerim görürsünüz durumu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Mart 29, 2009, 00:08:34 »
tamam dostum anladım. peki sorununun ne olduğunu ve halledip halledemediğini , nasıl hallettiğini benimle paylaşırmısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Mart 29, 2009, 00:29:45 »
tamam dostum anladım. peki sorununun ne olduğunu ve halledip halledemediğini , nasıl hallettiğini benimle paylaşırmısın.

sorun mu:D herşey sorun 1.mercekler ayarlı takılmamış üstünden ayar yapıldıgında uzunlar apartmanların6.katına bakıyor 2.deli gibi su alıyor farlar.3.mercek kapagı yok yuvarlak saçma bişe takılmış mercekle ampulun takıldıgı yer arasından ışık çıkıyor mercegin anlamı kalmıyor.4.taktıgı dandirik yuvarlak bişe takarken çıkıyor.5.olması gereken mercek çizgisi yok ve aydınlatma çoooook vasat.sorunu çözdüm mü hayır her aradıgımda binbir yalanla karşılaştım yaptırmak istesem 100 ytl verip far camı döktrmem gerekicekti far camlarımı da maffetmişlerdi onun dışında 200 ytl için ne yapılabilirki insana hukuki hiç bi işlem uygulayamazdım o para içindi başımı belaya sokmaya değmez dedim ve allahlarından bulsun dedim arkadaşlarım vasıtasıyla far bulup taktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 29, 2009, 13:05:22 »
sorun mu:D herşey sorun 1.mercekler ayarlı takılmamış üstünden ayar yapıldıgında uzunlar apartmanların6.katına bakıyor 2.deli gibi su alıyor farlar.3.mercek kapagı yok yuvarlak saçma bişe takılmış mercekle ampulun takıldıgı yer arasından ışık çıkıyor mercegin anlamı kalmıyor.4.taktıgı dandirik yuvarlak bişe takarken çıkıyor.5.olması gereken mercek çizgisi yok ve aydınlatma çoooook vasat.sorunu çözdüm mü hayır her aradıgımda binbir yalanla karşılaştım yaptırmak istesem 100 ytl verip far camı döktrmem gerekicekti far camlarımı da maffetmişlerdi onun dışında 200 ytl için ne yapılabilirki insana hukuki hiç bi işlem uygulayamazdım o para içindi başımı belaya sokmaya değmez dedim ve allahlarından bulsun dedim arkadaşlarım vasıtasıyla far bulup taktım
   Geçmiş olsun arkadaşım..Sorunlarını fotoğraf olarakta yayınlarmısın acaba..Merak ettim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 29, 2009, 15:09:05 »
1 günle ıskaladım..evet tümü doğru maalesef..aynı sorunlar aynı şeyler. bakalım başka bir ustayla durumu düzeltip düzeltemeyeceğimi araştırıyorum.Sana özür borçluyum..İşin aslı biraz asabım bozulmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • lord of the tarmac..
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #27 : Mart 29, 2009, 16:48:10 »
  Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana...Kemer'e sevgiler...Telefon numaranız da güzelmiş.Tam memleket dolaylarından.
evet guzel bıraz torpıllı oldu numara:) kemerede beklerıım yolunuz duserse mısafır etmek ısterım sızı saygılar..
KEMER MOTOR SPORLARI KULUBU.       

K.M.K

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 29, 2009, 19:13:59 »
evet guzel bıraz torpıllı oldu numara:) kemerede beklerıım yolunuz duserse mısafır etmek ısterım sızı saygılar..
   Bu güzel ve iyi niyet için çok çok teşekkür ederim.Kemer'den geçmiştim ama özlem duyuyorum oraya.

1 günle ıskaladım..evet tümü doğru maalesef..aynı sorunlar aynı şeyler. bakalım başka bir ustayla durumu düzeltip düzeltemeyeceğimi araştırıyorum.Sana özür borçluyum..İşin aslı biraz asabım bozulmuştu.
  İlhan bey,Onur beyin yaşadıklarıını sizde mi yaşadınız.Ben öylem mi anladım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 29, 2009, 23:18:56 »
malesef öyle olmuş, yaşananların aynısını yaşamış, sorunu çözmek için biraz uğraşın olmazsa da peşini bırakın, başınızı derde sokmaya değmez :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 29, 2009, 23:42:04 »
  İlhan bey bir gün daha bekleseymişsiniz başınıza bunlar gelmeyecekmiş.Yazık giden paraya,emeklere ve umutlara...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 30, 2009, 00:31:50 »
ahh iştee ben böyle şansın içine tükiriyim aynı sorunları mı yaşadınız bir günle mi kaçtı,bence sizde benim gibi dolandırıldınız aradıgımda koskoca adam beni küçük çocuklarla muhattap edip dayımız hasta diyordu dayıda bir arayışımda dayı bir arayışımda amca oluyordu,ne yapılabilirki düzenbaz bu 200 ytl için adamı öldürmiyceğne göre dövsen dövdürsen dükkanını başına yıksan bu sefer haneye tecavüz darp bilmemne suçlu hallere düşücen ben bir çözüm bulamadım tek çözüm orj farları allmak  ve far karartma yapmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 30, 2009, 00:52:27 »
  Onur bey şiddete gerek yok.Allah bu tarz insanların hiç bir zaman yanına bırakmaz..Allah daha beterinden sakınsın hepimizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 30, 2009, 08:00:36 »
gecmis olsun arkadaslar bence sizin isinizi en guzel bir fiber ustasıda yapabilir siz sadece mercek ayarını yapın kendiniz goturun yanlarını kapasın oldu bitti bu kadar benim genc ustam ile birlikte yaptık zaten yapılan ilk mercekli fardır sadece acele oldugundan yukseklik ayarı yapamıyorum sizin yaptırdıktan sonraki soronlar yanında bence pekte buyuk bir sorun degil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 30, 2009, 10:46:57 »
Arkadaşlar ben yaşadığım sorunları ve yapılan düzeltmelerle beraber ortaya çıkacak en son işin durumunu ayrıntılı bir metinle ve resimlerle yazacağım. Biraz daha bekleyin derim. Belki de benim tarzımda yoldaki görüntüsüne değilde yoldaki gördüğüne daha çok önem veren ve modifiyeden ziyade güvenlik konusunda hassas olanlar için faydalı bir paylaşım olur. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 30, 2009, 11:36:27 »
Paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz İlhan bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mart 30, 2009, 12:10:13 »
başından sonuna en ince ayrıntısına kadar anlatacağım hiç merak etmeyin..
belki erken olacak ama sanırım akşamı beklemeden şunu söyleyebilirim ;mtec kit aydınlatma olarak, 6000k de, 4300k ve 5000k d2s lerden çok daha güzel bir aydınlatma ve daha beyaz bir renk veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 31, 2009, 00:31:49 »
   Ramazan bey,bu gün sanayiiye gittim.Ustayı göremedim ama farın karartma kısmı için kalıp döktürecekmiş.Fiber kalıba dökülüp ortaya çıkan şekil ile uygulama yapacakmış.Bu da çok az hata demek olacak..Gelişmeleri burdan aktarıp size bilgi vereceğim.İş kesinleştiğinde de olurunuz ile sipariş veririz.Benim arabada da deneriz..Kobay olarak yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mart 31, 2009, 11:42:57 »
   Maalesef moralim bozuldu arkadaşlar. Moral bozukluğuyla geçen bir hafta sonunun ardından dün biraz düzeltme adına umutlanmıştım ama olan benim orijinal farlarıma oldu.
Yapılacağı vaad edilen iş: Mengerlerden alınma mercek ayarlı çizgili bir ışık, mtec orijinal kit
Yapılan iş: Clio mercek, far yükseklik ayarı yapamayan bir reflektör , müthiş derecede hatalı yerleştirilmiş bir mercek, 5- 6 kere sökülüp takılmış bir far tası, ilkinde balansı hata veren bir xenon balansı ki sonradan arızadan dolayı değiştirildi ki hala şüpheliyim orijinal mi değilmi diye.
Arkadaş işi bilmediği için fazlaca zaman ve emek harcadı buna lafım yok. Ama inanın ben o kadar uğraşsaydım bu işi kıvırabilirdim arkadaşlar.

Tüm gözlemlerimle yapılan hataları paylaşayım. Merceği ortalayıp takmak çözüm değil arkadaşlar ki bu arkadaşın yaptığı bu. Mevcut ayarı da bozduğu için far yükseklik ayarı da çalışmıyor. Ortalandığı söylenen farlar camlar kapatılmadan araç üzerinde denenmeli,sağa sola yukarı aşağı ayarı yapılıp , yükseklik ayarı motoru çalıştırılıp denenmeli ve yerine öyle takılmalıydı. Çalışılan yer ve çalışma ortamı sakin ve düz bir yüzey artı denemeler içinde kapalı ve karanlık bir mekana sahip olmalıydı. Yapan kişinin far ayarı ve ışıklandırmadan çok iyi anlaması gerekiyordu. Far camı bu kadar çıkarılıp takılmamalıydı. Orijinal farlar yerine çıkma farlar üzerinde oynanmalıydı. Maalesef olmadı.

Ha bende yanlardan ışık kaçırma yada farların su alma olayı olmadı, telefonlarıma her daim çıkıldı, lakin ışık o kadar düzensiz ve ayarsızki, ne bu araba muayeneden geçer, ne de yolda karşıdakine ve bana rahat verir. Ama size gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim sanırım. Mtec çok güzel bir ışık veriyor arkadaşlar. 6000k bence 4300 ve 5000 lerden daha beyaz bir ışık veriyor. Ben xenonum diyor.

Sonuç : Vasat ötesi işçilik. Kötü niyetli demek istemiyorum ama işin içine yalan girdiği vakit, ki bu ifadeyi kullanmak sanırım hakkım, hiçbir işiniz doğru gitmiyor. Çünkü yapılacağı vaad edilen hiçbirşey yapılmadı.
Yapılacak şey : işten anlayan bir ustada üzerine para verip kaybettiğiniz zaman ve emeğin mümkün olduğunca geri döndürülmesi.
Fotoları ekleyip de moral bozukluğu yaşamak istemiyorum.

Saygılar.

Önceki verdiğim linki nasıl iptal edeceğimi söyleyecek bir arkadaş varsa memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mart 31, 2009, 16:06:26 »
Arkadaş malesef artık telefonlara da çıkmıyor. Çıkan babasıda sen ne numuneymişsin dedi. Vah vah. Arkadaşlar aman uzak durun.