Gönderen Konu: far konusunda yardım!!  (Okunma sayısı 7070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: far konusunda yardım!!
« Yanıtla #40 : Mart 31, 2009, 18:28:40 »
üzülerek diorum ''ben demiştim'' diyorum,arabanız yıkansız 3,4 kez ne hale gelir görürsünüz benim yagmurda maffolmuştu 1 kere yıkattım göz kararı mercek mi takılırmış aynı şey sizinde başına gelmiş telefonlarınıza çıkmıyor hiç şaşırmadım far yükseklik ayarı olmaması demek muayneden geçmek için çıkma far almanız demek aydınlatma bu şakaya gelmez arabanın üstüne kesinlike takmadan mercekleri sabitlemeyiniz bu arada mercekler mengerlerden alınma falan değil sanayilerden çıkmacılardan topluyorlar

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 31, 2009, 18:28:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Mart 31, 2009, 19:24:56 »
arkadaşlar öncelikle büyük geçmiş olsun,bnde önceden farlarımı karartıp angel taktırmıştım ama farların içine etmişti yapan kişi,sora o farları değiştirip 0 angel farını aldım bnm arabaya,sorada montajını o sizin dediğiniz bahçelievlerde sönmez tuningdeki çocuğa yaptırdım,bni bi arkadaşım ona yönlerdiği için onn yanına gitim fiyatta yardımcı olr maksadıyla,ama 10 dk uğraştı montaj için 40 tl aldı.işçiliğini de hiç beğenmedim her yerden vidaladı farı ama tam oturtamadı.dükkanı da tuning dükkanı falan değil de daha çok far tamircsine bnziyo zaten:)bni bi kaç gün geçtikten sora telefonla aradı snn aracına göre 0 sis far buldum,müsait olduğun zaman gelir bakarsın dedi,yanına bi gittim sis farları 2. el berbat çizik bide bana 0 demişti,fiyatnıda bana dioki 2sini 80 tlye aldım ,görseniz ikisine 10 kuruş bile vermezsiniz yani ,normalde orjinal 0 sisler 140 ytl:D,bu arada sis farlarının arkadaki siyah plastik bağlantılarıda yok diyo ki onları da gidip servisten alcaksın,anlıyacağınız çocuk milleti çarpıyo resmen,kazıklamaya çalışıo.bidaha ona bişe yaptırmam.birde muayenede far yükseklik ayarının olmaması sorun yaratır mı?çocuk angel farın montajını yapıyoken bu farın far yükseklik ayarı girişi olmadığı için ,far yükseklik ayarını yapan kabloyu fara bağlamıyoum dedi.Acaba varda o mu anlamadı montajından?Bu angel farlarda yükseklik ayarı omuyo mu yada,bi bilginiz var mıdır?Birde farı kenarlardan tam oturtamadı her yerden vidaladı ama,neden oturtamadı onu nasıl ayarlayabiliriz,başka birine göstermeye gerek var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 31, 2009, 20:00:33 »
Arkadaş malesef artık telefonlara da çıkmıyor. Çıkan babasıda sen ne numuneymişsin dedi. Vah vah. Arkadaşlar aman uzak durun.
   Bunlar ne biçim esnaf böyle ya..Şaşırdım,şok oldum.Bir esnaf böyle bir şey yapar mı?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 31, 2009, 22:40:13 »
ben kendı aracım dahıl her araca far karartma angel montajı ve led sıstemı yaptım belkı 50 defa far actım kapattım.sımdıye kadar (Kendı aracım dahıl)hıc bırı su almadı ıscılık guzel olursa sorun kalmıyor ve camlarında cızık hasar v.s olusmadı cunkı ozenerek ıs yaptım:D.cok orj far actım kapattım :D.Ve sınyal takımlarına ıcını acamazsın kırılır karartma yapamazsın demıslerdı ama ben yaptım demekkı ısteyınce oluyormus.ama mercek montajı zor ve cok zahmet gerektıren bır sey en onemlısı ıse ayar olmasıdır.optık oldugu ıcın yanı ısıgı dırek verdıgı ıcın ayarı bozuk olursa karsıdakı kısıyı normal farlardan daha kotu gozunu alır.Daha mercek montajı denemedım elımde cıkma clıo farları var ona denemeyı dusunuyorum.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Mart 31, 2009, 22:53:15 »
arkadaşlar öncelikle büyük geçmiş olsun,bnde önceden farlarımı karartıp angel taktırmıştım ama farların içine etmişti yapan kişi,sora o farları değiştirip 0 angel farını aldım bnm arabaya,sorada montajını o sizin dediğiniz bahçelievlerde sönmez tuningdeki çocuğa yaptırdım,bni bi arkadaşım ona yönlerdiği için onn yanına gitim fiyatta yardımcı olr maksadıyla,ama 10 dk uğraştı montaj için 40 tl aldı.işçiliğini de hiç beğenmedim her yerden vidaladı farı ama tam oturtamadı.dükkanı da tuning dükkanı falan değil de daha çok far tamircsine bnziyo zaten:)bni bi kaç gün geçtikten sora telefonla aradı snn aracına göre 0 sis far buldum,müsait olduğun zaman gelir bakarsın dedi,yanına bi gittim sis farları 2. el berbat çizik bide bana 0 demişti,fiyatnıda bana dioki 2sini 80 tlye aldım ,görseniz ikisine 10 kuruş bile vermezsiniz yani ,normalde orjinal 0 sisler 140 ytl:D,bu arada sis farlarının arkadaki siyah plastik bağlantılarıda yok diyo ki onları da gidip servisten alcaksın,anlıyacağınız çocuk milleti çarpıyo resmen,kazıklamaya çalışıo.bidaha ona bişe yaptırmam.birde muayenede far yükseklik ayarının olmaması sorun yaratır mı?çocuk angel farın montajını yapıyoken bu farın far yükseklik ayarı girişi olmadığı için ,far yükseklik ayarını yapan kabloyu fara bağlamıyoum dedi.Acaba varda o mu anlamadı montajından?Bu angel farlarda yükseklik ayarı omuyo mu yada,bi bilginiz var mıdır?Birde farı kenarlardan tam oturtamadı her yerden vidaladı ama,neden oturtamadı onu nasıl ayarlayabiliriz,başka birine göstermeye gerek var mıdır?

bir mağdur daha:D,takmış oldugunuz oem angel farın far yükseklik ayarı vardır fakat motoru yoktur yani içerden düğmeyle değil kaputu açıp elle ayarlanabilir endişeye gerek yok muaynede yükseklik ayarından sorun çıkmaz ama angel için ne derler bilemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #45 : Nisan 01, 2009, 07:58:26 »
gecmis olsun arkadaslar ben size anlatmaya calıstım bende cok aradım ama adam akıllı yapacak usta bulamadıgımdan ustam yani arkadasim ile beraber yaptık ticari amac girince isin icine aldıgı paraya bakıyor sadece yapan kisi o yuzden gecmis olsun herkese yaptıracak olanda kendi az cok el becerisi varsa kendi yapsın onlardan daha duzgun yapar cunku isteyerek ozenerek yaptıgından daha guzel olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #46 : Nisan 01, 2009, 09:31:12 »
Kesinlikle katılıyorum. Kendimiz yapsak daha iyi yaparız. Arabayı Beşyoldaki simay otoya  bıraktım.Bilmiyorum orayla ilgili bişi var mı ama forumdan bi arkadaş orada yaptırmıştı. Bakalım daha ilk bakışta senin uzunlar kısalardan aşağıda yanıyo dedi. Yani bu kartal denen arkadaş gerçekten bilgisiz ve yalanı da var. Esnaf falan da değil, olsa telefonu babasına kardeşine vermezdi. Artı bu duruma göre yeni far da almamız gerekecek. Sıfır yan sanayileri 135 e buldum ama 2006 corolla ön iki far temiz çıkma bulabilecek arkadaşlar varsa, sadece 6. ayda muayenede kullanmak üzere tabi, çok sevinirim.
Bundan sonra far yükseklik ayarı da olmasa olur diyorum. Yeterki adam gibi bi ayarı olsun. Ondan da vazgeçtim. O kadar ümitsizim yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Nisan 01, 2009, 19:19:16 »
yan sanayi fara bulaşma hiç  120 ytl falan güzel çıkmalar bulabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Nisan 01, 2009, 20:02:42 »
  Ankara da güzel ve temiz 150 şer TL'ye bulmuştum.İsterseniz gidip bakarım İlhan bey..Birde kargosu var tabii ki..Hesabınızı yapın olur derseniz gider bakarım.Bende mercek için bakmıştım geçen hafta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Nisan 02, 2009, 13:28:28 »
özcan bey ilginize teşekkür ederim. Bu akşam düzeltmeye verdiğim usta arabayı teslimedecek.Yani fara ihtiyacım olup olmadığı  belli olacak. Muayene işini de bi tanıdık vasıtasıyla halledebileceğimi öğrendim. 
Onur bey bu tsy mi ööle bişi diye bi marka varmış. Yan sanayi neden kötüdür bilgilendirirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Nisan 02, 2009, 20:59:28 »
  İlhan bey bu gün çıkmacıda bir çift far gördüm.2006 gri Corolla'nın.Araba yandan çarpık.Ama motor kaputuda dahil önü sağlam.Böyle bir arabanın farları.Param olsa düşünmeden alırdım.Kendim kullanırdım.O farlar için 500 TL'den bir kuruş aşağı inmediler..İlgilenirseniz tekrar bir ararım.Ne dersiniz.
  Bu arada Ramazan beyin farları için ustadan haber geldi bana.Orjinal çıkma far+mercek+siyah zemin+angel toplam 600 TL'ye yapabileceğini söyledi.LED sinyal istenirse +35 TL farkı olurmuş.Ramazan bey size özelden telefon numaramı veriyorum.Olur derseniz siparişi vereyim.
   Yazmayı unuttum İlhan bey.Muayenede eskisi gibi sıkmıyorlarmış diye duydum.Kırık dökük bir Hilux'ın muayeneden geçtiğini söylediler.Şaştım kaldım doğrusu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Nisan 02, 2009, 23:04:46 »
en temiz çıkma farın fiyatı 200 ytl dir fazlası verilmez,yan sanayi farın - yönü xenon kullanıldığı için çabuk kararır solar camları,oturmaz tam,su alabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Nisan 02, 2009, 23:14:27 »
en temiz çıkma farın fiyatı 200 ytl dir fazlası verilmez,yan sanayi farın - yönü xenon kullanıldığı için çabuk kararır solar camları,oturmaz tam,su alabilir
   Onur bey bende öyledir diye düşünüyordum ama en ucuz veren çiftine 300 diyor.10 takım alırsan 120 den veririz diyorlar.İstanbul'da durum nasıldır bilmiyorum.Dediğin gibi temiz ve ucuz bulabilseydim farlarımı değiştirirdim.Far fiyatı böyle olsaydı sanırım 600 yerine 500 olurdu.Buldugum en temizine de 500 dediler şok oldum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #53 : Nisan 02, 2009, 23:48:29 »
valla abicim istanbuldan yardımcı olmak isterim ama çıkma far sonuçta gözünle görmeden olmaz ama taşş çatlasa 150 en ama en babası oda istanbulda,ankara uçmuş resmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Nisan 03, 2009, 01:00:26 »
valla abicim istanbuldan yardımcı olmak isterim ama çıkma far sonuçta gözünle görmeden olmaz ama taşş çatlasa 150 en ama en babası oda istanbulda,ankara uçmuş resmen
   Ankara maalesef böyle.100 TL'den verebilmem için hırsızlık yapmam lazım diyor adam.Son bir yer bakacağım.O da aynı fiyatı verirse artık yapacak bir şey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Nisan 03, 2009, 10:39:59 »
valla onur ve özcan beyler dün artık son şekliyle farları düzeltmeye verdiğim ustadan aldım. Muayeneyi ayarladığım için çıkma artık düşünmüyorum. Şunu biliyorum artık. Bizim farlarda mercek uygulaması çok zor. Merceklerin iyi ışık dağıtacak bir kalitede olmalı , arabanın üzerinde net ve karanlık bi duvarda izlenmeli, far yükseklik ayarının çalışmasını engelleyecek bir reflektör-far tası- far camı sürtünmesi olmamalı , sağ sol ayarı, yükseklik ayarı tam, uzun kısa orantılı, reflektöre montelenmiş civatalar kasaya çarpmamalı. Bu işin kaideleri sanırım bunlar. Usta uzunlara bakarak kısaların yerini çok güzel ayarlamış ama nedense o solu düşük ışık çizgisini net verememiş. Mercekten de olabilir. Ama istediğim gibi oldu diyemem.En azından yüksekliği doğru ve yükseklik ayarı yapabiliyor. Eh işte idare edicez artık.
En son bi rotçuda makine ayarlı far yükseklik ayarı yapıyolarmış, bluetooth falan da varmış hatta, onu da yaptırıp bu işi unutmak istiyorum.
Merceklerin yönü açısı doğru da olsa bu sefer saat yönü yada tersinde en ufak bi sapma olsa çizgi şaşıyor. İşin aslı farı açtırıp kapatmaktan bıktım. Ha bi de hafif sallantılı yolda titreme yapıyor.
Ve ööle kalsın diyorum.İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Nisan 03, 2009, 19:12:03 »
hayırlısı olsun resimleri alabilirmiyiz mümkünse duvardaki resmide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Nisan 04, 2009, 13:04:42 »
abi boşver . sinirlerim bozuldu yeterince . iki ustanında becetrdiği ve beceremediği şeyler var. elin şeyiyle bi daha gerdeğe girmem. sol far rölantide titreme yapıyo. pazartesi bi daha gidicem. lanet olsun gitmek istemiyorum artık. sanayideki usta diye geçinen işbilmezleri iş anlatmak istemiyorum. Adama kendini pimpirikli hissettiriyorlar. Lanet olsun diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #58 : Nisan 04, 2009, 21:20:14 »
gerçekten çok terslikler oldu,titremesi xenon ile alakalı muhtmelen bir parça var akım düzenliyici sanırım onu takmadılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Nisan 06, 2009, 08:19:11 »
titreme sürekli değil, reflektörle alakalı diye düşünüyorum. Bu akşam ustalarımız fırsat bulursa açacağız. Malum çok yoğun adamlar. Ulaşmak bazen çok güç olabiliyor.