0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
renault sayfasına yazacağını buraya yazmışsın birader
o değilde clio'nun özellikleri dikkati mi çekti benim. ful versiyonda 360 derece kamera, koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma, 10 inç led ön panel, park asistan gibi segmentinin çok üzerinde özellikleri var. bu saydığım özelliklerin corolla'da olmaması için hiçbir sebep yok aslında. ama koymuyorlar işte edepsiz japon ustalar
avrupa için hibrit teknoloji uygun olabilir ama ben ülkemiz için hiç te uygun olduğunu düşünmüyorum.işçilik hariç hibrit batarya fiyatı 2500 dolar civarı. işçilikle beraber daha fazla olacaktır.doların bu denli yüksek olduğu bir ülkede bu da demek oluyor ki batarya değişim ücreti 10-15bin liraları bulacak.ettirdiği karı bir celsede senden söküp alacak.misal şu ilana bakalım: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bataryasi-biten-yaris-14-bintl-batarya-fiyati-665237089/detaybataryası bitmiş bir yaris hibrit. 14bin liradan bahsediyor.batarya ömrü 150bin kmde bitmişalırken zaten yüksek fiyatlara alınabilen bu araçlar ağır hasar kayıtlı ya da pert fiyatına bile satılamıyor. ülkemizde benzin/LPG kullanıcıları bile 2-3bin liraya sübap değiştirip yollarına devam ediyorlar çünkü ödenebilir rakamlar.ya da aynı şekilde çift kavrama otomatik şanzımanlı sistemlerde 4-5bin lira gibi rakamlara değişim yapılıp yola devam edilebiliyor.
https://www.toyota.co.uk/hybrid/hybrid-faq/batteries sitesindeCorolla Hybrid £1,329.80 fiyat verilmiş. yani 10bin lira ediyor zaten. işçilikle 14-15'i bulur.oradan hareketle yazdım.7500 lira satış amaçlı bir söylem değildir inşaallah. yıllık 20bin km yapan için uygun olabilir belki. az km yapanlar için amorti süresi uzayacaktır.iş sadece batarya değişimiyle de bitmiyor. örnek vermek gerekirse: //www.youtube.com/watch?v=p0F5e-lrlWQcorolla'da da alternatör yoksa 5000 dolar gibi tamir ücretlerinden bahsediliyor.bu hibrit korkutucu aslında. bireysel kullanım açısından bir gelecek göremiyorum ben hibritte. şehir içi filo araçları ticari taksiler için birebir bence
Batarya için LG Li-Po telaffuz ediliyordu, sonrasında CATL ile anlaşmaya vardılar sanırım, Toyota batarya verimliliği sunacağını sanmıyorum ama araç B sınıfı için çok iyi özellikler barındırıyor.
Panasonic ile çalışıyorlardı diye hatırlıyorum. LiPO olursa tam JIT üretim ile uyumlu olmalı pil ömrü açısından.Yukarıda güzel bir yaklaşım ile bilgi verilmiş batarya sistemlerinin amortismanı kapsamında. Mevcut batarya dolar ya da euro ile hesaplanırken, üretim artışından dolayı fiyatları zaman içinde düşse de (halihazırda bazı sektörler çok büyük oranda NiMh bataryaları kullanıyor!), bu üretici (üretici firma merkezi) ülkelerde de enflasyon olacağı (zaten bunun için çabalayan kimi ülkeler mevcut) unutulmamalı.Taksi ve toplu taşıma araçları için plug-in hybridler ve daha fazlası direk elektrikli otomobiller anlamlı olacaktır.
Ben "ZE" modellerinde Matsushita ile Ni-Mh çalıştıklarını hatırlıyorum, bu modelde "light hybrit" olduğu için Li-Po tercih edilmiştir diye düşünmüştüm, yanılıyor da olabilirim,Bir Sosyal Medya grubu ile Toyota Türkiye Hybrid Talk toplantısında, satış/pazarlama müdürü ve teknik ekip müdürüne "çevreciliğe vurgu yaptıklarını ancak neredeyse geri dönüşümsüz ni-mh bataryayı neden tercih ettiklerini, en büyük yatırımcısı oldukları Tesla'nın, çözüm ortağı ve iştiraki olan Panasonic li-ion'u kullandığını, Toyota'nın neden kullanmadığını" sorduğumda konuyu değiştirmişlerdi Geçtiğimiz günlerde Sony Ceo'su, Dünyanın en iyi mobil sensörlerini üretmelerine rağmen telefonlarının kamera performansı konusunda bir açıklama yaparak, sensörü satmanın kendi modellerinde kullanmaktan daha iyi gelir sağlayan bir strateji olduğunu belirttiğinde, Japon stratejileri konusunda fikirlerim perçinlenmiş oldu,Tıpkı Toyota / Koyo ortaklığı olan JTEKT firmasının Quattro, S-AWD, I-Activ gibi efsane çekiş sistemlerini üretmesine rağmen Toyota'nın hiç birini (yada benzerini) kullanmaması vb. ...