0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İçim cız etti be abi... Yalnız şu otomatik fren sistemi neden çalışmamış acaba, aklıma takıldı. Hızı yüksekmiş gibi de gelmedi bana doğrusu
Sefacım safety sense (şehir içi aktif güvenlik paketi) bütün modellerde sabit yok dreem pakette ve sonrasında var.
Test aracı en full paket ve hybrid olduğu için TSS' nin olmama ihtimali yok.
çok doğru tespit. bayilerde test araçları her zaman en ful donanım ne ise o araç oluyor. zaten aracın jantından, krom çıtalardan da ful versiyon olduğu az çok belli oluyor.
Abdulkadir bey resimlerdeki araç en ful değil eğer öyle olsaydı arka park sensörü olması lazımdı en azından en ayırt edici özellik olarak o gözüküyor ayriyeten daha geçen yıl Auris 18 model test ettim araç orta paketti benim gördüğüm en azından Toyota için söylüyorum en full paketi test aracı yapmıyorlar,müşteriye orta paketle sürüş testi yaptırıp buna ek olarak bir üst pakette ek olarak şu özellikler var diye sayıyorlar.
Geçmiş olsun. Büyük araçların da tamponlarına bir standart getirilmeli. Otomobillerde yaya güvenliği, örtüşme vs. tasarım için harcanan efora karşı, trtafikteki kimi araçların böyle yaklaşımlar sergilememesi doğru değil. Keza otomobillerde zorunlu olan emniyet kemeri kullanımı ve diğer yanda ayakta onlarca kişi taşıyan otobüsler vs.Adaptif hız sabitleyicide de dikkat edilmesi gereken noktalar var. Önde, adaptasyon yapılan araç birden güzergahtan çıktığında, onun önündeki araç eğer belli mesafe ileride ise, adaptif hız sabitleyici kullanan araç birden çok hızlanabilir. Keza benzer risk, konvansiyonel hız sabitleyicide örneğin 90km/s.'e hafızaya alınmış hız varken, aaç 50km/s. gibi hızda ise, hız sabitleyici tekrar devreye sokulduğunda, ani hızlanmaya yol açabilmektedir. Otomatik vitesli araçlarda bu durum daha riskli olmaktadır. Poka Yoke için bir çalışma konusu.
Resimdeki araçta arka park sensörü var abi fotoda gözüküyor
Şunu merak ediyorum adaptif ile ilgili,öndeki araç çıktı aradan,dediğin gibi mesafe açıldı ve hızlanmaya başladı pat diye araya araç girerse ne oluyor?ki oluyor biliyorsunuz makas atanlar vs.bu sadece normal cruise control gibi kullanılabiliyor mu?
Araya araç girerse muhtemelen frenleme yapacaktır ama yine de sistem üzerinde araştırma daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.Örneğin kimi sistemlerde, trafik hız tabelalarını okuyup (bu bir süredir zaten kullanılan bir sistem) araç hızını ona göre de ayarlıyor. Yalnız kimi yollarda denk geldiğim ve çok kısa aralıklarla, art arda 90-70-50 tabelalarını görünce trafiği düzenlemek yerine tehlike dahi oluşturabilir. Tabi burad sorunu sistemde aramamak lazım.
Dikkat ederseniz ilk kaza 01 plaka tevafuk olmuş.Paketin gerektirdiği takip mesafesi Adana da uygulanamaz,arkadan satırlarlar valla ,adam mecburen kapamıştır.