Gönderen Konu: AFR AYARI YALANLARI - 2 VİDEOSU  (Okunma sayısı 3466 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
AFR AYARI YALANLARI - 2 VİDEOSU
« : Şubat 21, 2019, 10:52:42 »
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

AFR AYARI YALANLARI - 2 VİDEOSU
« : Şubat 21, 2019, 10:52:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 2500
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AFR AYARI YALANLARI - 2 VİDEOSU
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2019, 15:15:18 »
Mehmet bey elinize sağlık çok bilgilendirici videolar, brc comforttan sonradan haberim oldu geçen hafta prins technomax taktırdım aracım 3000 km de corolla 2018 model, usta daha önce sıfır corollaya yaptığım ayarları yükledim dedi, merak ettiklerim
1-siz misal sıfır araca yaptığınız aynı kitteki ayarları sonraki gelen aynı model sıfır araçlara yüklüyor musunuz?
2-brc için open loop ayarını brc otomatik oluşturuyor demiştiniz bu prins technomax içinde geçerlimi?
3- aracımda hiçbir problem yok, çekişi aynı benzin gibi fark hissetmedim, yinede kafama takılıyor aracın motor arıza lambası yanmadığı halde hafif ayarsızlıkta araç zarar görür mü?

Açıkcası çok detaya girip psikolojimi bozmak istemiyorum, montajı yapan usta şehrimizde çok iyi bilinir, sizce ne yapmalıyım? Videolarınızdan sonra cevabınızla konuyu kafamda bitireceğim inşallah  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2019, 11:33:32 »
Merhaba Gökhan Bey ;
Öncelikle LPG Sisteminiz hayırlı olsun , güzel günlerde bol tasarruflu yolculuklar dilerim.

1) Aynı araca hazır program yüklenebilir lakin kesinlikle bununla yetinilip araç yol ayarları yapılmadan gönderilmez. Yani hazır programı yükleseniz dahi araca özel hareket halinde tüm devir ve enjeksiyon sürelerinde ayar yapılmalıdır.

2) Prins Tecnomax yazılımı farklıdır , bu konuda yardımcı olamayacağım.

3) LPG ayarının belirli bir hata oranı içerisinde kalması gerekir . Size basit bir şekilde anlatmam gerekirse ;
Bu hata oranını OBD'den LTF değerine bakarak anlayabiliriz. +- 5 ideal lpg ayarıdır , +-10 'a kadar kabul edilebilir , +- 10 üzerinde lamba yakmasa dahi ayar iyi değildir , +-15 üzeri kötü , +- 20 üzeri lamba yakar .
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2019, 23:30:45 »
Mehmet bey iyi günler. Aracım 2012 Auris 1.33, aldığımda üzerinde Atiker takılı idi. 2. viteste aracı boşa alınca stop ediyor. Çözüm konusunda internette araştırırken AFR konusuna rast geldim. Sizin bu konuda ne düşündüğünüzü de çeşitli forumlarda okudum. Anladığım kadarıyla sizin görüşünüz iyi bir yol ayarının AFR ayarından çok daha önemli olduğu yönünde. Ancak sanayide LPG ayarı yaptırmaya gittiğimizde aracı laptopa bağlayıp kalibrasyon ayarı yapıp 20 veya 30 TL alıp tamam diyerek gönderiyorlar. Bu işlemi de ayda veya 2 ayda bir tekrarlıyorsunuz. İnsanların 150 TL'ye AFR ayarı yaptırmasında ki temel gaye 20, 20 taksitle para vereceğime bir kere 150 TL veririm başım ağrımaz mantığı. Kısa keseyim! Sizden maruzatım; aracım vitesteyken boşa alınca neden stop eder. Bu yazılımla ilgili bir sorun mudur? Ankara'da yol ayarı yaptırabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir usta var mıdır? Şimdiden herkese hayırlı bayramlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2019, 00:22:53 »
İlk önce LPG sisteminden rolanti devrine baktırın düzelmezse LPG enjektörlerinin nozul ölçülerine bakılmalı veya enjektörler arızalı mı bakılmalı yine tarif ettiğiniz arıza tipi aracın fazla hava aldığını gösteriyor eğer enjektör nozul ölçülerde sıkıntı varsa veya diplerinde hava kaçağı varsa stop etme sorunu yaşatır,bunlar benim aklıma gelenler Mehmet bey'de daha detaylı bilgi verecektir, ayriyeten form üyemiz @Sefa Emrehan Kahraman (45638) 1.33 Auris aracına yeni LPG taktırdı BRC konfort modeli takıldı ondada rolantide stop etme sorunu vardı 1 haftalık enjektörler garantiden değişti ve sorun düzeldi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • Japanese Man-Youtube Channel
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '19
  • 224 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2019, 13:58:58 »
İlk önce LPG sisteminden rolanti devrine baktırın düzelmezse LPG enjektörlerinin nozul ölçülerine bakılmalı veya enjektörler arızalı mı bakılmalı yine tarif ettiğiniz arıza tipi aracın fazla hava aldığını gösteriyor eğer enjektör nozul ölçülerde sıkıntı varsa veya diplerinde hava kaçağı varsa stop etme sorunu yaşatır,bunlar benim aklıma gelenler Mehmet bey'de daha detaylı bilgi verecektir, ayriyeten form üyemiz @Sefa Emrehan Kahraman (45638) 1.33 Auris aracına yeni LPG taktırdı BRC konfort modeli takıldı ondada rolantide stop etme sorunu vardı 1 haftalık enjektörler garantiden değişti ve sorun düzeldi.
aynen abi cok sükür atlattik ama 3 kez git gel ve yorucu bir sürec oldu benim icin. Artik sinirlerim yipranmaya baslamisti isin dogrusu...
Corolla 2019 ve üstü modeller icin her sey-> Facebook Corolla2019+ Grubunda!
2019 Corolla Vision 1.6 Valvematic
2014 Corolla Advance 1.4 D4D
2011 Auris 1.33 Dual VVT-I

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • fatih_buyuk23@hotmail.com
  • Kilometre: 30
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2019, 09:52:21 »
Merhaba Gökhan Bey ;
Öncelikle LPG Sisteminiz hayırlı olsun , güzel günlerde bol tasarruflu yolculuklar dilerim.

1) Aynı araca hazır program yüklenebilir lakin kesinlikle bununla yetinilip araç yol ayarları yapılmadan gönderilmez. Yani hazır programı yükleseniz dahi araca özel hareket halinde tüm devir ve enjeksiyon sürelerinde ayar yapılmalıdır.

2) Prins Tecnomax yazılımı farklıdır , bu konuda yardımcı olamayacağım.

3) LPG ayarının belirli bir hata oranı içerisinde kalması gerekir . Size basit bir şekilde anlatmam gerekirse ;
Bu hata oranını OBD'den LTF değerine bakarak anlayabiliriz. +- 5 ideal lpg ayarıdır , +-10 'a kadar kabul edilebilir , +- 10 üzerinde lamba yakmasa dahi ayar iyi değildir , +-15 üzeri kötü , +- 20 üzeri lamba yakar .
merhaba mehmet bey;
aracım 2016 corolla 1.33 üzerindeki lpg kiti brc sequent 32 aracım ile şehir içi 39,00 lt lpg ile 420 km gidiyorum sizce bu normal midir? şehrimde aşırı sıkışık trafik olmuyor şimdiden teşekkür ederim sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2019, 00:44:38 »
merhaba mehmet bey;
aracım 2016 corolla 1.33 üzerindeki lpg kiti brc sequent 32 aracım ile şehir içi 39,00 lt lpg ile 420 km gidiyorum sizce bu normal midir? şehrimde aşırı sıkışık trafik olmuyor şimdiden teşekkür ederim sağolun.

Bende aynı araçla 32.5 litre ile 401 km gittim. Yarısından fazlası uzun yol. Demek şehir içinde 300 km mi gidecek sizin hesaba göre? Bu normal mi sorusunu bende ekleyeyim..
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2019, 09:12:38 »
Bende aynı araçla 32.5 litre ile 401 km gittim. Yarısından fazlası uzun yol. Demek şehir içinde 300 km mi gidecek sizin hesaba göre? Bu normal mi sorusunu bende ekleyeyim..
Mustafa bey herkesin kullanım şartları gittiği güzergah vs aynı değil o yüzden onunki şukadar benimki bukadar yakıyor diye hesap yapmayın siz kendi aracınızın benzin değerlerinin üzerine %20 daha ekleyin (km bazında ) yani eskiden benzinde 100 km şehir içi 10 lt yakıyorsa şimdi LPG'de 12 lt yakacak öyle hesap yapın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • fatih_buyuk23@hotmail.com
  • Kilometre: 30
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2019, 16:53:23 »
hocam siz 100 km de 8 lt lpg yakmışsınız çoğu uzun yol şehir içinde bu yakıta 2 lt eklersek 100 km de 10 lt yakacak o zaman normal gibi geliyor bana