0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben çok beğendim.. bu arada 2011 Mazda 6 lara bayılıyorum @Mutlu Tekir (30216) bey sizin yorumunuz nedir dediğim 6 için
Bence fiyat dahi oluşmayacak maalesef 1.5 lt benzinli dışında Ufuk. 90'lardaki Mazda modellerini hatırlıyorum da, sadece 929 çok nadir denk gelinirdi Türkiye'de. Geçenlerde de Cx7'ye denk gelmiştim, plakasını tahmin edersiniz.Aslında 1.8lt dizele geçmelerinde sorun yok, muhtemelen dediğin gibi Mutlu, ayrıca güç/tüketim yaklaşımında optimumu da yakalamış olabilirler. Benzinlide Ufuk'un da belirttiği gibi Hafif Hybrid'de olacak sanırım. Başka heyecan verici (yine ülkemizde maalesef pek göremeyeceğimiz teknolojilerden birisi) bir yaklaşım ise, Rotary Hybrid. Üstelik bu rotary LPG uyumlu da olabilir (bence araç en baştan Lpg dahil tasarlandığında sağlıklı olabilir).Video'da 5:20 sonrası motor sesi örnek. Benzinli bir motor için bana yüksek geldi. //www.youtube.com/watch?v=OCvhBpyLw8E
Ön görünüm güzel, arka görünüm itici. Ön kısımla arka kısmı aynı kişi tasarlamış olamaz. Sedan versiyonda sis farı yeri varken hb modelde sis yerini göremedim. Başka bir teknoloji mi kullandılar acaba? İç tasarımı hoş olmuş.Hafif hybrit konusunu anlamadım. Toyota hybrid gibi değil anladığım.Hafiften kasıt 3 5km mi elektrikle gidecek. Yoksa güç isteyen yerde yakıtı azaltmak için benzin motoruna destek çıkacak bir sistem mi? https://m.donanimhaber.com/2019-Mazda-3-un-Avrupa-daki-motor-secenekleri-belli-oldu--108078
A 5th, Skyactiv-X engine is the first production car to be assisted by Mazda’s new M hybrid system. This offers superior initial response (presumably from an F1-style battery system, also delivering great torque. There’s really no detail at this stage on the battery specs and abilities, so we’ll have to wait and see on that one.