0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
her yağ değişiminde farklı viskozite ve farklı marka yağ mı?kullanıyorsunuz yoksa sürekli aynı marka mı? kaçak sızıntı yoksa ek olarak başka ürünler kullanmaya da gerek yok.kaçak olsa sağda solda bulaşık yağ olur,ustalarda bunu görürlerdi.bu son kullandığınız yağı ilk defa kullandıysanız,ikinci defada aynı viskozite ile kullanın fark olacak mı?hayır kısa yoldan çözüm arıyorum diyorsanız,bir yağ markasında karar verin ve 5w/40 ile devam edin bir süre yine yağ yakma vs olursa 5w/50 ve nihayet 10w/60 la inşallah 300-400.000 km leri görürsünüz.
evet ama bu defa da aynı marka yağı kullanın,eksilmeyi takip edin,yine aynı ölçülerde eksiliyorsa artık geçiş yaparak 5w/40 la devam edersiniz.
Hayır sefa Tokay abiyi yanlış anlamışsın bir yağ markasının ve vşzkozitesinin eksiltme yaptığını veya yapmadığını anlamak için aynı yağı iki sefer üst üste kullanırsın eğer eksiltme devam ederse değiştirirsin Tokay abide sana aynı vizkoziteyi kullan eksiltme devam ederse 5W40 a geçiş yap diyor.
evet ,ümit şahantimor beyin söylediği,açıkladığı gibi diyorum.sonucu birlikte göreceğiz.
Tokay Bey'in söylediklerini dinleyim, sürekli yağ değiştirmek çok sağlıklı olmaz.Araç genelde hangi devir aralıklarında kullanılıyor ve hangi devirleri görüyor? Filtre, tapa doğru monte edilmiş mi, bunları da kontrol edin.
Sefa bildiğim kadarıyla senin araçta vgt vardı onun böyle birşey yapma ihtimali varmı tam olarak bilmiyorum, sonuçta benim önerdiğim bir uygulama değil,araca sonradan özellikle motor kısmına güvenilirliği kanıtlanmamış birşeyler eklemeyi hiç tasvip etmiyorum,bu vgt denen büyük bir icatmış gibi sosyal medyada ve diğer kanallarda lansa edilen aygıt zannedersem motor devrini düşük tutuyor ve daha az yakıt sarfiyatı yaptırdığını iddia ediyor buraya kadar herşey normal gözüküyor pekâlâ motor normal olması gereken devirde değilken heleki seninki gibi (dual vvt-i) kendi kendine değişken sibob zamanlaması yapan bir motoru eksi yönde etkilermi acaba sıkıntının kaynağı vgt olabilirmi ben o kadar teknik donanıma ve bilgiye sahip değilim aklıma geldi yazdım bu konuda @Ufuk Sönmez (16363) hocamızın ve @Ahmet Güve (8047) hocamızın yorumları bizi aydınlatır diye düşünüyorum.
Sefacım o kadar kusur kadı kızındada olur,okadarcık terlemeden 1.5 lt yağ eksilmez,öyle olsa dahi motorun her tarafı yağ içinde olurdu ve durduğu yere akıtırdı,gördüğün yağ sadece ufak bir terleme kapağın contası yıpranmıştır veya yağı koyarken ufakça taşmış olabilir.
Benzinli, atmosferik için o vites değiştirme devirleri çok düşük.Ayrıca fazla yağ motor için daha iyi değildir. Nasıl ki alt sınır var, üst sınır da mevcut.Aracı dinlemek iyidir ama gereğinden fazla dinlemek, fazla yağ koymak gibi olumsuz etkilere neden olur.Verdiğiniz yağ değerlerinden önce emin olun ve tam doğru tespitte bulunun ki, ona istinaden yorumlar gelebilsin.
Bilemiyorum kapakta conta varmı,varsa ayrı satılır mı,veya komple kapak alabilirsin.Ama öncesinde orayı ve kapağı güzelce temizle sil tekrar kaçırma yapacakmı onu netleştir,belkide kapaktan değildir yağ koyarken honi'nin ağzından da damlamış olabilir.
@Hakan Öztürk (3676) ani genelde vites değiştirme ışıklarına uymaya çalışıyorum. Yokuş dışında 2000-2500 civarı yanıyor hep. Senin önerin nedir abi bu konuda? Ben de ona göre ayarlayayım kendimi artık... Motordaki bu nemlilik için herhangi bir işleme gerek var mı başka? Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2019, 11:18:44 @Ümit ŞAHANTİMOR (39478) abi o şekilde yapacağım bugün. Yağ koyarken genelde en üst çizgiye denk gelecek şekilde koyuyorum ama bu zararlı mı? Yoksa bir iki tırnak altında mı olması iyidir sizce
fazla yağ sıkıştırınca bir yerleri patlatmak isteyecektir,contalar gibi,bu nedenle arabayı önce düz bir yerde 1-2 saat dinlendirdikten sonra yağ çubuğunu dikkatle kontrol edin,ne kadar fazla veya eksik;kapağı mümkünse orijinal parça ile değiştirin.normalde eğer yağ filtresi de değişiyorsa 1.33 motora 3.5 litre yağ konulması gerekiyor.1.6 ise 4.2 litre olmalı.
Geçmiş kilometrelerde sanırım hangi viskozite kullanildigini bilmiyorsunuz sanırım. Sözde usta olanların azizliğine uğrayıp sürekli 10w40 kullanılmış olabilir. Yetkili servislerde de kullanılmış olabilir bu yüzden dolayı 5w30 a geçiş yapınca 5w30 ince gelmiş olmalı sanırım. Forumda konusu vardı bir tane 1.33 yaris de sizin ile aynı km de yağ eksiltiyordu