Gönderen Konu: Far buğusu  (Okunma sayısı 2733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Far buğusu
« : Mart 18, 2009, 20:19:49 »
Herkese merhaba,
Benim ciddi bir sıkıntım var 2004 model avensis sahibiyim aldığım araçta sağ far motor temizlenmesi sonucu buharlanmıştı.Yetkili servise gidip aracın sağ farının temizllenmesini istedim ve temizlenmeyeceğini söyleyip değişmesi gerektiğini söylemeleri üzerine  kaskodan değiştirdim ( Bu arada fiyatı 758 tl )Aradan bir kaç gün geçti ve bu sefer sol far buğulanmaya başladı tekrar servise gidip bu seferde bunun buğulandığını ve tekrar alınmasını istedim farıı ınceledıkten sonra hıcbır yerınde catlak veya kırık olmadığını ve nemli havalarda ( Yağmur gibi ) tekrar yapabileceğini söylediler azda olsa aldılar ancak 20 dakıka sonra tekrar buhar oldu bununle ilgili ne yapabilirim ciddi sıkılmış durumdayım her seferinde 760 tl vermek ciddi sıkıntı konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim.

Toyota Club Türkiye

Far buğusu
« : Mart 18, 2009, 20:19:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Far buğusu
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2009, 00:06:43 »
   Gökhan bey öncelikle geçmiş olsun.Tampon-far tamircilerine gidin derdinize derman olurlar.Özellikle far üzerine çalışanları tercih edin.Ankara'da olsaydınız gereken yardımı yapar,adres-telefon temininde bulunurdum.Sanayi'ye gittiğiniz de sizi yönlendirirler...Normalde kararmış farların çiftini 100 TL'ye temizliyorlar.Bu doğrultuda ödeyeceğiniz tahmini tutarı bilin diye ayrı bir not...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2009, 00:13:02 »
Benden bir öneri ampullerin oturtugu yuva var farın arkasına takılıyo (ark mı öyle bişey diyorlar)onda bı sorun oldugu zaman ordan sıcak hava farın içerisine kacıyor ve bugulanmaya neden oluyor tanesı serviste 12 ytl  civarı olması lazım bence bide o plastigi kontrol ettirin...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2009, 07:52:28 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızın farlarında yaşadığınız buğulanma olayı bir fenomendir. Yani bir sorun değildir eğer far camında çatlak ya da fitillerde sorun yoksa. Farların içine su almayacak şekilde yönlendirilmiş ancak içerde oluşan hava buharını dışarı atabilecek kanallar mevcuttur. Bu kanalların açık olduğundan emin olun. Ampul arka kapaklarının doğru şekilde takıldığından emin olun. Gündüz de faralrınızı açarsanız oluşan ısı ile bu buhar daha çabuk yok olacaktır. Ayrıca uzun yol sehayatlerinde hava sirkülasyonu daha iyi olacağından bununda faydası olacaktır.
 Sağ ve sol farların farklı şekillerde buğulanmasının (başka sorun yoksa) sebebi, bu tahliye kanallarının sağ ve solda farklı olmasından kaynaklanmaktadır.

Not: Eğer farların içinde pislenmede oluşmuş ise Alkol ile içleri temizlenip tekrar arka kapak ve ampul doğru şekilde monte edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2009, 08:25:20 »
İnanırmısınız benim 92 model taka Hilux'ımın farları buğulanmıyor:)))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2009, 16:21:08 »
Merhaba,
2 ay öncesine kadar benim arabamda aynı sorunu yaşıyordum. Artık yok,
Sana tam nokta tarifi yapacağım. Sana yakın bir yer ise öneririm.
4. Levent - Seyrantepe Oto sanayi çıkışında Fiat Yetkili servisi var.
Servisin 20 mt aşağısında yıkamacının yanında küçük bir elektrikci.
3 sn içinde nasıl yaptığını anlamadım fakat sorun kalmadı.
Öneririm.