0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim araba 193bin km.de, orijinal triger seti uzerinde hala. Ikaz isigi falan hikaye. Acelesi yok bence Serkan kardes. 150bine kadar yolu var. Dedigim gibi benim araba 193bin'de ve triger kayisi degismedi.
Corolla, non-interference tipi motorlara sahip, dolayisiyla en kotu ihtimalle yolda kaliriz. Motora hic bir sey olmaz.
Trigger degisimi sallanacak birsey degildir. Kitabinda kacta degismesi gerekiyor deniyorsa, o zaman degistirin.Degistirmeyip yola devam etmek motor icin tamamen saatli bomba gibidir. Trigger kopup büyük hasarlar ve masraflara yol acabilir.
ahmet bey 1.3 xe araclarda da bu sistem varmı?
Bu nasıl ustadır ya.Nasıl ne mantıkla bu kadar rahat sallayabilir.Frenlerde ikaz ışıgı,balatada fiş olur ve yanar.Ama ben Corolla'larda hiç fren lambası görmedim.Sadece Tempra 2.0 da görmüştüm.
Ahmet bey Toyotam yolda kaldı başlığınızı bekliyoruz o halde
Niye ki? Baskasinin zorda kalmasi seni niye memnun etsin? Konunun aslini ogrenmek istemiyorsan senin bilecegin is, tiklayip acmazsin ve okumazsin. Kalkip da baskasinin yolda kalmasini dilemezsin.
Aynen katılıyorum. Aracın üzerindeki orjinal Triger Kayışı 100.000Km. gidebilir. Ancak aşınma sadece Km. ile olmaz, zamanlada olur. Bu zamanın sonunu bulmaya çalışmak ise daha büyük masraflara yol açabilir. Ayrıca araç kullanım sitili de triger kayışının ömrünü etkiler (çok fazla motor freni yapmak daha çok yıpratır). Triger kayışı söküldüğünde muhtemelen daha dayanacak durumda olacaktır. Ama muhtemelen diyorum. Verline 100.000Km. garantinin bir anlamı vardır, bunu unutmamak lazım. Piyasadan alacağınız setlere ise 60.000Km. garanti verebilirler. Ayrıca sanırım Usta ikaz ışığı olarak şunu demek istemiş; triger kopunca motor arıza ışığıda yanacaktır doğal olarak. Aracınız 100.000Km. de ise bence, triger setinin değişiminin yanında (yakın zamanda, 40.000Km. den ya da 2-3 seneden daha uzun zamandan beri değiştirilmediler ise) fren hidroliği, debriyaj hidroliği, şanzıman yağı değiştirilmeli. Radyatör sıvısı boşaltılmalı, radyatör temizlenip tekrar uygun su-antifiriz karışımı konmalı. Hidrolik direksiyon yağı kontrol edilmeli. Hava filtresi kontrol edilmeli. Zamanı gelmiş ise motor yağı ile beraber yağ filtreside değiştirilmeli. Yakıt filtresi değiştirilmeli (mümkünse bu değişimden önce tam depo yakıt bitene kadar enjektör katkısı kullanılmalı), bujiler değiştirilmeli (20.000Km. civarı doldu ise ve kontrolle), fren diskleri ve balataları kontrol edilmeli, gerekiyorsa ayarlanmalı. Debriyaj balatası kontrol edilmeli. Bunlar sorun yaşamadığınız halde bakılması gerekenlerden aklıma gelenler. Bunların dışında akü, rot-balans, diğer kayışlar ve klima sistemi (gerekirse gazı tamamlanmalı) kontrol edilmeli.