0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelik ile teşekkürler Anıl bey. Motor yağları ile ilgili fazla bir bilgim olmadığını için soruyorum. Neden 0w40-0w50 incelikte yağ tavsiye ettiniz ?
Çok teşekkür ederim bu değerli bilgileri benim ile paylaştığınız için son bir sorum olacak İridyum buji almak lpg ki aracın için bir fark oluştururmu ?
aracınız kaç model km'si nedir öncelikle bu bilgileri verinki ona göre yorum yapalım
Zaten ilk mesaj içeriğinde ve başlıkta belirtmiş abi. 2015 1.6 MDS 70.000 KM
0w40 ı hiç denemedim. O yüzden yorum yapamayacağım. Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2019, 15:27:43Ama servisin yıllarca 10w40 kullandığını da göz ardı etmemek gerekir. 10w40 kullanılan bir motora 5w40 ince bile gelir. 2007 ve 2019 arası üretilen benzinli motorlar teknik olarak çok farklı değil. Sadece beygir farkı var. Karakteristik farkı yok gibi.
Tartışma olsun istemem. Servislerin 10w40 kullanmasına ben de karşı çıktım. Tuhaf geldi. 132 beygir Valvematic motor Corolla'da 2013 e160 kasa ile geldi. Auris'e de 2010 yılında makyajla geldi. Dual VVT-İ ye ek olarak Valvematic sistemi de eklenmiştir. Alt yapı aynı kısaca. Hassaslık konusunda ise bu devirdeki en az hassas motor. Hele ki TSI dan sonra.