Gönderen Konu: ae101 ae111 yazmışlar motor numarsımı bu ?  (Okunma sayısı 3542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TRD
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
ae101 ae111 yazmışlar motor numarsımı bu ?
« : Mart 18, 2009, 12:13:25 »
ae111 ne demek net açıklaması olan varmı ? :blink:
toyota corolla linea luna AC special

Toyota Club Türkiye

ae101 ae111 yazmışlar motor numarsımı bu ?
« : Mart 18, 2009, 12:13:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 ae111 yazmışlar motor numarsımı bu ?
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2009, 12:24:45 »
Toyota model kodu, aracınız AE111 oluyor. Benimki AE92 mesela. AE111 olarak arama yaparsanız sitenin içinde detayları bulabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TRD
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2009, 12:26:20 »
Toyota model kodu, aracınız AE111 oluyor. Benimki AE92 mesela. AE111 olarak arama yaparsanız sitenin içinde detayları bulabilirsiniz.
tam alper abi sağol evet benimki ae111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TRD
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2009, 12:30:59 »
yeterli açıklamayı bulamadım iyimi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2009, 14:06:49 »
çağrı kasa kodudur bu, BMW ile ilgiliysen e30, e36, e46, e38, e39 gibi tabirleri biliyorsundur, işte onun toyotadaki versiyonu ae92, ae101, ae111 şeklindedir, alperin aracının kasa kodu ae92dir, bendeki aracın kasa kodu ae101dir halk efsane kasa der ya hani, işte o efsane kasanın kasa kodu ae101dir, senin arabanın kasa kodu da ae111, bir de ae86yı bilmen lazım, corollanın arkadan itişli drift kralıdır ;)

hemen bulduğum kadarıyla resim koyuyorum;

bu ae92;

bu ae101;

bu ae111;

bu da gerçek efsane ae86;
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2009, 14:17:21 »
Türkay, son resim ne öyle ya, 4 araç birden mi drift yapıyor, akrobasi timi gibi :D :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2009, 14:18:19 »
  Bazı ülkelerde bu kodlar farklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2009, 14:28:03 »
Hepsi AE değil tabi.. Bir de T190 vardır..

Otoyolda genelde bu açıdan bir an için görmeniz mümkündür.. :) Tanıyacaksınız
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2009, 14:38:01 »
ahmet bey bu coronaların arka tasarımına hayranım ben yaa :) çok yakışıklı duruyor arkadan
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 18, 2009, 14:53:06 »
ahmet bey bu coronaların arka tasarımına hayranım ben yaa :) çok yakışıklı duruyor arkadan
Türkay Bey siz BMW 5 serisi seviyordunuz di mi.. Bu tip sağlamlık telkin eden bir görüntüden hoşlanmanıza hiç şaşırmadım. Sizinle zevklerimiz uyuyor.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2009, 15:00:51 »
ben size ahmet bey diyip duruyorum ama beyi kaldırsam ahmet abi desem rahatsız olurmusunuz? bana da türkay denmesini tercih ediyorum, çok resmiyeti sevmiyorum da :) ben bmwnin her modelini seviyorum, her kıvrımına bayılıyorum toyotada da en beğendiğim tasarımlardan biridir coronanın arkası, bir ara çok istemiştim corollayı satıp corona almayı ama iç tasarımını beğenmemiştim, corollanın içinde çok yumuşak hatlar hakim, coronanın arkasındaki o duruş içiyle bütünleşse tam bir tasarım harikası olacakmış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2009, 15:34:23 »
ben size ahmet bey diyip duruyorum ama beyi kaldırsam ahmet abi desem rahatsız olurmusunuz? bana da türkay denmesini tercih ediyorum, çok resmiyeti sevmiyorum da :) ben bmwnin her modelini seviyorum, her kıvrımına bayılıyorum toyotada da en beğendiğim tasarımlardan biridir coronanın arkası, bir ara çok istemiştim corollayı satıp corona almayı ama iç tasarımını beğenmemiştim, corollanın içinde çok yumuşak hatlar hakim, coronanın arkasındaki o duruş içiyle bütünleşse tam bir tasarım harikası olacakmış :)
Ne demek; şeref duyarım.. Ben de Türkay diyeceğim..
BMW'leri ben de severim. Biçim olarak da 88-96 5 serisi başta olmak üzere önce tüm 5 serisi ve sonra 7 serisi araçları çok beğeniyorum. İnsanın içinde kendini güvende hissettiği arabalar hoşuma gidiyor. Bir de BMW'nin en güzel yanı eski modellerin dahi yeni izlenimi vermesi.. Yani 90 model 520i BMW yi git 2005 model Honda Civic'in yanına koy.. Hangisi göze çarpar.?? Halbuki civic'in fiyatı BMW'nin kaç katı kimbilir di mi..
Corona'nın iç tasarımına gelince, evet sıradan biraz ama modifiye edilebilir. Mesela siyah deri kaplı koltuklar olsa, görünen kırmızı dikişler, deri direksiyon ve vites kaplaması, alüminyum konsol kaplaması gibi şeyler yapılabilir. Corolla'nın dışını modifiye etmeye çalışmaktansa.. :)
Aslında döşeme corolla için de corona için de bir müdahale istiyor bence insan zevkine göre yaptırmalı.

Diğer yandan Corona BMW'ye göre çok ekonomik bir alternatif.
90 model BMW 5'in 1700 kg civarındaki ağırlığına karşılık Corona sadece 1220 kg ağırlığında. 94 model Honda Civic'in ağırlığı 1190 kg. (Neredeyse aynı) Şehir içi yakıt tüketimi de doğal olarak ağırlıklarla orantılı.
Düz vites Corona 100 km'ye 8.8 saniyede çıkıyor. 88-96 model BMW-5 10.4 saniye istiyor. 
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2009, 16:10:12 »
tamamen katılıyorum yine yazdıklarınıza :) bence de corollanın döşemesi modifiye istiyor, açık gri deri kaplanabilir, siyah çok ağır kaçar özellikle arabası benimki gibi beyaz ise..vites ise deri-krom bir vites topuzu olabilir (trdnin var benim kasa için) corollanın dışı için çok hoş çözümler buldum, arka tasarım çok süper olabiliyor 3-5 rütuş ile hatta corona kadar heybetli göstermek bile mümkün, reflektörü aldım bile stoplar arasındaki, coronadakinin benzeri, ortada corolla yazan, stopların devamı..4lü egsoz çıkışı çok güçlü ve heybetli gösterir aracı, bu da aklımda ve istediğim bir şey, corollanın iç tasarımına hayranım, bir de ön tasarımı da çok güzel, hatta coronadan bile güzel, daha yumuşak çizgiler söz konusu, bir de dünya çapınca üretilen ve fazlasıyla tutulan bir model olması da mükemmel bir artı benim için, modifiye için çok çeşitli ürünler bulunabiliyor piyasada..hızlanma verileri olarak toyotayı çok çok beğeniyorum, 88-96 model 5.20ler 10.4 saniyede 100e çıkıyor, 96-2004 modeller 11.2 saniyede çıkıyor :) benim 1.6 corollam 0-100 konusunda tam bir canavar, 10.4 saniye yetiyor ona, tabii sizin coronanızla kıyaslamıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2009, 10:01:17 »
İnternetten baktım evet Türkay gerçekten konsolun üst çizgisinin çok hoş bir kıvrımı var.. (ae101 di mi)  Herhalde tasarımcılar farklı ya da corolla'nınki daha yeni bi tasarım olsa gerek. Bu arada gençlerden hiç tasarımda yumuşak çizgilerden hoşlanan kimseye rastlamamıştım :). O konuda da seninle beraberim zira en beğendiğim kasalar klasik ve yuvarlak hatları olan Jaguar ve Rover kasalarıdır. Corolla AE101'in akıcı çizgilerinin farkındayım. Özellikle station (touring wagon mu diyorlardı) kasasının arka tamponla buluşmadan önce yaptığı o kıvrımı seviyorum. Bu arabaların benim açımdan tek imaj problemi yollarda çok sayıda olması nedeniyle sıradanlaşması. Senin yaptığın modifikasyonlar tabi bu durumu düzeltebilir. Daha kişisel bir hava vermiş oluyorsun. O reflektörün resmini koymuştun galiba değil mi.. Görmüştüm. Güzeldi. Hem görünürlüğü de arttırır karanlıkta, siste, park etmişken vs.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2009, 12:33:51 »
evet ae101 bahsettiğim konsol, o çizginin biterkenki eğimi, kıvrımı çok tatlı, bir de herşey olması gerektiği yerde, düzgün derli toplu, corolla 92 tasarımlı bir araç, corona daha mı eski? corollanın iç dış çizgileri gerçekten çok akıcı ve üzerinden geçen 17 yıla rağmen hala güncel, bakınca eski bir görüntüsü yok, en azından 17 yıllık bir duruşu yok tasarımın tek kötü yanı dediğiniz gibi çok olması, bir bakana bir daha baktırmıyor bu araç çünkü gerçekten çok var piyasada, bu görüntüyü değiştirmeye çalışıyorum mümkün olduğu kadar orjinal duran hatta orjinal parçalarla değiştirmek istiyorum tasarımı, mesela o reflektör orjinal parça, sarı sinyalli stoplarımı beyaz sinyalli stoplarla değiştircem yaza doğru bu da orjinal parça, ön tampona japon versiyonun tamponu arka tampona da amerikan versiyonun tamponunu planlıyorum eğer ayarlayabilirsem, hem farklı bir tasarım olcak hem de orjinal olcak..bu arabayı biraz daha "kişisel"leştirirsem bir 11 yıl daha bana hizmet eder :) bir de yumuşak çizginin yanında ben z4 gibi sinirli, 300c gibi kaba tasarımları da severim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2009, 14:18:50 »
Evet sanırım Corona daha eski http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corona
57 den beri varmış ama T190'ın çıkışı 1992 yılında. Tabi ki bi önceki kasa T170 den etkilenmiştir. Fazla inceleyemedim.

Corolla 66'da çıkmış http://www.corolland.com/history.html
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 19, 2009, 21:01:46 »
Hepsi AE değil tabi.. Bir de T190 vardır..

Otoyolda genelde bu açıdan bir an için görmeniz mümkündür.. :) Tanıyacaksınız

Ahmet abi bu araçların model kodu Türkiye'de ST191 olarak geçiyor. Farklı ülkelerde T190 diye geçiyorsa bilemiyorum.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 20, 2009, 13:42:43 »
Ahmet abi bu araçların model kodu Türkiye'de ST191 olarak geçiyor. Farklı ülkelerde T190 diye geçiyorsa bilemiyorum.
Ergün sanırım haklısın. Ben aranma yapınca genelde yabancı siteler geldiği için T190 diye biliyordum. Türkiye'de  ST191'miş arkadaşlar.. Not düşelim buraya.  Wikipedia'da zaten parantez içinde belirmiş "Early examples of the Corona T190 (ST191) looks similar to the 1992 Japanese spec model." diyor. Teşekkürler bilgi için
-------
Şimdi tekrar araştırdım. Sanırım ana model ismi T190, ST191 ise onun versiyonlarından bir tanesi. 2000 motorlu olanlarda kullanılmış bu isim (ki Türkiye'dekilerin hepsi 2000 motorlu)
Detay veriyorum: (http://clubcorona.5.forumer.com/ forumundan alınmıştır..)

T190=general description ng body/chassis code ng corona natin..

ST191= 2.0 liter sedan, 3S-FE/3S-GE engine (Corona 2.0 EX Saloon,Carina E 2.0 GLi, 2.0 GTi, etc..

ST190= 1.8 liter sedan, 4S-FE engine (Corona 1.8 EX Saloon sa japan)

ST195= 2.0 liter 4WD 5 door wagon 3S-FE/3S-GE engine (Toyota Caldina)

AT190= 1.6 liter sedan/hatchback

CT190= 4 door sedan, 2C 2.0 liter diesel engine

CT195= 5 door wagon (4wd, 2C 2.0 liter diesel engine)

Yani bunların hepsine T190 diyebilirsiniz, Türkiyedekilerin tümüne T190 da diyebilirsiniz ST191 de..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 20, 2009, 14:40:08 »
haydaa demek ki bu toyota her motor için başka kasa kodu çıkarmış... ilginç..