0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler Yarisçiler,Benim sorunum motorda ani ve kısa süreli güç düşmesi, rolantide stop etme ve yine rolantide devir saatinin kendi kendine yükselip düşmesi. Bu sorunları daha önce hiç yaşamadım, bir hafta önce 150TL’lik benzin aldım. İlk gün bir sorun çıkarmadı ama ertesi gün ilk önce rolentide yani boş viteste ışıkta dururken araba kendi kendine devri yükseldi ardından düştü ve araba titremeye başladı. Ara gaz vererek düzelttim ardından ayrı günlerde 3 defa motor rolentide durdu. Yine benzin aldıktan sonra vites değiştirken özellikle 3’ten dörde atarken ve yine 4’ten beşe atarken arabada yığılma oluşuyor. 3000-3500 devir saatte vites değiştirmeme rağmen sanki 2000’de değiştirmişim gibi zorlanıyor. Yine bugün yokuş aşağı giderken deneme yaptım, 5. viteste 115 km hız yapıp boşa alınca motor durdu ve akü kırmızı ışığı yandı. Dörtlüleri açarak arabayı tekrar çalıştırmak zorunda kaldım. Shell’den daha önce de almıştım o zaman 50TL’lik almıştım ve yokuş çıkarken devir düşmesi yaşamıştım. Arabada sorun var da Shell’den aldığım zamana denk gelmiş olabilir diye servise götürüp 130 bin bakımını yaptırdım. Yağ, filitreler, değişti; bilgisayara bağlanıp hata var mı diye test ettiler sorun çıkmadı. Servisin denemesinde de bir kez stop etti. Servis benzini bitirip her zaman aldığım Petrol Ofisi’nden tekrar yakıt alıp denememi istedi, sorun devam ederse ayrıntılı bakılacak. Sizde bu tür bir sorun yaşandı mu?
Kimsenin ekmeğine ya da emeğine saygısızlık etmek istemem. Shell’in iki istasyonunda da aynı şey yaşandı belki de benzinin katkı maddelerinde bir sorun var, Yaris’e iyi gelmedi ya da dinlenmemiş benzin. Ama PO ve Opet’te hiç böyle bir şey yaşamadım.
1.5 yıl önce aldım, yakıt filtesini değilştşrmeeim, yarın Oğuz OtoServisine gideceğim, yakıt filtresini ve kanister hortumlarının tıkalı olup olmadığını soracağım, başka öneriniz var mı?
Sabahın köründe servise geldim, Yaris'te kanister deponun içinde kanşster karbon filtresi de sağ arka teker yanında. Dışarıda olan kanister karbon filtreye gelen ve filtreden motora giden benzin buharı hortumunda tıkanıklık yok ama bu kanisterden çıkan hortumu vakumlayınca depo kapağının tam arka kısmında depo boğazından benzin sızdırğını gördük. Birincisi kanister çatlak ya da tıkalıysa basınçla benzini depodan yukarı ittirip depo boğazına çıkartıyor oradan sızıyor ya da depo iç boğazı delik. Yalnız soru şu, şu an benzin 3 diş azalmış durumda, dolayısıyla benzin ağzına kadar dolu değil, neden kanister borusuna vakum uygulayınca benzin depodan kalkıp depo kapağına kadar yükseliyor? Ya da yükselmiyor vakum yapınca bir yerler tıkalı olduğu için benzini tahliye eden bir yer açılıp dışarı atıyor? Kanister değişince anlayacağız. Aynı sorunu yaşama ihtimali olanlar için yazıyorum.