Elinize sağlık. Emek veriyorsunuz. Anlaması gerçekten zor.
Fakat ben teknik tarafta değilim.
Ben kullanıma bakıyorum. Bana ne sunduğu çok önemli. Dünyanın en teknolojik yapısı bile olsa benim istediğimi vermedikten sonra sistemi beğenme şansım yok.
Yapı olarak sağlam olması güzel. İşime geliyor. Benim kullanmakta zorlandığım yerler var. Mesela;
1- Düşük hız. ( 30-40 ) Yüksek güç ihtiyacı varken. Bu yapı resmen çuvallıyor. Ben bayır çıkmak için gaza basıyorum. Basmak zorundayım. MG1 devri sınıra dayanıyor, ice neredeyse 3000 devir çeviriyor. Buna rağmen kayde değer bir güç yok. Tork yok. Çekiş hissetmiyorum. Araç bağırıyor, içeride rahatsız ediyor. Bence yaklaşık 50kmh hızlara gelmeden gücü tam aktaramıyormuş gibi hissediyorum. Ben ise o hıza gelebilmek için neredeyse tam gaz basmam ve bataryadan güç çekmem gerekiyor.
İnanınki yüksek hızda motorun kaç devir çevirdiği ile ilgili bir sorunum yok. Çünkü duymuyorum. Hatta araç 4000 gibi devirlerde giderken neredeyse dizel araçlar gibi gidebiliyor. Fakat hız almış olmalısınız. Mesela en az 70 olmalı... Diğer türlü ise düşük hızda gaza basmak istemiyorsunuz. İçinde uyuyan oluyor, sakin gitmek istiyorsun veya bir tarım aleti geçmeniz gerekebilir.. Ben kanser oldum. Bu nedenle kimseye aldırmıyorum. Tavsiye etmiyorum.. Yakıt olarak bir avantaj göremiyorum..
2- Düşük devir. Ben içten yanmalı çalışsın istiyorum. Ama titreşim ve uğultuya neden olmasın istiyorum. Mesela 70 ile giderken devir 1300 devirlerde geziyor. Çok güzel yürüyor fakat dizel motor gibi homurtulu..
3-Bayır çıkarken veya araba geçecekken stop etmesi. Ben zaten güç gerektirecek bir bayırda yaşıyorum. Neden araba hemen stop ediyor ? veya bu araba turbolu mu ki araç geçmek için 2 saniye önceden aracı doldurmak gerekiyor ?
4-Batarya ısınıyor. Biraz fazla gazlarsanız batarya ısınıyor. Soğuması zaman alıyor. Şarj olmuyor, güç vermiyor. Ben neden bunu hissediyorum ?
5-İçten yanmalı motorun hazırlık dönemi. Özellikle sabahları içten yanmalı motorun hazır olması zaman alıyor. Araca biner binmez içten yanmalı motoru çalıştırmama rağmen evimden çıkıp bayır tırmandığımdan bataryaya çok yükleniyorum. Daha çabuk tükeniyor ve sonra doldurmak gerekiyor.. Gereksiz stres.. Ayrıca evden çıkıp akan trafiğe girdiğimde bazen hızlı hızlanmam gerekiyor ama istediğim gücü alamıyorum. Bir de batarya boşsa sinir bozucu oluyor.
6-Aracımı kimseye veremiyorum. Kullanmasını bilmek gerekiyor. Arkadaşıma verdiğimde garipsiyorlar. Okadar bayırı bol bir yerdeyiz ki çalıştırıp bayır çıkmak, uzun bayır inişi veya batarya boş ise bayır yukarı sarmak insanlara çok garip geliyor.
Bu araç ile ilgili internette hep güzel şeyler izliyoruz. Kimisi yakıt değeri ölçmüş, kimi sessiz falan demiş. Bakın sizin kişisel görüşlerinize saygı duyuyorum fakat sorunlarıda aktaralım.
Özellikle söylüyorum, mühendis bu aracın hertürlü malzemesini yapısı bilebilir fakat kullanmak ve bu araçla yaşamak ayrı bir deneyimdir.
Muharrem bey ile bu nedenle anlaşamadım. Ben her aldığınız alet dünyanın bir harikası gibi sürekli iyi yanlarının anlatılmasını sevmiyorum. Bana mühendisten falan bahsetti. Yok toyotada çalışmışda arabayı yapmış falan... ustasıymış.. Benim için tek bir soru var ? Kullanıcısı mı ? Kullanmadan istersen gözün kapalı tamir et yada bu aleti tasarlamış baş mühendis ol benim yaşadığım sorunları ak ta ra maz, anlamaz.