0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar. Maddi nedenlerden ötürü severek kullandığım Çinli aracımı satmam gerekiyor. Şehir içi çok kullandığım için belirlediğim fiyat limitlerine(1.100-1.150 civarı) içime sinen araçları eleye eleye 2 seçeneğe kadar düşürdüm. Birisi Corolla Hybrit diğer MG ZS. Bu limitlerde Corollanın 70-80 bin km altında temiz araçlara denk gelmek pek mümkün değil gibi. Boya değişen takıntım yok. MG ise daha yeni model daha donanımlı ve 20bin kmnin altında hatasız araç bulmam daha yüksek. Gönlüm tabi ki yeni ve düşük kmli olandan yana ancak aklıma takılan mevzu piyasa değerini koruması. Bilenler bilir bundan önceki aracım 2020 1.6 corollaydı ve 1 yıl önce sattım. 1 yılda corolla sattığım fiyatın üzerine 200-250 bin eklemiş ama Omoda5 aracım 100-150bin anca. Arada ciddi bir fark var. Gördüğüm kadarıyla corolla hybritlerde 1.6 olanlara göre daha nazlı fiyat artışı var. Sizler bu durumda hangi aracı tercih ederdiniz diye bu gruba bu soruyu sormak her ne kadar saçma olduğunu bilsem de bu gruptaki seviyeyi bildiğim için herkesin objektif bir şekilde yaklaşacağından eminim Diyelim ki corollada karar kıldım ve 70-80 bin kmde alacağım Hybrit araçta dikkat etmem gereken hususlar nelerdir, aldıktan sonra ne gibi masrafları olabilir bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Bakımlarının düzgün yapılmış olması ve pil fan filtresinin periyodik değiştirilmiş olduğunu görmeniz yeterli olacaktır. Toyota hibritler sorunsuz araçlardır. Direksiyon kolonunda bazılarında bi gıcırtı sesi dışında kronik sorunu yoktur
@Selman Yalçın (18649) Selman bey iyi dilekleriniz için teşekkürler. Açıkçası ben fazla ilgilenmedim araçlar ile ama öğrenmek için çabalıyorum. Diğer arkadaşlar çok daha iyi bilgilere sahipler.Hybrid toyota corolla için ben tek bir cümlenize takıldım ve bu nedenle almanızı önermiyorum. Arabasını sert kullanan birisi hybrid almamalı. Yada renault clio gibi bir araç daha mantıklı olabilir. Anaç zevk ise..İllaki alacaksanız servisden başka bir yere gitmemiş, yaşı artık kemale ermiş, arabayı yatırmayan bir kişiden almanızı tavsiye edeyim. Diğer konularda ise zaten toyota toyotadır veya kaporta her arabada aynı. Yani tercih meselesi.
Akıcı sürüş her araç için önemli ama teknoloji ile uyumlu olursak daha fazla fayda sağlayabiliriz. hybrid ve toyota için iyi düşüncelerim yok. Bunları biraz sıralamak isterim ;Aracın kibar bir araç olduğunu düşünmüyorum. Çünkü titreşim, yol konforu, ses, kalite iyi değil. Bu saydıklarım belki bizim alabileceğimiz arabalar arasında çok iyi olmayabilir fakat toyota corollada bir tık daha düşük. Özellikle hybrid 1.8 litrelik motor aşırı gürültülü çalışıyor. Çok düşük devirlerde tork üretse bile bir kademe daha fazlasını istediğinizde araba resmen kenser ediyor. Çünkü o gücü üretebilmek için deviri 3500 civarına çıkartıyor ve titreşim, ses derken gerçekten gazdan ayağınızı geri çekmek istiyorsunuz. Bu özellikle de bayır tırmanırken yaşanıyor. Çünkü hız düşük devir yüksek iken kabinde çok yoğun motor sesi oluyor. Ama hızınız yüksekse derinden alıyorsunuz. Derinden alma sebebi ise zaten kabin içinin çok gürültülü olması. Yol sesinden motor ve rüzgar sesi duyulmuyor.Rüzgar sesi demişken.. Camlar ince. Belki bu konuda bir şey yapamazdık, çift cam gibi üstün teknolojileri bu arabada görmeyi beklemezdik. Ama fitiller neden dandik ? Toyota değil honda bile aynı. Yol sesine yapacak hiçbirşey yok. Yalıtımı kendim yaptım. Yol sesi dediğimiz zımpara sesine benziyor. Zınparanın üzerine istediğiniz kadar yalıtım koyun. O taşların sürtmesinden kaynaklı titreşim hiçbir zaman gitmiyor. O titreşimler de bütün arabaya dağılıyor ve ekstra sese neden oluyor. Yani altyapısı zayıf. Amortisör tarafından sesler engellenmemiş ki set koyarak sesi çözemiyorsunuz. Amortisör sistemini tarif edeyim. Yine beğenmediğim yerlerinden. Çünkü çalışmıyor. Normal yolda çok büyük bir sıkıntı yok fakat birazcık çukur derinleşsin hemen anlıyorsunuz ki araba basit bir arabaymış. Çalışma aralıkları çok dar. Mesela 10cm içinde çalışıyorlar. Biraz kasise hızlı girseniz kütürtü şeklinde geri dönüşü var. Ayrıca hız arttığında da konforlu değil. Kasayı sarsmadan, zıplatmadan, üteler gibi denir ya.. öyle bir sürüşü yok. Alman araçlarını çok ararsınız. Neticede ucuz bir araba. Fazla beklentide değilim. 97 bin km olduğunu söyleyeyim. Henüz sorun yok. Tıkırtılar başlamış olsa bile bir masraf etmedim. Bu yönü ile çok işime geliyor. Alan kişi de buna göre değerlendirsin. İnternette incelemeler ile almayın derim.
Objektif eleştiriniz için teşekkür ederim. Ses konusunda yıllarca Japon araçları kullandım. Hatta D segmenti dediğimiz Accordda bile yalıtım noktasında sıkıntı aynı. Omoda5ten önce 2020 model 1.6 corollam vardı o yüzden motor ve yol sesine yabancı değilim. Ama bu dediklerinizden Hybritin daha kötü olduğunu çıkarıyorum.Yalıtım noktasında Omoda5 Corolladan 1 tık daha iyi diyebilirim. Ama öyle aman aman afaki bir fark yok. Uzun yolda 120nin üzerine çıktığınızda içeride fırtınalar kopuyor. Daha önce Alman aracı olarak J kasa Astra kullandım onun yalıtımı evet güzeldi ama konfor ne yazık ki yoktu. Motor konusunda gerçekten Turbonun desteğiyle ne rampada ne de başka bir performanslı sürüşte sizi rahatsız eden bir yanı yok. Belki de en çok zorlanacağım kısım motor performansı ve rampada 2binli devirlerde bile hızını koruyarak gitmesi olacaktır. Motor sesine çözüm dediğiniz gibi ya ayağınızı çekeceksiniz yada müziğin sesini yükselteceksiniz.Sonuç olarak duygusal davranırsam bu araçtan vazgeçmem mümkün değil. Donanımı, motor performansı, yüksek sürüş hissiyatı, tasarımı beni benden alıyor. Ama mantıklı baktığımda A noktasından B noktasına güvenli ve düşük yakıt tüketimli, sorun yaşamayacağım, bunu satıp üzerine 150-200binlira alabileceğim araç deyince de aklıma Toyotadan başka bir marka gelmiyor. Başkalarının tecrübelerine baktığımda Aylık en az 2 bin liralık yakıt tasarrufum olur, buda yıllık kasko ve sigortanın kendi içinde amorti etmesi demektir ki, şuan için beni ziyadesiyle tatmin eder.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Nisan 16, 2025, 09:14:37Objektif eleştiriniz için teşekkür ederim. Ses konusunda yıllarca Japon araçları kullandım. Hatta D segmenti dediğimiz Accordda bile yalıtım noktasında sıkıntı aynı. Omoda5ten önce 2020 model 1.6 corollam vardı o yüzden motor ve yol sesine yabancı değilim. Ama bu dediklerinizden Hybritin daha kötü olduğunu çıkarıyorum.Yalıtım noktasında Omoda5 Corolladan 1 tık daha iyi diyebilirim. Ama öyle aman aman afaki bir fark yok. Uzun yolda 120nin üzerine çıktığınızda içeride fırtınalar kopuyor. Daha önce Alman aracı olarak J kasa Astra kullandım onun yalıtımı evet güzeldi ama konfor ne yazık ki yoktu. Motor konusunda gerçekten Turbonun desteğiyle ne rampada ne de başka bir performanslı sürüşte sizi rahatsız eden bir yanı yok. Belki de en çok zorlanacağım kısım motor performansı ve rampada 2binli devirlerde bile hızını koruyarak gitmesi olacaktır. Motor sesine çözüm dediğiniz gibi ya ayağınızı çekeceksiniz yada müziğin sesini yükselteceksiniz.Sonuç olarak duygusal davranırsam bu araçtan vazgeçmem mümkün değil. Donanımı, motor performansı, yüksek sürüş hissiyatı, tasarımı beni benden alıyor. Ama mantıklı baktığımda A noktasından B noktasına güvenli ve düşük yakıt tüketimli, sorun yaşamayacağım, bunu satıp üzerine 150-200binlira alabileceğim araç deyince de aklıma Toyotadan başka bir marka gelmiyor. Başkalarının tecrübelerine baktığımda Aylık en az 2 bin liralık yakıt tasarrufum olur, buda yıllık kasko ve sigortanın kendi içinde amorti etmesi demektir ki, şuan için beni ziyadesiyle tatmin eder.Bunların çoğuna katılmıyorum ben çok memnunum. Bu arabayla istanbul içinde de gezdim, kop dağı ve diğer yaylalara da çıktım. Kötü yollarda da gezdim. Sorun yaşamadım. Belki biraz rampa çıkarken ve seri hızlanma gerektiğinde motor sesi yükseldi ama beni rahatsız etmiyor. Ama süspansiyonları çoğu arabadan hatta tüm c segmentlerden yumuşak. Model y ile böbrek taşı düşürüyor millet. Golf’te torsiyon çubuğu var. Gibi gibi. Hepsinden daha konforlu. Seri kullanacaksanız 140 beygirlik olanları yani 2023 ve üstü tercih etmelisiniz. Piyasadaki çoğu c segment araçtan daha seridir. Pilleri lityum olduğu için efektif kullanımda daha iyi performans veriyor. Ama bir çok kullanıcı da bu ne yaağğğ deyip aracı satıyor. Seri kullanım da olsa 6-7 litreleri geçmiyorsunuz. Bu da en güzel tarafı.
Bunların çoğuna katılmıyorum ben çok memnunum. Bu arabayla istanbul içinde de gezdim, kop dağı ve diğer yaylalara da çıktım. Kötü yollarda da gezdim. Sorun yaşamadım. Belki biraz rampa çıkarken ve seri hızlanma gerektiğinde motor sesi yükseldi ama beni rahatsız etmiyor. Ama süspansiyonları çoğu arabadan hatta tüm c segmentlerden yumuşak. Model y ile böbrek taşı düşürüyor millet. Golf’te torsiyon çubuğu var. Gibi gibi. Hepsinden daha konforlu. Seri kullanacaksanız 140 beygirlik olanları yani 2023 ve üstü tercih etmelisiniz. Piyasadaki çoğu c segment araçtan daha seridir. Pilleri lityum olduğu için efektif kullanımda daha iyi performans veriyor. Ama bir çok kullanıcı da bu ne yaağğğ deyip aracı satıyor. Seri kullanım da olsa 6-7 litreleri geçmiyorsunuz. Bu da en güzel tarafı.
Hayırlı olsun,yeni aracınızı iyi günlerde kullanın,izlenimleri bekliyoruz,herkes merak edebilir Chery Omoda 5 vardı sizde,dün den bu güne değer artışı ne kadar oldu? beklenen artışı yeterli buldunuz mu ? ve satış hızı ne durumda oldu ?
Aklıma gelenler iç dirençti ama 28nm bunun için çok bence. Planet sistem motorun torkunu düşürüp vites dişlisi gibi çalışıyor. Acaba bunun için karşı kuvvet oluşturup motoru sürekli düşük devir, yüksek motor yükünde tutmaya mı çalışıyor?