Gönderen Konu: debriyajdan gelen ses!!!!!!!!!!!  (Okunma sayısı 5124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
debriyajdan gelen ses!!!!!!!!!!!
« : Mart 17, 2009, 21:42:31 »
aracın debriyajı altta kavrıyordu, serviste biraz üstte almışlar..alışana kadar 4-5 kere arabayı stop ettirdim. şimdi debriyaja başınca sanki sürtme sesi gibi (metalin metale sürtmesi, gıcırtı gibi) bir ses geliyor..her debriyaja bastığımda dikkat edersem, ses geliyor acaba bu sesin sebebi ne olbilir??????
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

debriyajdan gelen ses!!!!!!!!!!!
« : Mart 17, 2009, 21:42:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyajdan gelen ses!!!!!!!!!!!
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2009, 08:41:12 »
  Selam.
 Debriyaj pedalı tabana yakın kavrarsa daha iyidir. yukarıda kavraması debriyajı daha çabuk bitirebilir. Tabi bitik debriyaj balatasıda yukarıda kavramaya sebeptir. Eğer debriyaj pedalına basınca ayırmada bir problem yoksa o ses sorun değildir. Fakat pedal çok yukarı alındı ise sorun olmuş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2009, 13:45:44 »
benim aracında benzer bir problemi var.debriyaja sonuna kadar bastığımda sürtme sesi var sanki bozulmaya başlamış bilye sesi gibi aynen.debriyajdan ayagımı cektigimde ses kalmıyor.acaba sorun neden olabilir.aracım 1996 corolla xe.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2009, 13:56:38 »
bu soru daha önce sorulmamışmıydı? birkaç sayfaydı hatta ergünün verdiği cevap sayesinde bendeki sorunu anlamıştım.. rüya görmedim herhalde değil mi?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2009, 17:43:10 »
benim aracında benzer bir problemi var.debriyaja sonuna kadar bastığımda sürtme sesi var sanki bozulmaya başlamış bilye sesi gibi aynen.debriyajdan ayagımı cektigimde ses kalmıyor.acaba sorun neden olabilir.aracım 1996 corolla xe.

Eğer debriyaja basılı tuttuğunuzda geliyorsa büyük ihtimalle debriyaj rulmanı bozulmuştur. Şanzımanın sökülüp bu rulmanı değiştirtmeniz gerekir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2009, 06:43:24 »
ergün bey aynen dediğiniz gibi.sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2009, 10:43:28 »
benim debriyajda hiç bir sorun yokken çok hızlı bir biçimde bir kasise girmişti. aracın ilk tepkisi debriyajdan gelen gıcırtıya benzer bi sesti. birkaç kez pompolayınca bu ses yok oldu ama ilk kalkışlarda metale sürtmeye benzeyen bir ses gittikçe çoğaldı ve debriyajı değiştirdim. rahatldım arabanın çekişi bile çok farketti. tavsiyem debriyajı değiştirmeniz. zaten aşağı yukarı 100.000 km gidiyor tabiii kullanışa göre değişir.
saygılar...