0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar. Bugün 1000 km. Bakımı için servise gittim. Aracım corolla advance multidriveS .Aracımın göğüslüğünden bozuk yolda tıkırtı ve gıcırtı sesi geldiğini söyledim .Bunu söylediğimde. Lastik basıncının yüksek olduğundan olabileceğini söylediler. Lastik basıncının 33 olduğunu söylediler. Bana biraz düşük gibi geldi. Sizce?
Benim arabada bu etiket var. Basınç ne olacak şimdi tam çözemedim ben?
1606km/h hiza kadar 33 psi olacak hocam.
O zaman ben bir soru sorayım ve konuya bir paradoks ekleyeyim;Araç hızı 159km/s olacaksa hangi, 161km/s olacaksa hangi basınçlar kullanılmalı!...
Ben bu diyagramdan şunu anladım (Doğru anladığımı düşünmüyorum)İki lastik ebadı var 15 ve 16 inçÜst satır 15 için - 33 psiAlt satır 16 için - 38 psiBen 16“ lastiklerime 36 psi basıyorum. Lastiklerim Nokian weatherproof.Turanzaya göre daha gürültülü bu arada.
Hakan hocam michelin primacy 4 almayı düşünüyorum yol sesi ve trim sesine çare olurmu sizce problemlerim devam ederse corollayla yollarımızı ayirmak zorunda kalacağım:(
Toyota’nın belirlediği standart dışına çıkmanız aleyhinize olacaktır. 4 yıldır 32 psi kullanıyorum. Yakıt tüketimi vs olsun sıkıntı sorun yaşamadım,hava şartları dahil. Yüksek psi da denedim kesinlikle belirli bir hızdan sonra güven vermiyor bana. Ben kendim 32 tercih ediyorum herkesin kendi tercihi saygı duyuyorum ama bunu japon yazmışsa kafasına göre yazmamıştır buna emin olabilirsiniz.
Hakan bey teşekkür ederim. Evet 2011 Auris aracım. Benzinliklerde ekranda yazan psi değeri değil mi? Şimdi ben yıllardır yanlış değerle mi kullanıyormuşum Kendime inanamıyorum... Servisi aradığımda onlar da 32 demişlerdi ... Valla basit konu ama çok bilgi kirliliği var anlaşılan