Gönderen Konu: LPG İLE BİRLİKTE BENZİN TÜKETİMİ  (Okunma sayısı 4677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
LPG İLE BİRLİKTE BENZİN TÜKETİMİ
« : Ocak 07, 2019, 18:29:29 »
Arkadaşlar merhaba 1.6 multidrive s corolla araca sahibim aracımda landirenzo marka lpg sistemi var, ay başında lpg deposunu fulledim yarım depoda benzinim vardı 190 km de lpg de kırmızı ışık yanmaya başladı ancak şu an km 260 oldu ama hala lpg de gittiğini gösteriyor fakat bu süreçte yarım depo benzinim çeyrek depoya geldi sizce normal mi yoksa bir sorun mu var

Toyota Club Türkiye

LPG İLE BİRLİKTE BENZİN TÜKETİMİ
« : Ocak 07, 2019, 18:29:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG İLE BİRLİKTE BENZİN TÜKETİMİ
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2019, 18:39:32 »
Soğuk havalarda 100 kmde yaklaşık 1.5 lt benzin tüketimi olabilir. Çok kısa mesafe kullanıyorsanız veya aracınız park halinde çok soğuğa maruz kalıyorsa bu tüketim biraz daha yükselebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2019, 18:41:10 »
Evet günlük geliş gidiş olmak üzere 24 km yolum var kısa mesafe soguktan dolayı zaten 2 km si benzinde gidiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2019, 20:18:08 »
Bende de landirenzo tüp takılı. Lpg göstergesinde lpg varken lpg ışığı yeşil iken benzin ışığı sönük vaziyette oluyor. Araçta lpg bittiğinde sirekli sesli uyarı verirken araç benzine geçip lpg ışığı sönüp sarı benzin ışığı yanıyor. Sesi susturmak için veya lpg benzin arasında geçiş yapmak için ortada ki düğme gibi (landirenzo ambleminin olduğu) kabartıya basmanız yeterli.

Kışın benzini biraz fazla harcıyor. Ben su sıcaklığını 25 dereceye düşürttüğüm halde termostat açana kadar sanırım tüpe geçmiyor. Bu süreçte benzinle gidiyor. Ben oek önemsemiyorum zaten arada benzinde kullanmak iyidir. En azından bu sayede benzinde kullanmış oluyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2019, 13:48:17 »
100 km ortalama 7 lt. yakıt ,kısa mesafe kullanımlarda bu değer motor normal çalışma ısısına ulaşana kadar max.(40 lt) yakıt tüketmesi demektir.Lpgli araçlar bu sebebten dolayı kış aylarında benzini fazlaca tüketir bu normal bir durumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2019, 18:53:35 »
Lpg ışığı 100 km dir kırmızı yanıyor bitme sesi gelmediği için benzindede azalma olduğuniçin benzinle birliktemi harcama yapıyor aklıma takılmaya başladı ya da benzinde gidiyorda haberim mi yok 😁😁

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2019, 14:19:13 »
hocam ben sana hemen bi açıklama yapayım. aynı sorun herkesin başında var araç lpg de gidiyor ama benzin ibresinden de düşüyor ama araç lpg de gdiyor bu kesin.
fakat araç kendini benzinde gidiyormuş gibi hissediyor aynı durum benim başımda da var. bir durum olursa haberleşelim. bence bayi yi hemen arayıp bilgilendir ne kadar çok sıkıştırırsak o kadar çabuk çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2019, 16:14:33 »
Brc Lpg li  e12 Corolla kullanıyorum  . Benim  aracımda  37 c ye ayarlı geçiş ısısı .Kışın ortalama 1 km de yazın  200-300 metrede lpg ye geçiyor aracım  .Lpg bitmeye yakın bizde en sondaki sarı lamba yanıp sönmeye başlıyor bitince sesli ikazla birlikte benzine geçiyor  kırmızı ışık  yanıyor  .Fakat hiçbir zaman benzin ibresinde sanal bir düşüş olmuyor .

Bazı araçlarda bu durumu bende duymuştur . Ek bir modül takılarak bu durumun önüne geçildiğini biliyorum  . Honda araçlarda falan bu şekilde çözülüyor . 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "