0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, Aracım 2018 1,6 advance otomatik, yaşadığım olay şudur; Aracın kilidini açıyorum çocuk koltuğuğuna çocuğu (çocuk 3 yaşında) oturtuyorum, çantamı (anahtar çanta içersinde) arka koltuğa koyuyorum ve kapıyı kapatıyorum, çocuk arabasını katlarken aracın kapıları biranda kilitleniyor ve aracın içine giremiyorum çocuk içerde... içerdeki arkadaşı (oğlanı) yölendirerek ilk önce sağ arka kapıyı açtırmaya çalışıyorum açılmıyor sonra sürücü tarafı kapıya yönlendiriyorum ve kapı açılıyor çok şükür.Bugün 1000 bakımı için servise gittiğimde yaşadığım olayı anlattığımda Böyle bir olayla daha önce karşılaşmadıklarını söylediler ancak bu olayı tekrar yaşadığımda yapılacak işlemin TOYOTA YARDIM aradığımızda ücretsiz olarak konuyu halledebileceklerini söylediler forum kullanıcılarının bilgisine..
geçmiş olsun,anahtarı çantada vs değil,mutlaka pantalon cebinizde bulundurun,aracın içinde kalmasın ne olur ne olmaz? biz de şöyle bir şey oldu,farklı,oğluma corollayı otoparktan getirmesini söyledim,getirdi,çalışır vaziyette teslim etti ve biz yola çıktık,anahtar oğlumda kalmış,sürekli sarı renkli bir anahtar ikazı çıkıyor,tabii yakın gözlükle bakmayınca önce fark edemedim,lastik basınç sensörü zannettim,sonra aklıma geldi ve geri döndüm. 300-500 metre araç anahtarsız gitti.otoyola çıksaydık ve orta yerde araba kendini korumaya alıp kilitler ve stop edermiydi?
Çok geçmiş olsun.Normalde Corollada kilit açıldıktan sonra kapıları acmazsaniz veya anahtarı algilamazsa 30 sn sonra tekrar kitler Sizin durumda anahtar iceride oldugu için algılayıp kapılara dokundugunuzda tekrar açması lazimdi aklıma anahtarın pilinin azaldığı ve algilayamadigi ihtimali geliyor.