Gönderen Konu: Anahtar içinde ve kapılar kilitlendi  (Okunma sayısı 7897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '18
Anahtar içinde ve kapılar kilitlendi
« : Ocak 02, 2019, 23:46:16 »
Merhaba arkadaşlar,

Aracım 2018 1,6 advance otomatik, yaşadığım olay şudur;
Aracın kilidini açıyorum çocuk koltuğuğuna çocuğu (çocuk 3 yaşında) oturtuyorum, çantamı (anahtar çanta içersinde) arka koltuğa koyuyorum ve kapıyı kapatıyorum, çocuk arabasını katlarken aracın kapıları biranda kilitleniyor ve aracın içine giremiyorum çocuk içerde... içerdeki arkadaşı (oğlanı) yölendirerek ilk önce sağ arka kapıyı açtırmaya çalışıyorum açılmıyor sonra sürücü tarafı kapıya yönlendiriyorum ve kapı açılıyor çok şükür.

Bugün 1000 bakımı için servise gittiğimde yaşadığım olayı anlattığımda Böyle bir olayla daha önce karşılaşmadıklarını söylediler ancak bu olayı tekrar yaşadığımda yapılacak işlemin TOYOTA YARDIM aradığımızda ücretsiz olarak konuyu halledebileceklerini söylediler forum kullanıcılarının bilgisine.. !!!

Toyota Club Türkiye

Anahtar içinde ve kapılar kilitlendi
« : Ocak 02, 2019, 23:46:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Anahtar içinde ve kapılar kilitlendi
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2019, 00:14:20 »
Merhaba arkadaşlar,

Aracın kilidini açıyorum çocuk koltuğuğuna çocuğu (çocuk 3 yaşında) oturtuyorum, çantamı (anahtar çanta içersinde) arka koltuğa koyuyorum ve kapıyı kapatıyorum, çocuk arabasını katlarken aracın kapıları biranda kilitleniyor ve aracın içine giremiyorum çocuk içerde... içerdeki arkadaşı (oğlanı) yölendirerek ilk önce sağ arka kapıyı açtırmaya çalışıyorum açılmıyor sonra sürücü tarafı kapıya yönlendiriyorum ve kapı açılıyor çok şükür.

Bugün 1000 bakımı için servise gittiğimde yaşadığım olayı anlattığımda Böyle bir olayla daha önce karşılaşmadıklarını söylediler ancak bu olayı tekrar yaşadığımda yapılacak işlemin TOYOTA YARDIM aradığımızda ücretsiz olarak konuyu halledebileceklerini söylediler forum kullanıcılarının bilgisine.. !!!
geçmiş olsun içinde çocuk olması kötü olmuş tekrarlamaması dileğiyle.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2019, 11:17:01 »
geçmiş olsun,anahtarı çantada vs değil,mutlaka pantalon cebinizde bulundurun,aracın içinde kalmasın ne olur ne olmaz? biz de şöyle bir şey oldu,farklı,oğluma corollayı otoparktan getirmesini söyledim,getirdi,çalışır vaziyette teslim etti ve biz yola çıktık,anahtar oğlumda kalmış,sürekli sarı renkli bir anahtar ikazı çıkıyor,tabii yakın gözlükle bakmayınca önce fark edemedim,lastik basınç sensörü zannettim,sonra aklıma geldi ve geri döndüm. 300-500 metre araç anahtarsız gitti.otoyola çıksaydık ve orta yerde araba kendini korumaya alıp kilitler ve stop edermiydi?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2019, 13:41:35 »
Merhaba arkadaşlar,

geçmiş olsun,

içeride acacak çoçuk olmasaydı iş biraz daha sıkıcı hal alırdı,

bu konuda daha önce şöyle bir durum okumuştum; normalde anahtar içerideyken kilitleme yapmıyor fakat kumanda pilleri zayıfladığı için anahtarı araç içerisinde algılamayıp belirli süre sonunda otomatik kilitleme yaptığı yönündeydi, (anahtar içerde kilitleme durumu araç markasından markasına farklılık gösterirmi bilemiyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2019, 15:52:13 »
Üniversal alarmlarda,  kapıların otomatik kilitlenmesi isteğe bağlı. Peki orjinal alarmlarda böyle bir seçenek yok mu ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2019, 16:22:50 »
geçmiş olsun,anahtarı çantada vs değil,mutlaka pantalon cebinizde bulundurun,aracın içinde kalmasın ne olur ne olmaz? biz de şöyle bir şey oldu,farklı,oğluma corollayı otoparktan getirmesini söyledim,getirdi,çalışır vaziyette teslim etti ve biz yola çıktık,anahtar oğlumda kalmış,sürekli sarı renkli bir anahtar ikazı çıkıyor,tabii yakın gözlükle bakmayınca önce fark edemedim,lastik basınç sensörü zannettim,sonra aklıma geldi ve geri döndüm. 300-500 metre araç anahtarsız gitti.otoyola çıksaydık ve orta yerde araba kendini korumaya alıp kilitler ve stop edermiydi?

Tokay abi bunu denedik hiç bir sey olmuyor calismaya devam.
Sen stop edene kadar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2019, 17:49:13 »
Geçmiş olsun. Özellikle dikkat edilmesi gereken bir durum. Uzun hikaye ama seneler önce bu yüzden problem yaşamıştım alarm ile bağlantılı olarak.
Merkezi kilit araç kontak ile değil, araç belli hıza çıkınca aktive olmalı, kimi araçlarda güvenlik amacı ile bu şekilde kullanılıyor zaten.

Bu konuda uyarı yapılıyor aslında, yani araç çalıştırıldıktan sonra, araçta eller serbest anahtarı olmasa dahi araç stop edilene ya da yakıt bitene kadar araç çalışmaya devam ediyor. Bu yüzden alışkanlık olarak anahtarı yuvasına yerleştirmeden aracı çalıştırmamak gerek uygun modellerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2019, 18:05:14 »
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2019, 18:26:58 »
Çok geçmiş olsun.Normalde Corollada kilit açıldıktan sonra kapıları acmazsaniz veya anahtarı algilamazsa 30 sn sonra tekrar kitler Sizin durumda anahtar iceride oldugu için algılayıp kapılara dokundugunuzda tekrar açması lazimdi aklıma anahtarın pilinin azaldığı ve algilayamadigi ihtimali geliyor.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '18
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2019, 01:07:57 »
Çok geçmiş olsun.Normalde Corollada kilit açıldıktan sonra kapıları acmazsaniz veya anahtarı algilamazsa 30 sn sonra tekrar kitler Sizin durumda anahtar iceride oldugu için algılayıp kapılara dokundugunuzda tekrar açması lazimdi aklıma anahtarın pilinin azaldığı ve algilayamadigi ihtimali geliyor.

30 sn olayı çoğu araçta vardır illaki dikkat ederim bu duruma ama o an herşeyi denedim ancak olmadı çocuk kilidi olduğu içinde arka kapıların açılmaması... araç yeni kumanda pili zayıflama ihtimali sözkonusu değildir  herhalde neyse bir daha başımıza gelmez inş.

Yorumlara teşekür ederim kimsenin başına gelmez umarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2019, 16:00:17 »
menzili dışına çıkınca sadece stop eder.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2019, 16:06:23
Daha önce anahtarsız çalıştırma ve giriş olan bir araçta başımıza geldi bayan yolcusunu gönderdi belirli bir süre sonra aracına yöneldi kapıyı açtı çalıştırdı ve gitti 5 dakika sonra yaya olarak geri geldi ve aracın kartlı anahtarını kaybettiğini aracın stop ettiğini belirtti bize anahtar bulundunuz mu acaba diye sordu ve bizde hayır cevabını verince kadın aramaya başladı ama bulamayınca araç kaldı çalışmadığı için gidemediler servisi aramak zorunda kaldı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.