Gönderen Konu: İZMİR  (Okunma sayısı 1242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
İZMİR
« : Mart 16, 2009, 22:48:54 »
Türkiye’den sıkıldığım zaman İzmir’e giderim ben.

Simite gevrek

deriz biz...

Çekirdeğe çiğdem.

Kordon elektrik

aleti değildir.

Kumru da kuş değildir

bizim için...

Yengen’i yeriz.

Sen sigorta dersin...

Biz asfalya deriz.

Uzatmayız...

Gidiyom geliyom deriz.

Domates dediğin, domat işte.

Evimiz isterse 800 metrekare olsun, balkonda otururuz. Hıdrellez filan gibi mazeretler uydurur, sabaha kadar sokaklarda içeriz. Bi oturuşta 60’ar 80’er midye yeriz, istifno severiz, cibez’e bayılırız; gece 3-4 gibi boyoz’a dalmazsak, kan şekerimiz düşer! Boş lafa karnımız toktur bu arada, tırışkadan teyyare gibi atasözlerimiz vardır...

*

Paraşüt kulesinden atlamayana kız vermezler; kızlarımızı da tavlayamazsın ha... Canı çekerse, o seni tavlar! Liseye giden kızının erkek arkadaşının olması kasmaz babaları; kendilerinin de kız arkadaşı vardı lisede... Bak iddia ediyorum, okey şampiyonası düzenlense, İzmirli kadınlar alır kupayı... Erkekleriyle kahveye giderler çünkü... Şaşırdın di mi? Al buna da şaşır, nargile içerler... Askılı giyerler, şortla gezerler, öküz gibi bakarsan, bi çakar, bi de duvardan yersin... Gönül Yazar’ız, Sezen Aksu’yuz; bir gül takıp da saçlarına, çıktı mı deprem sanırdın kantosuna, Karantinalı Despina’yız... Sensin Varoş! Biz tenekeli mahallede bile el ele gezeriz.

*

Erkeklerimiz de fena değildir hani... Detaya girmeyeyim, Ayhan Işık, Metin Oktay, Mustafa Denizli mesela, bi fikir verir sana... Ertuğrul Özkök’ün kırdığı cevizleri okuyoruz; eşi kafasına ütü atmış... Ayıptır söylemesi, Mahsun Kırmızıgül’le Alişan’ı ayırt edemeyiz biz.

*

Gülümseriz.

*

Enginarın başkentidir; İzmirlidir incir. Kazandibi hemşeri... 78 çeşit köftemiz olduğu için, McDonald’s’ın bunalıma girdiği tek şehirdir... Zeytinyağı severiz, dünyanın en boktan durumuna bile düşsek, zeytinyağı gibi üste çıkmayı daha çok severiz... Sana ne birader, keyfimizin káhyasıyız, yazlıklara gitmek için 8 şeritli otoyol yaptık; Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Karaburun, Çeşme, öbür tarafta Dikili, Foça, çipurayız... Pak Bahadur’u özleriz... Durup dururken faytona bineriz, bi yere gitmeyiz aslında, öööle turlarız... Hava güzel, daralırız, okulu ekeriz. Mezun olduktan sonra öğretmeniyle kadeh tokuşturmayan öğrenciyi zor bulursun İzmir’de.

*

Siz sembol diyorsunuz ama, saat kaç diye Saat Kulesi’ne bakanı bulamazsın, altında buluşanlar bile zahmet edip kafasını kaldırmaz, birbirine sorar saati! Rahatızdır... Çocukları Kemeraltı’da kaybederiz, alışverişe devam ederiz, esnaftan biri bulup getirir, çıkışta Kemeraltı Karakolu’ndan alırız... Ağlayıp zırlamak bi yana, çoğu dondurmayı bitirmediği için ayrılmak istemez karakoldan, iyi mi... Aceleye gelemeyiz! Bir sene önceden duyurmaya başla, de ki, 22 Ağustos saat 20’de tiyatro başlıyor... 20.30’da geliriz... Sanatçılar da İzmirliyse, tiyatro zaten 21’de filan başlar... Uçak 6 saat rötar yapsın, istifimizi bozmayız, bizim için ekstra bira içme vesilesidir bu... Kuyruk olmaz, çünkü kuyruk varsa, İzmirli sıkılır, gider. Pratiktir... 201 sokağı bulduysan, yanındaki 202’dir. Tek tek isim vermeye üşeniriz.

*

35’imiz var.

35 buçuğumuz da var.

34 plaka gördük mü, kapışırız... Arkadan sirenleriyle isterse Cumhurbaşkanı gelsin, bana mı sordu, tarladan gitsin, makam arabasına yol vermeyiz.

*

Özetle, arızayız!

*

Erkek çocuklarına en çok "Efe" adı konulan şehirdir orası... Zeybek duyduğumuzda, içimiz cız eder, kalkar oynarız.
:carwash:

Toyota Club Türkiye

İZMİR
« : Mart 16, 2009, 22:48:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: İZMİR
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2009, 22:59:11 »
Yılmaz ÖZDİL'in yazısı bu sanırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2009, 23:12:08 »
evet banada mail olarak geeldi paylaşayım dedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2009, 23:33:41 »
Güzel.Paylaşım için teşekkürler...
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2009, 07:48:19 »
  Çok iyi tarif etmiş. Tanımlamaları takdir ettim. Paylaşım için teşekkürler Gökmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2009, 10:48:41 »
Yazı çok hoşuma gitti. :)
Biz İzmir'lilerin şehirleri konusunda neden bu kadar fanatik olduğunun bence bir sosyo-psikolojik incelemesi yapılmalı.. :) Belki ege bölgesinin ürün çeşitliliği nedeniyle ekonomik olarak kendi yağında kavrulabilmesi, belki de batı trakya (başta Selanik) gibi, girit gibi yerlerden alınan göçler nedeniyle çevresinden farklı bir kültürel mozayik yaratması etkili olmuş olabilir.
Örneğin başka bir şehire yerleşmek gibi durumları en çok İzmir'liler problem yapıyorlar ve sanki yurt dışına yerleşmiş gibi davranıyorlar. Bunu ben de Ankara'da okurken hissettim.. ama nedenini çözemedim. Sudan çıkmış balığa dönüyoruz.

Bu arada "Pak Bahadur" İzmir Kültürpark Hayvanat bahçesinin yakın geçmişte rahmetli olmuş emektar filinin adıdır.. (Bilmeyenler için açıklama)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2009, 13:34:30 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Kumru da kuş değildir bizim için...yengen’i yeriz.
başka bir şehirde de kumru yok, bulamadım, kumru diye herkes karışık sandviç satıyor  >:(
Uzatmayız...Gidiyom geliyom deriz.
şundan bir kurtulamadım, burda forumda türkçe kuralları konusunda tek zorlandığım şeydir bu, çoğu zaman böyle yazıyorum zaten :)

*Bak iddia ediyorum, okey şampiyonası düzenlense, İzmirli kadınlar alır kupayı... Erkekleriyle kahveye giderler çünkü... Şaşırdın di mi? Al buna da şaşır, nargile içerler...*
kızlı erkekli toplanıp "nargileye kaçmak" tabiri vardır izmirde..hele bir kız grubu tanıyorum, okey oynamak için kahveye giderler, ortaya 1-2 ytl koyarak oynarlar heyecan olsun diye :)

*Askılı giyerler, şortla gezerler, öküz gibi bakarsan, bi çakar, bi de duvardan yersin... *
yaparlar valla, daha da şaşırılcak kısım, benim 85 yaşındaki babaannem bile şort giyer askılı giyer, hiç çekinmez hiç utanmaz, karşıyakalıdır.. :alkis:

*Özetle, arızayız!*
son kısma hayran oldum, ne güzel özetlemiş öyle :alkis: gökmen alkış sana :alkis: bana özlettin şehrimi..oraya ait olduğumu bir daha hissettim, izmirli damarlarım coştu..kumru bulamadığım bu şehirde boğulduğumu hissettim yine!!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2009, 19:53:19 »
 .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2009, 19:54:03 »
son kısma hayran oldum, ne güzel özetlemiş öyle :alkis: gökmen alkış sana :alkis: bana özlettin şehrimi..oraya ait olduğumu bir daha hissettim, izmirli damarlarım coştu..kumru bulamadığım bu şehirde boğulduğumu hissettim yine!!
istersen kargoyla kumru gönderirim türkay  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2009, 20:04:21 »
soğur be gökmen :) ekmeğini alır burda yaparım olmazsa
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2009, 20:14:14 »
Aklıma kuzenimin başına gele bi olay geldi
Kuzenim işi gereği çak şehir dışına çıkan birisi ve geçelerde otobüsleri karıştırmış antalyada yolda otobüsten inmek zorunda kalmış yolun karşısına geçmiş ve garaja gitmek için yolun karşısına geçmiş ve izmirden çocukluk arkadaşı olan birisi denk gelmiş binmiş arabasına muhabbet ederken nerden geliyon diye sormuş kuzenim oda demişki sabah kalktım ve canım boyoz çekti bende İzmir'e boyoz yemeye gittim ordan geliyom demiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2009, 20:25:43 »
gökmen mümkün valla, buraya geçen sene 20 tane boyoz alarak geldim, kayserili ve istanbullu arkadaşlar öldü bitti boyoza, ilk başta sadece boyoz yedi beğendi, sonra yanına izmir tulum kestim daha çok sevdi, sonra haşlama yumurta ve çağ, öldü bitti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2009, 20:29:51 »
   Yazılanlar hakkında kıskanmadım değil.Memleketim hakkın da böyle yazılmış bir yazı yok...Ne güzel ya
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR