0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hata kodu veriyor mu bir baktırmak gerek.Bu dediğin prosedürle sabah ilk Marşta çalışıyor mu?
Bence de LPG den olup olmadığını anlamak için en iyisi bir hafta benzinde kullanmak ve tanktan valfi kapatıp borulardaki LPG bitesiye kadar LPG'de çalıştırıp kendi benzine geçsin.
Bende bu yolu denemeyi düşünüyordum açıkcası.Birde merak ettiğim bir husus var bütün lpg'li araçlarda anahtar takıldığı an lpg kontrol ünitesinin ışıkları yanmaya başlar mı? Yoksa bizim aracın bağlantı hatası falan var ondan mı bu şekilde oluyor.Mantıken anahtar off konumundayken lpg kontrol ünitesine elektrik gitmiyo olması gerekir diye düşünüyorum.
Merhabalar,Aracımız 2002 model E120 Corolla 1.4 VVT-İ motor ve Atiker marka sıralı sistem lpg var.Lpg'nin ne zaman takıldığını bilmiyoruz açıkcası.Bu arada araç 225.000km'de ve ilginç bir problemimiz var.Normal bir aracı lpg'li olsun veya olmasın nasıl çalıştırmamız gerekir;Aracın içerisine gireriz ve kontağı açarız ve ışıkların sönmesini bekleriz ışıklar söndüğü zaman ise marş veririz ve herhangi bir problemi olmayan araç tek marşta çalışır değilmi.Bizim aracı tek marşta çalıştırmak için ise uygulamamız gereken adımlar şu şekilde;Aracın içerisine girdik ve anahtarı taktık.Burdaki önemli detay kontağı hemen açmamamız yani anahtar takılı olucak ama off konumunda olucak kontak açık olmayacak.Anahtarı taktığımız an aracın kontak açık olsun veya olmasın farketmiyor Lpg sistemini kontrol etmemizi sağlayan kare şeklindeki şeyin ışıkları yanıp sönmeye başlıyor ve 5-10 saniye arasında sürüyor bu süreç.Ordaki ışıklar tamamen söndükten sonra anahtarı kontak açık konumuna alıyoruz ve bu sefer aracın gösterge panelindeki ışıkların sönmesini bekliyoruz aracın gösterge panelindeki ışıklarda sönünce marş veriyoruz ve araç tek marşta alıyor.Özet geçmem gerekirse;-Anahtarı araca tak ama kontağı açma-Lpg sistemini kontrol eden kısımdaki ışıkların tamamen sönmesini bekle-Lpg ışıkları tamamen sönünce aracın kontağını aç-Gösterge panelindeki ışıkların sönmesini bekle-Araca marş verAracı yukarıdaki şekilde çalıştırmazsak asla tek marşta almıyor marş motoru baya bir marş çeviriyor ondan sonra marş alıyor.Yaz aylarında da kış aylarında da bu şekilde sıcaklık farketmiyor yani.Hatta burada hava an itibariyle -1 derece ve bizim aracın üstü tamamen kar kaplı.Biraz önce bu adımları uygulayarak çalıştırdım ve tek marşta aldı.Ama normal bir aracı çalıştırır gibi çalıştırmayı denesem baya bir zor çalışacaktı.Bu arada araç bir kere çalışsın sonrasında stop edip normal bir şekilde çalıştırmayı denersek yine tek marşta alıyor ama birkaç saat beklerse zorlanmaya başlıyor.Bu sanki şeye benziyor.Dizel araçlarda kızdırma bujisi vardır araç hızlı marş alsın diye kontağı birkaç kere açıp kapatırlar çok soğuk zamanlarda.Bizim araçta kızdırma bujisi falan yok tabi ki ama neden normal çalıştırma adımlarıyla aracı tek marşta çalıştıramıyoruz anlamış değilim.Problem lpg ile ilgili muhtemelen ama daha önce forumlarda falanda hiç böyle bir problem okumadım sizler daha iyi bilirsiniz nedir bizim bu arabanın marş problemi? Teşekkürler.
Burak bey hiçbir araçta anahtarı takınca LPG kontrol ünitesine veya başka bir yere elektrik aktarımı olmaz taki ikinci konuma alıp göğüs ışıkları yanıncaya kadar.sizin aracın kontağında bir sıkıntı var veya kontak girişindeki tesisatta bir sıkıntı olabilir siz kontağı taktığınızda anahtar devreyi tamamlıyor isterseniz bunu daha net anlamak için anahtarın sadece ucunu kontağından içine hafif değdirin bakalım yine devre tamamlama yapacakmı.Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2018, 23:34:33Bide bu sorun nezamandır var ?
Bende 2001 1.4 VVT-I var LPG'li anahtarı taktığım gibi marşa basıyorum anında çalışıyor. Geçen kış karlı havadada aynı şekilde anında çalışıyordu. Çalıştıktan sonra rolanti vs. ne durumda.