Hocam selamlar,
Öncelikle durumunuz el veriyorsa özetle üçünü de (sis-kısa-uzun) Philips Diamond Vision-Beyaz Halojen alın derim,yoksa da en azından sisleri Photon marka beyaz halojen ürününü de alabilirsiniz. (Arada sadece çok dikkatli bakıldığında belli olan çok az bir ton farkı olur belki) İki türlü de arabanın orjinalliğini de bozmayacağınız için sıkıntı çıkmaz,böylece radyonuzda da sıkıntı yaşamazsınız. Sadece bu durumda şimşek efekti dedikleri,efekt olmaz,şuanki farlarınız gibi selektör olur.(ki bence çok daha sağlıklı)Eğer selektör atarken şimşek efekti olsun istiyorsanız uzunlara LED takmanız gerekir. Şimşek efekti dedikleri şey de akım gitmediğinde kesinlen devrenin aniden kesilme sonucunda farın aniden sönmesi. Halojenler selektör atarken belki farketmişsinizdir 1-2 sn geç söner. Aradaki bu farka şimşek efekti diyorlar. Ancak bu durumda da selektör atmak için uzunları açtığınızda radyo yayını kesilecektir. (Şöyle tarif edeyim , eski tip tvlerde olan o siyah beyaz karıncalanma sesini duyarsınız radyoda selektör atarken,atmanıza bağlı olarak kesikli olarak bir iki sn diyeyim)Bana sorarsanız hepsi halojen olsun,ama uzunların Led olmasının zaten her zaman kullanmayacağınız için far çanağına ve araca bir zararı olmaz,ancak yine görüş mesafeniz kısa olur halojene göre) Örnek veriyorum uzun yolda vs virajın sonunu aydınlatmak istediğinizde 5-7 metre daha kısa bir görüş mesafesi sunar. Bu dediklerimi kıyaslayın ona göre uzunları beyaz halojen mi xenon LED mi istiyorsunuz ona karar verebilirsiniz. Uzunlara Led isterseniz farklı bir ürün önerebilirim çünkü size. Bu arada radyo yayınını bozmayan canbus Led lerde var ama onlarda da içindeki adaptor benzeri direnç ısındığı için ben her ihtimale karşı kullanmayı doğru bulmuyorum , kullananlar var bir şey de olmuyor ama özellikle uzun süre açık kalan kısalar ve sislerde bana çok da güvenli gelmiyor... İnsanlar bilmeden heves ediyorlar,kullanıyorlar bunları lüks araçlarda görüp ama arkasında büyük bir mühendisliğin yattığını unutuyorlar. O tip araçlarda zaten farlar mercek oluyor ve mercekler zaten ona göre tasarlanmış oluyor,ayrıyetten ek olarak far beyni de bulunuyor bu araçlarda ve far hazneleri de buna dayanıklı özel malzemelerden yapılıyor. O yüzden benim başta yaptığım hatayı siz yapmayın isterim açıkcası... Uzun oldu biraz ama kusura bakmayın 😅 yağmurlu ve sisli havalarda Ledler nerdeyse sıfır görüşe,hadi kalitelileri 4-5 metre görüp giderken siz rahat bir şekilde yolunuza devam edeceksiniz bu şekilde. Şimdi belki Led kullanan arkadaşlar bana kızacaklar ama kendi aracımda iki türlü de kullandım. Kesinlikle Halojen ampüller çok daha efektif bir görüş sunuyor. Kendi tecrübelerim bu yönde en azından. Güvenli sürüşler dilerim...