Gönderen Konu: iyiki toyota corolla d-4d almışım  (Okunma sayısı 8146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
iyiki toyota corolla d-4d almışım
« : Mart 16, 2009, 13:50:25 »
toyatayı almamın en büyük sebebi sağlamlığı. ben ankarada askeri bir fabrikada çalışıyorum ve 50 taneye yakın corolla var. bunlarla sabah 8 den akşam 18 e kadar neredeyse hiç kontak kapatmadan geziliyo. ve olay burda kopuyo arıza diye birşey yok yok yok. toyotalardan hariç 600 e yakın başka markalara ait arabalarda var şöförlerin ve teknik servisin dediği toyota bir başka. zaten testlerde bile toyotanın land cruiseri kullanıyolar fabrikada. yağını suyunu mazotunu koy, hiç kafan ağrımadan bin. dizel toyotayı alırken hiç test etmeden ve yeni kasayı hiç kullanmadan aldım. parayı yatırdıktan dört gün sonra arabayı almaya gittim kayseriden. bu dörtgün içinde aman millet bi yorumlar yapıyo bu araba gitmez 1.4 motor vırt zırt. moralim bozulmadı değil hani. kayseriye vardım işlemler bitti arabaya bindim hareket etmeye başladım, aman yarabbi aman yarabbi toyota gene yapacağını yapmış. katır gibi gidiyo, içeri motor sesi gelmiyo, helebide sıfır arabanın kokusu. Allah ım şükürler olsun iyiki corolla almışım dedim. insanın sürdükce süresi geliyo. ankaraya vardım aileme arabayı gösterdim bi gezdiriyim dedim bizimkileri, anasını satıyım kontağı ceviriyom araba çalışmıyo. bi çalışıyo bi çalışmıyo. benim moral bozuldu bide arabayı okadar babama övdüm irezil ikepaze oldum.düşünün sıfır araba alıyosunuz araba arızalı. hemen 0800 lü toyota yardımı aradım beni ankaradaki bi servise bağladılar ustaya durumu anlatınca, debriyajın altındaki paspası biraz gericek dedi. meğerse debriyaja paspas yüzünden iyi basılmıyomuş. (birazda göze geldik herhalde nazardan oldu :D konu komşu cekemedi ellaham :D) bu bölümde arkadaşlar bazı ufak tefek eksiklikleri yazmışlar çoğu doğru ama bence çokta önemli değil. kendi sınıfında güvenlikte sonderece iyi, konforu desen öylesine.
        Az yakar çok kaçar daha ne olsun
        Verdiğim para helal hoş olsun.
        Daha iyileri sizlerin olsun. :D :D
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: iyiki toyota corolla d-4d almışım
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2009, 14:08:56 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Fatih Bey, paylaşımınız ve temenniniz için de teşekkürler :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2009, 16:17:07 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Fatih Bey, paylaşımınız ve temenniniz için de teşekkürler :)
Aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2009, 20:03:42 »
aramıza hoş geldiniz. hayırlı, uğurlu olsun. sorunsuz ve zevkli sürüşler dilerim.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2009, 10:28:39 »
Fatih Bey, yeni aracınız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Toyotaların en az sorun çıkaran araçlar olduğunu artık rakipleride kabullenmiş durumdalar. 4 günlük sıfır bir araç için hep iyi taraflarını görmenizi anlıyorum, ama gerçek düşünceleriniz bir kaç ay sonra oluşacak. Asıl anlayamadığım taraf, kontağı çevirdiğimde araç bazen çalışıyor bazen çalışmıyor servisi aradığımda debriyaj pedalının altına paspasın sıkışmış olacağını ve bu yüzden çalışmadığını söyleyerek, paspası çekmekle sorunu hallettiğinizi söylüyorsunuz. Aracın çalışmasının debriyajla ne alkası var? burayı anlayamadım. Dizel araç hiç kullanmadım acaba bilmediğim bir şey mi var? Aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar Allah hayırlı etsin.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2009, 11:56:08 »
Aracın çalışmasının debriyajla ne alkası var? burayı anlayamadım. Dizel araç hiç kullanmadım acaba bilmediğim bir şey mi var? Aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar Allah hayırlı etsin.

yeni nesil toyotalarda düz viteslerde debriyaja "sonunua" kadar basarak, otomatik viteslerde frene basarak aracı çalıştırabiliyorsunuz, aksi durumda çalışmaz
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2009, 10:51:08 »
teşekkür ederim arkadaşlar. aracımı martı ayında aldım şuan 2000 km de Allaha şükür ses tıkırtı, arıza yok. motoru 1400 olmasına rağmen hoşuma gitti. illa bi 1900 motor gibi değil ama buda az yakıyo diğerlerine göre. malzeme kalitesi çok çok yüksek değil bagajın döşemesi mesela, ama benim için çok çok da önemli değil. önemli olan bi beş sene sonra yürüyenleri, motoru, hareketli parcaları örneğin kapı menteşesi, arkadaşın meganda menteşe kopmuştu mesela. hem yarın birgün satmak istesen tutuluyo buda önemli bence. bilmiyorumda bazıları bi yazmış araba rezil durumda sanki ben arabamdan halen çok memnunum 2000 km yaptım az değil yani.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2009, 10:59:59 »
Nice 2000 km lere Fatih bey, arabayı alışınızı ballandırarak anlatmışsınız, ne güzel duygular bunlar değilmi :)
İnşaallah daima memnun kalırsınız...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2009, 12:33:56 »
Allah herkeze nasip etsin inşallah hemde benimkisinden daha iyilerini. ben birazda insanlar okurken yüzlerinde az da olsa tebessüm olsun diye öyle yazdım. elhamdülillah memnunum ve hep öyle kalırım inşallah. herkeze kazasız belasız günler.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2009, 12:42:58 »
Fatih bey Allah kaza bela vermesin aramızda sizleri de görmekten mutluluk duydum sanki aktif bi üye olacak mışsınız gibi bi his var içimde hadi hayırlısı 4.488 üye var katılım sağlayan 50 kişiyi geçmiyordur sizi de sürekli görmek isteriz
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2009, 14:19:21 »
Teşekkür ederim Ali bey. tüm arkadaşların iyi ve güzel dilekleri benide çok mutlu ediyor. ya birde şu alkışlar ne oluyo, 0 dı 1 olmuş sonradan 2 ye yükselmiş. siteye çok girincemi yükseliyo acaba.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2009, 14:22:44 »
vallahi ne diyim siz anlattınız sanki ben yaşadım....teşekkürler..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2009, 14:24:02 »
O alkışları üyeler veriyor Fatih Bey. Herhangi bir üyenin beğendiğiniz mesajı için +, forum kurallarına aykırı olduğunu düşündüğünüz mesajı için - verebilirsiniz. Alkış verirken gerekli açıklamayı yazmayı da unutmayın lütfen :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Nisan 17, 2009, 15:19:24 »
Teşekkür ederim Ali bey. tüm arkadaşların iyi ve güzel dilekleri benide çok mutlu ediyor. ya birde şu alkışlar ne oluyo, 0 dı 1 olmuş sonradan 2 ye yükselmiş. siteye çok girincemi yükseliyo acaba.
Çok güldüm valla  :rofl: :rofl: :rofl: al sana benden  :alkis: bu arada etlikte oturmana sevindim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 17, 2009, 15:43:14 »
ya ben hiç ismlerin altına dikkat etmiyordum artı eksi oradaymış. Hakkı bey sağ olsun cevap vermiş. böyle forum kültürüm fazla yok acemi acemi.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2009, 00:21:26 »
güle güle kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2009, 20:36:16 »
Güle güle kazasız belasız kullanın inşallah :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2009, 22:04:20 »
güle güle kullanın Fatih bey , bende 24 şubatta almıştım ,
kullandıkça daha çok seviyorum ,
bugun eşim + 2 yolcu ve bagaj yükü ile TEM otoyolunda bir tehlike atlattık süper bir frenajla,  kaza olabilecek bir anı kurtradık , güvenlik her yönden iyi .
Ama keşke 1000 TL fazla olsaydı da , bahsettiğimiz eksikler olmasaydı o zaman ballı kaymak olurdu . :)
sık karşılşılan sorunların hiçbiri bende yok .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 26, 2009, 20:33:30 »
güle güle kullanın Fatih bey , bende 24 şubatta almıştım ,
kullandıkça daha çok seviyorum ,
bugun eşim + 2 yolcu ve bagaj yükü ile TEM otoyolunda bir tehlike atlattık süper bir frenajla,  kaza olabilecek bir anı kurtradık , güvenlik her yönden iyi .
Ama keşke 1000 TL fazla olsaydı da , bahsettiğimiz eksikler olmasaydı o zaman ballı kaymak olurdu . :)
sık karşılşılan sorunların hiçbiri bende yok .
teşekkür ederim Aşkı. çok büyük geçmiş olsun Allah kaza bele vermesin inşallah, aman birazdaha dikkat lütfen. sana sonuna kadar katılıyorum bende arabamdan çok şükür çoook memnunum. keşke o eksikliklerde olmasa idi ama o kadarda önemli değil bence. bir çok arkadaşın yazdığı sorunlarla, elhamdülillah bende karşılaşmadım şimdiye kadar. birde tavsiyem eğer benimgibi hassassan çok inceleme ve sorunları çok okuma. ben kafama takıyorum ve arabayı dinler oluyorum. zorla hata arıyorum sanki  :D
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2009, 21:58:25 »
Tüm iyi dileklerin için teşekkürler. Eksikler ve sesler konusunda yerden göğe kadar haklısın , çok kafaya takmayıp oluruna bırakmak lazım aslında , en çok canımı sıkan müzik tesisatı ve yol sesini çok alması onları hallettikten sonra keyfim katlanacak . Hoşçakal .
forest engineer