0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar arkadaşlar, Bir yardıma ihtiyacım var. BRC sequent 24 my 07 kitim var ve kablomda var (yazılım 1.16) . Kablo aldığım ilk zamanlarda yanlışlıkla yedek almadan ecu'yu sildim. Ondan sonra map sensörü olmadığı için kalibrasyon yapmadan ince ayarla ayarlamaya çalıştım ama bir türlü randıman alamadım. 1.6 110 beygir ve bu kiti kullanan biri bana yedek alıp FSL dosyasını verebilir mi? Tabii veren kişi aracın LPG ile durumunu da söylerse iyi olur. mail adresim cem1473@gmail.com Lütfen bir yardım arkadaşlar, LPG servisleri map sensörü bağlıyor ama kalibrasyon başlamıyor. Artık olmassa yeni kit almak zorunda kalıcam.Aracım 2003 corolla 1.6 110 beygir. ECU code : DE814000-1
cem bey bildiğim kadarıyla siz LPG ecusunu komple silmişsiniz yoksa sadece yakıt haritası verilerini mi sildiniz eğer öyleyse sizin tekrar yazılım yüklemenize gerek yok LPG sistemi araç ecu'su üzerinden yeni yakıt haritalarını kopyalar zaten lpgnin çalışma prensibi budur taklit eder , ayriyeten lpg servisleri maf bağlıyor ama kalibrasyon olmuyorsa siz nasıl yapmayı düşünüyorsunuz imkan varsa servisler yeni yazılım yüklerler zaten ayrıca sistem kaç yıllık?
Selamlar,Evet, LPG ECU'sunu yanlışlıkla sildim Daha sonra uygun ekipmanları seçerek otomatik kalibrasyon yapmadan sistemi yeniden kurdum. Şu anda çalışıyor fakat bence sistem otomatik kalibrasyon yaptığında bir harita çıkarıyor ve 1500-2000-2500-3000 gibi tüm devirlerde yaklaşık ne yapacağını bu haritada çıkarıyor. Ben bunu yapamadım tabii ki. Sadece default gelen ayarlarda ince ayar bölümünden yakıtı ayarlayarak bir ayar yaptım ama arada tekleme gibi sorunlar yaşıyorum. Corolla benim motordan olan birinden harita alabilirsem onun üzerinde düzeltme yapmayı planlıyorum. Map bağlandığında benim ECU bir türlü otomatik kalibrasyona başlamıyor.Sequent 24my07 kullanan bir toyota corolla sahibi bulmam lazım
Bence öncelikle bir lpgciye giderek ecuya ilk yapılan ayarları yapmasını isteyiniz. Ardından ise kendiniz stft+ltft değerlerine bakarak ince ayar yapabilirsiniz. Bunun için elm327 ve "lpg ayarını kendi yapanlar klubu" konusundan bilgi edinebilirsiniz.