Gönderen Konu: BRC Sequent 24MY07 kullanan ve Bağlantı kablosu olan var mı?  (Okunma sayısı 2602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
Selamlar arkadaşlar, Bir yardıma ihtiyacım var. BRC sequent 24 my 07 kitim var ve kablomda var (yazılım 1.16) . Kablo aldığım ilk zamanlarda yanlışlıkla yedek almadan ecu'yu sildim. Ondan sonra map sensörü olmadığı için kalibrasyon yapmadan ince ayarla ayarlamaya çalıştım ama bir türlü randıman alamadım. 1.6 110 beygir ve bu kiti kullanan biri bana yedek alıp FSL dosyasını verebilir mi? Tabii veren kişi aracın LPG ile durumunu da söylerse iyi olur. mail adresim cem1473@gmail.com Lütfen bir yardım arkadaşlar, LPG servisleri map sensörü bağlıyor ama kalibrasyon başlamıyor. Artık olmassa  yeni kit almak zorunda kalıcam.
Aracım 2003 corolla 1.6 110 beygir.
ECU code : DE814000-1

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: BRC Sequent 24MY07 kullanan ve Bağlantı kablosu olan var mı?
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2018, 13:50:29 »
Selamlar arkadaşlar, Bir yardıma ihtiyacım var. BRC sequent 24 my 07 kitim var ve kablomda var (yazılım 1.16) . Kablo aldığım ilk zamanlarda yanlışlıkla yedek almadan ecu'yu sildim. Ondan sonra map sensörü olmadığı için kalibrasyon yapmadan ince ayarla ayarlamaya çalıştım ama bir türlü randıman alamadım. 1.6 110 beygir ve bu kiti kullanan biri bana yedek alıp FSL dosyasını verebilir mi? Tabii veren kişi aracın LPG ile durumunu da söylerse iyi olur. mail adresim cem1473@gmail.com Lütfen bir yardım arkadaşlar, LPG servisleri map sensörü bağlıyor ama kalibrasyon başlamıyor. Artık olmassa  yeni kit almak zorunda kalıcam.
Aracım 2003 corolla 1.6 110 beygir.
ECU code : DE814000-1
cem bey bildiğim kadarıyla siz LPG ecusunu komple silmişsiniz yoksa sadece yakıt haritası verilerini mi sildiniz eğer öyleyse sizin tekrar yazılım yüklemenize gerek yok LPG sistemi araç ecu'su üzerinden yeni yakıt haritalarını kopyalar zaten lpgnin çalışma prensibi budur taklit eder , ayriyeten lpg servisleri maf bağlıyor ama kalibrasyon olmuyorsa siz nasıl yapmayı düşünüyorsunuz imkan varsa servisler yeni yazılım yüklerler zaten ayrıca sistem kaç yıllık?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2018, 15:46:38 »
cem bey bildiğim kadarıyla siz LPG ecusunu komple silmişsiniz yoksa sadece yakıt haritası verilerini mi sildiniz eğer öyleyse sizin tekrar yazılım yüklemenize gerek yok LPG sistemi araç ecu'su üzerinden yeni yakıt haritalarını kopyalar zaten lpgnin çalışma prensibi budur taklit eder , ayriyeten lpg servisleri maf bağlıyor ama kalibrasyon olmuyorsa siz nasıl yapmayı düşünüyorsunuz imkan varsa servisler yeni yazılım yüklerler zaten ayrıca sistem kaç yıllık?
Selamlar,
Evet, LPG ECU'sunu yanlışlıkla sildim Daha sonra uygun ekipmanları seçerek otomatik kalibrasyon yapmadan sistemi yeniden kurdum. Şu anda çalışıyor fakat bence sistem otomatik kalibrasyon yaptığında bir harita çıkarıyor ve 1500-2000-2500-3000 gibi tüm devirlerde yaklaşık ne yapacağını bu haritada çıkarıyor. Ben bunu yapamadım tabii ki. Sadece default gelen ayarlarda ince ayar bölümünden yakıtı ayarlayarak bir ayar yaptım ama arada tekleme gibi sorunlar yaşıyorum.  Corolla benim motordan olan birinden harita alabilirsem onun üzerinde düzeltme yapmayı planlıyorum.
Map bağlandığında benim ECU bir türlü otomatik kalibrasyona başlamıyor.
Sequent 24my07 kullanan bir toyota corolla sahibi bulmam lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2018, 16:47:46 »
Selamlar,
Evet, LPG ECU'sunu yanlışlıkla sildim Daha sonra uygun ekipmanları seçerek otomatik kalibrasyon yapmadan sistemi yeniden kurdum. Şu anda çalışıyor fakat bence sistem otomatik kalibrasyon yaptığında bir harita çıkarıyor ve 1500-2000-2500-3000 gibi tüm devirlerde yaklaşık ne yapacağını bu haritada çıkarıyor. Ben bunu yapamadım tabii ki. Sadece default gelen ayarlarda ince ayar bölümünden yakıtı ayarlayarak bir ayar yaptım ama arada tekleme gibi sorunlar yaşıyorum.  Corolla benim motordan olan birinden harita alabilirsem onun üzerinde düzeltme yapmayı planlıyorum.
Map bağlandığında benim ECU bir türlü otomatik kalibrasyona başlamıyor.
Sequent 24my07 kullanan bir toyota corolla sahibi bulmam lazım :)

Bence öncelikle bir lpgciye giderek ecuya ilk yapılan ayarları yapmasını isteyiniz. Ardından ise kendiniz stft+ltft değerlerine bakarak ince ayar yapabilirsiniz. Bunun için elm327 ve "lpg ayarını kendi yapanlar klubu" konusundan bilgi edinebilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2018, 18:09:05 »
Bence öncelikle bir lpgciye giderek ecuya ilk yapılan ayarları yapmasını isteyiniz. Ardından ise kendiniz stft+ltft değerlerine bakarak ince ayar yapabilirsiniz. Bunun için elm327 ve "lpg ayarını kendi yapanlar klubu" konusundan bilgi edinebilirsiniz.
Selam,
Gebze çayırova'da bir servise gittim, Map bağladı ama kalibrasyon bir türlü başlamıyor, rolantide 50'ye kadar sayıyordu ve MAp limit dışında diyordu, Eğer bu şekilde yapamassam Hafta sonu Kartala Mucib otoya gitmeyi planlıyorum. ELM ile kendim STFT ve LTFT ayarlarına göre ayarladım ama halen kalibrasyon yapmam gerekiyor gibi geliyor. Benim kitin programında otomatik kalibrasyon dışında devir aralıklarına göre bir ayar yapılamıyor. Sadece rolanti ve yol ayarı diye ayar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2018, 19:35:01 »
Selam Arkadaşlar,
Emre muhendislikte map ile ayar yapıldı, gerçi baktığımda sanki fakir gibi ama biraz kullanıp bakayım, olmassa ince ayar bölümünden yakıtı arttırırım. FSL dosyasını buraya ekliyorum. Belki birinin işine yarar. (dosya uzantısını FSL yaparsınız)