Gönderen Konu: arka fren sistemi  (Okunma sayısı 1065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '06
  • 15 kere teşekkür etti
arka fren sistemi
« : Aralık 10, 2018, 06:25:04 »
arka fren sistemini ( kampana, disk ve balata) hepsini değiştirmek istiyorum. ortalama isçilik ücreti ne kadar olur??

Toyota Club Türkiye

arka fren sistemi
« : Aralık 10, 2018, 06:25:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: arka fren sistemi
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2018, 09:14:55 »
arka fren sistemini ( kampana, disk ve balata) hepsini değiştirmek istiyorum. ortalama isçilik ücreti ne kadar olur??
araç kaç bin km'de ve sorun nedir eğer Terra modelse arkalar kampanadır değişim istemez (aşırı bir eğrilik yoksa) önlerde disklerde aşırı oyuntu sargı dalgalanma veya incelme yoksa üzerinde torna yapan yerlerde torna yapılırsa sorun çözülür balata değişimi yapılır düzelir ,ama illaki değiştirecem diyorsanız parçaları kesinlikle @Ufuk Sönmez (16363) bey'in tavsiyesi ile kendilerinden almanızı tavsiye ederim ve yine fiyat araştırması yapıp internette veya herhangi bir parçacıda şu fiyata buldum deyipte almanızı tavsiye etmem çünkü defalarca alıpta ayar tutturamayanlar dolu piyasada onun için tek seferde doğru parça ve doğru işçilikle sorunu çözmeniz en doğru karar olur

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2018, 09:16:50
Profilinizde ikamet ettiğiniz yeri göremedim yazarsanız usta tavsiyesi yapılır
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '06
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2018, 09:33:00 »
terra 2006 1.4 (120e) serisi .araba 214500 km de . ustanın soyledıgıne göre el freni balataları ölmüş ve disklerin omrude azalmıs degistirmisken hepsini degistirelim dedi. bana uydu sanki . ama ucretini ortalama ogrenirsem fazla para odemem o yuzden bir bilgi almak istedim. Ufuk bey her turlu yardımcı oluyor saolsun, ancak ben yurt dısındayım o yuzden ondan parca almam imkansız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2018, 10:00:49 »
terra 2006 1.4 (120e) serisi .araba 214500 km de . ustanın soyledıgıne göre el freni balataları ölmüş ve disklerin omrude azalmıs degistirmisken hepsini degistirelim dedi. bana uydu sanki . ama ucretini ortalama ogrenirsem fazla para odemem o yuzden bir bilgi almak istedim. Ufuk bey her turlu yardımcı oluyor saolsun, ancak ben yurt dısındayım o yuzden ondan parca almam imkansız
Ersin bey yurt dışında ki işçiliğide bilmemiz imkansız olur o zaman ustanız kontrol ettiyse 214000 deki araç için daha detaylı işlem yapmanız daha mantıklı olur disk,balata,fren hortumları,fren hidrolik sıvısı,fren ana merkezi tamir takımı ve sertleşme varsa el freni teli ile birlikte değişim yapmak sistem sağlığı açısından çok doğru olur bu işlemlere tahmini olarak 250 TL fiyat olabilir ama elzem olarak fren hidrolik sıvısı nı mutlaka değiştirin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.