Gönderen Konu: Boğaz Kelebeği Temizliği Derken İŞLEM TAMAM :)  (Okunma sayısı 3835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260
  • Model Yılı: '05
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Boğaz Kelebeği Temizliği Derken İŞLEM TAMAM :)
« : Aralık 09, 2018, 18:01:42 »
Merhaba Arkadaşlar Konya dan Selamlar; Kışa girerken aklımda Boğaz kelebeği MAf sensörü Temizliği derken ; Bazen Araç Lamba Kalkışlarında Silkeleme Yapıyordu, Bu da Aklıma Takıldığından Dolayı Araçı Komple üst bağlantı Hortumları Dahi Kontrol edeyim dedim Buğün Malum Konya sanayisine Gidersek Donumuza Kadar Alırlar, Resimlerde görüleçeği üzere Hortum Birtamesı Boğaz Kelebeğine bağlı olan Diğer tarafı daBobinlerin Orada ki Üst Külbütör kapağına Bağlı olan tarafta ciddi yırttık var bunu buldum ; Derken GEnel temizlik Boğaz Kelebeği temziliği Görüldüğü üzere MAf sensörünü Yapamadın yarın izopropil Alkolu temin ederek onu da yapaçağım Anlayaçağınız Üzere Araçı Garaj çektim ne var ne yok söktüm :) Buğün işim yarım kladı yarın Yırtık hortum aramaya gideceğim bulduk sonra montaj kısmını başlayaçağım. Bu arada Konya Formen de Aldığım NGK bujileri de Amortisör değişimden sonra buji leri değiştirirmisiniz dedim değiştirdiler Bugun Bobinleri Kontrol ettiğim En baştaki Bobinin Vidasını Bile sıkmamışlar Çıldıraçağım emanet Duruyor :( FORMEN özel servisi tam bir rezalet. İş başa düştü kendimiz yapaçağız Yoksa sanayide bu işi yaptırmaya kalkarsak Bir yeri yaparlar diğer bir yeride Bozarlar....

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2018, 18:04:13
Bobinleri çıkardım komple tesisatın Elektrik bandını da yenileçeğim Bobin girişlerini temzliği ve bakımı yapılaçak gerekirse Würt ile bir fıs yağ sıkılacak olur mu? sizce

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2018, 18:30:21
Boğaz Kelebeği Temizlenmeden önce daha 10 Bin Km önce Temizliğini yapmıştım :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2018, 18:31:30

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2018, 18:35:14
Arkadaşlar 5 İnci Resimde ki Bu metal Filtre Contanın ne olduğunu Bilen varmı Ve takılma yöntemi varmı Bu Conta metal Boğaz Kelebeği ile Emme Manifoldun arasında çıktı. Bu da temizlendi Şu anki resim kirli hali.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2018, 18:42:17
Arkadaşlar Yırtık Hortum Bu Yırtık tarafı Külbütör Kapağı 2 inci Resimde göreçeğiniz Siyah bir cıkıntı var Yırtık kısım oraya giriyor Motor plastik kapağı cıkınca Kontrol esnasında Çıktı. Silkeleme Bu mu yoksa Sıkılmayan emanet duran Bobin mi? bilmiyorum ama YArın SAnayide Bu Yırtık hortumu Aramaya gideçeğim bakalım Ne olacak. 6 ıncı resim Bu yırtık Hortuma ait

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2018, 18:47:23
Würt Boğaz Kelebeği ile temizlenmiş Boğaz kelebeği en son resim Boğaz kelebeğinin son bir cılalama işlemini resmini çekmeyi unutmuşum. Würt Boğaz kelebeği Ürününü Würtün Konya mağazasından 60 TL aldım Şu an Montaj Eksikler yüzünde YArına Kaldı :) değerli Üstadların yorumlarını bekliyorum Okuyup geçip biligisini paylaşmayan arkadaşlar yoktur umarım... ;;;;

Toyota Club Türkiye

Boğaz Kelebeği Temizliği Derken İŞLEM TAMAM :)
« : Aralık 09, 2018, 18:01:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Ynt: Boğaz Kelebeği Temizliği Derken Genel Kontrol
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2018, 20:42:02 »
Kolay gelsin. Gervşek bobin ve o yırtık hortum her ikisi de sarsıntılı çalışmaya sebep olur. Başıma gelmişti motor sıcakken bile rölantide stop edecekmiş gibi çalışıyordu motor sanayiye gittim adam hemen kapağı söküp o hortum yırtığını bulup değişmişti.Filtre hakkında fikrim yok belki manifolt büyük bir parça çekmesin diyedir. Boğaz kelebeğinde asıl temizlenecek parçayı sökmemiş gibisin, küçücük bir rölanti motoru var dört tane vidası olan kısım, ama herhangibir problem yoksa da hiç eleme tavsiye..Ben de sabahları rölanti düşmesi var onun sayesinde toyota tamircisi gibi oldum..Öğrendiğim şu, servis harici parça kullanmak kısa vade de kârlı gibi ama mutlaka sorun çıkarır.Mesela aldığınız bobinin direncini ölçün 6K. Orjinali 20K bu da ileride mutlaka sorun demek, diğer sensörler ha keza.Geçen yıl rot başı değişti bu sene gene küt küt ses yapıyor,gönül git orjinali taktır diyor 3000 tl ye. Yan sanayisi 400 tl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2018, 21:24:08 »
En güzelini yapmışsınız bende sizin kafadanım sanayiye gidince bir yeri yaparken başka yeri bozuyorlar sonra ara dur nereden geliyor bu ses veya arıza.Parasında değilim ama yaptığı işin aldığı paranın hakkını veren ustalar bulmak zor.Belki faydalı olur maksadı ile bu bağlantıyı paylaşıyorum. http://corolla-corolla.blogspot.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2018, 21:54:17 »
Yırtık hortum dediğiniz pvs (karter havalandırma) valfi o hortum sarsıntıya sebeb olmaz muhtemelen bobinden kaynaklıdır İNŞAALLAH boğaz kelebeği ni temizlerken konumunu bozmadınız yoksa adaptasyon isteyebilir toyotalarda pek istemez conta dediğiniz boğaz kelebeği ile manifold arasında olur zaten takarken yönünü bulursunuz eğer bu işlere eliniz yatkın değilse sökerken fotoğraf çekin yırtık hortum içinde sanayide hortumcudan ketenli hortum alın yeterli olur
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2018, 23:33:48 »
En güzelini yapmışsınız bende sizin kafadanım sanayiye gidince bir yeri yaparken başka yeri bozuyorlar sonra ara dur nereden geliyor bu ses veya arıza.Parasında değilim ama yaptığı işin aldığı paranın hakkını veren ustalar bulmak zor.Belki faydalı olur maksadı ile bu bağlantıyı paylaşıyorum. http://corolla-corolla.blogspot.com/
Güzel siteymiş teşekür..Plastik aksam soğukta kırılgan olduğu için yaz gelince göğüsü sökmeyi düşünüyorum ama youtubede filan bulamadım nasıl söküleceğini, video olan bildiğiniz bir adres var mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2018, 00:17:07 »
Kolay gelsin. Gervşek bobin ve o yırtık hortum her ikisi de sarsıntılı çalışmaya sebep olur. Başıma gelmişti motor sıcakken bile rölantide stop edecekmiş gibi çalışıyordu motor sanayiye gittim adam hemen kapağı söküp o hortum yırtığını bulup değişmişti.Filtre hakkında fikrim yok belki manifolt büyük bir parça çekmesin diyedir. Boğaz kelebeğinde asıl temizlenecek parçayı sökmemiş gibisin, küçücük bir rölanti motoru var dört tane vidası olan kısım, ama herhangibir problem yoksa da hiç eleme tavsiye..Ben de sabahları rölanti düşmesi var onun sayesinde toyota tamircisi gibi oldum..Öğrendiğim şu, servis harici parça kullanmak kısa vade de kârlı gibi ama mutlaka sorun çıkarır.Mesela aldığınız bobinin direncini ölçün 6K. Orjinali 20K bu da ileride mutlaka sorun demek, diğer sensörler ha keza.Geçen yıl rot başı değişti bu sene gene küt küt ses yapıyor,gönül git orjinali taktır diyor 3000 tl ye. Yan sanayisi 400 tl.
Baki bey Küçük relanti motoru Boğaz kelebeğini hareket ettiren ve boğaz kelebeği üstündemi?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2018, 00:19:14
Tolga bey link için teşekkür ederim Sanayimi aman Amortisör konusunda beni perişan ettiler. Elimden gelirdide sormayın şimdilik bu işi yarın toplayaçağım. elinden iş gelirse kendin yapaçaksın ben onu bilirim :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2018, 00:26:38
Yırtık hortum dediğiniz pvs (karter havalandırma) valfi o hortum sarsıntıya sebeb olmaz muhtemelen bobinden kaynaklıdır İNŞAALLAH boğaz kelebeği ni temizlerken konumunu bozmadınız yoksa adaptasyon isteyebilir toyotalarda pek istemez conta dediğiniz boğaz kelebeği ile manifold arasında olur zaten takarken yönünü bulursunuz eğer bu işlere eliniz yatkın değilse sökerken fotoğraf çekin yırtık hortum içinde sanayide hortumcudan ketenli hortum alın yeterli olur
[/quote
 Ümit bey Kelebeği el gücüyle aşagı yukarı temzilemek için haliyle hareket ettirtik baklalım yarın göreçeğiz :)  ketenli hortum dikkate alaçağım  :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2018, 00:31:35
Bu arada LPG enjektöre giden hortumlarıda yenilemeyi düşünüyorum uf yarın yine çok işim Var sanayi parça vida Maf sensörü için izopropil Alkol temin edeçeğim derken  :( !! ama sonrasında  Bu iş kazasız belasız Allaha şükür bittiğinde Starbucks ta Kendimi Kahveyle ödüllendireçeğim :) Hakkettik değilmi  Değerli Forum üyesi Arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2018, 01:52:47 »
Hüseyin bey boğaz kelebeğini temizlerken el vurmayın önünü arkasını sprey sıkarak güzel bişekilde temizleyin iyice kuruduktan sonra takın sensörleri de yağsız kontak spreyi ile temizleyin kesinlikle soğuk etki yapacak spreyler sıkmayın hortum konusundada herhangi bir ketenli hortumdan valfin çapına uygun şekilde 1 karış kadar almanız yeterli olur aynı zamanda dışı örgülü olsun benzin hortumu gibi sıcak soğuk temasta kırılıp yırtılmasın LPG hortumlarını yine dayanıklı olanlardan alın aldığınız yere LPG için kullanacağınızı söyleyin ona göre versinler kolay bir şekilde toplamanız dileğiyle
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 42 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2018, 20:09:49 »
10:40 temizlediği parça. Kelebeği hareket ettirmiyor, kelebeğe alternatif küçük bir hava tünelini kontrol ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2018, 20:46:19 »
Baki bey güzel bir video paylaşımı oldu. ilginize teşekkür ederim Yalnız boğaz gelebeği benimkinden farklı  gaz telli değil.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2018, 21:04:15
Bugün yırtık hortum kelepçe vida bant 10 Lu lokma tornovida bütün eksiklerimi tamamladım. Montaj dikkatli temizlik yaparak Lpg enjektör hortumları dahil değiştirerek bütün parçaların montajımı yaptım. Araçı çalıştırdım Maşallah tek marş :) Elimi yıkamak üstümü değiştirmek için eve çıktım. indim Araça bindim; Kontağı çevirdim Motor arıza ışığı sönmedi devam ediyor :( ben marşa bastım tek marş aldı. Sonra garaj dan çıkmak için R taktım sarsıntılı vites geçişi oldu çıktım. sonra D ye taktım yine sarsıntılı geçiş oldu Gaza bastım gazda tepki yok relanti güçüyle gidiyor araç :( hemen Sağa park ettim araç Boşta Gaz verdim gaz yemiyor. Eywah eywah didim :( stop ettim çıktım eve :( Bir kahve yaptım kara kara düşünüyorum Konya sanayisinde yaşadıklarımdan sonra konya sanayisini eledim. sonra Servise doğru yol gözüktü. Derken Lawoba ihtiyaçım geldi garip ama Lawoba da da düşünürken Boğaz kelebeği Soketini Takmadığımı Hatırladım. Hemen çıktım. indim kaputu kaldırdım Evet Boğaz kelebeği Soketi takılı değil :) :) :) :) :) oh be dedim hemen dikkatli bir şekilde taktım. yerine sonra Kontağı çevirdim. Marşa bastım Tek marş Maşallah :) ama Motor arıza ışığı sönmedi Sonra Otomotik vitesi D taktım Sarsıntı olmadı yumuşak ; Hareket ettim Gaz tepkimesi Muhteşem Fark oldu. turladım çekiş te gidişte bir sıkıntı yok. park ettim ama Motor Arıza ışığım yanıyor. Hala Değerli üstadlarım açaba Akü kutup başını çıkarıp resetleme işlemi yapsammı? yada bekleyip görmek mi? ilk çalıştırmadan önce Soketi taksaydım bu sorun olmazdı. şimdi bunun harçinde araç mükemmel oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: Boğaz Kelebeği Temizliği Derken MONTAJ BİTTİ FAKAT :(
« Yanıtla #9 : Aralık 10, 2018, 21:28:55 »
Elinize sağlık. Bencede o soketi takmadığınız için motor arıza ışığı yandı. Akü - kutup başını sökmezseniz silinmez yada cihaza bağlayıp silebilirsiniz. Akü kutup başını sökerseniz tek zararı saatiniz sıfırlanır birde trip km ler bildiğim kadarıyla...
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2018, 21:39:52 »
Ayhan bey resetleme hariçinde  ; buda aklıma geliyor. Araç 265 Bin Km bu Km kadar hep yetkili servis görmüş Konya Otojen yetkili serviste Müşterilerine ilgili daha 20 Gün önce otomatik şanzıman yağ değişimi yapıldı Bir kaç gün sonra gidip far açık unutulup akü boşalmış motor arıza ışığı yanıyor şuna Adaptasyon yaparmısınız diye aklıma gelmiyor değil; muhtelemen Böyle bir yolu tercih edeçeğim. Hem adaptasyonu yapalım daha 20 Gün önce Şansımaz yağ değişimi yapıp 550 TL verdik. Değilmi :)üçretsiz yaparlar ;Müşteri memnunuyetine önem veriyorlar bu yüzden Toyota ya devam ederim.  :) yada kardeş boğaz kelebeğini temizledim Soketi takmayı unuttum çalıştırdım motor arıza ışığı yandı mı demeliyim  bilmiyorum  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2018, 22:56:57 »
Ayhan bey resetleme hariçinde  ; buda aklıma geliyor. Araç 265 Bin Km bu Km kadar hep yetkili servis görmüş Konya Otojen yetkili serviste Müşterilerine ilgili daha 20 Gün önce otomatik şanzıman yağ değişimi yapıldı Bir kaç gün sonra gidip far açık unutulup akü boşalmış motor arıza ışığı yanıyor şuna Adaptasyon yaparmısınız diye aklıma gelmiyor değil; muhtelemen Böyle bir yolu tercih edeçeğim. Hem adaptasyonu yapalım daha 20 Gün önce Şansımaz yağ değişimi yapıp 550 TL verdik. Değilmi :)üçretsiz yaparlar ;Müşteri memnunuyetine önem veriyorlar bu yüzden Toyota ya devam ederim.  :) yada kardeş boğaz kelebeğini temizledim Soketi takmayı unuttum çalıştırdım motor arıza ışığı yandı mı demeliyim  bilmiyorum  :)
Hüseyin bey ilk önce akü - kutup başını söküp 15 dk kadar bekleyip tekrar takın olmazsa adaptasyon veya başka bir işlem gerekiyorsa yaptırırsınız servislerde öyle bedava işlem yapmazlar .
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Boğaz Kelebeği Temizliği Derken İŞLEM TAMAM :)
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2018, 18:54:00 »
evet Forum üyesi Arkadaşlar, Konuyu takip edenler konu hakkında yorum yapan Değerli üyeler Konumuzu biliyorlardı. Boğaz kelebeği sonrası Motor Arıza ışığı Yanmaya başlamıştı. Bugün 2.30 Gibi Konya YEtkili Servis OTOJENE vardım. Karşılama Mükemmel Sorunu anlattım Hafta sonu Boğaz kelebeği Temizliği Yapayım dedim Çalıştırmadan Boğaz kelebeği Soketi takmadım sonrasında Arıza ışığı yandı . Motor suyunda Eksiklik var Hem Derece Ölçümü HEmde Sadece Antifirizle Eksikliği Tamamlayalım Dedim. Araç Servise Alındı. Ben Kahvemi Kuru Pastamı yudumlarken Bir saat sonra Ustabaşı geldi. :) araçın yanına Gittik Araç 8 Tane Arıza Kodu Atmış Bende Motor üstünde buraya eklediğim resimleri Gösterdim Gülüştük Maşallah Elin yatkın Dedi. Ama butün verilen Arıza Kodlarının Elden kontrol edip öyle sileçeğim direk Arıza Kodu sil araçı teslim YApamam dedi. Gülüştük yine :) Geçtim içeri 45 Dakika sonra ismim Okundu beni karşılayan Toyota Müşteri temsilçisi Tarafından Araçınız Hazır dedi. Yalnız Usta başımız dedi ki evet didim Araç Şu ana Kadar Amortisör Hariçinde Tüm bakımlarda YEtkili servise gelmiş zaten Motor bakımlarında istek yaparsa Sadece Sprey hariçinde ek üçret talep edilmeden Boğaz kelebeği temizliğini yapabiliriz. dedi :) işte yetkili servis dedim :) Motor bakımıma 4 Bin Km vardı yağ değişimimi sordum 4.2 Litre 5,30W  TAm sentetik yağ ; yağ filtresi dahil 386 TL gibi rakam çıktı.  Toyota arçlarını sewmeye başladım Çünkü Yetkili Servisleri Müşteri memnuniyeti odaklı 16:15 Gibi servisten çıktım Otojen reklamı falan değil yaşadıklarım daha önce Konya sanyisinde Nasıl beni hem paramla rezil ettiler hemde 800 TL yakın Amortisör olayında sadece İşçilik verdim Konya sanayisinin Ustaçıklarına FORMEN Özel servisçiğine Böyle başına gelince Tek kalemde Yetkili servise OTOJENE 446 TL Amortisör işçiliği vereçektim şimdi hangisi Pahalı düşünün? Mutluyum 1 Litre Antifiriz Eklendi Günün Sonunda 30 TL yanlış duymadınız 30 TL antifiriz İşlemi için üçret Aldı OTOJEN dedim Arıza Kodu silinme ve işçilik üçreti yok mu dedim Üçret alınmıyaçak bu işlemden dedi Muhteşem daha ne olsun :)   :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: Yine yakaçak olursa derhel gelin dedi ve ayrıldım.