0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En güzelini yapmışsınız bende sizin kafadanım sanayiye gidince bir yeri yaparken başka yeri bozuyorlar sonra ara dur nereden geliyor bu ses veya arıza.Parasında değilim ama yaptığı işin aldığı paranın hakkını veren ustalar bulmak zor.Belki faydalı olur maksadı ile bu bağlantıyı paylaşıyorum. http://corolla-corolla.blogspot.com/
Kolay gelsin. Gervşek bobin ve o yırtık hortum her ikisi de sarsıntılı çalışmaya sebep olur. Başıma gelmişti motor sıcakken bile rölantide stop edecekmiş gibi çalışıyordu motor sanayiye gittim adam hemen kapağı söküp o hortum yırtığını bulup değişmişti.Filtre hakkında fikrim yok belki manifolt büyük bir parça çekmesin diyedir. Boğaz kelebeğinde asıl temizlenecek parçayı sökmemiş gibisin, küçücük bir rölanti motoru var dört tane vidası olan kısım, ama herhangibir problem yoksa da hiç eleme tavsiye..Ben de sabahları rölanti düşmesi var onun sayesinde toyota tamircisi gibi oldum..Öğrendiğim şu, servis harici parça kullanmak kısa vade de kârlı gibi ama mutlaka sorun çıkarır.Mesela aldığınız bobinin direncini ölçün 6K. Orjinali 20K bu da ileride mutlaka sorun demek, diğer sensörler ha keza.Geçen yıl rot başı değişti bu sene gene küt küt ses yapıyor,gönül git orjinali taktır diyor 3000 tl ye. Yan sanayisi 400 tl.
Yırtık hortum dediğiniz pvs (karter havalandırma) valfi o hortum sarsıntıya sebeb olmaz muhtemelen bobinden kaynaklıdır İNŞAALLAH boğaz kelebeği ni temizlerken konumunu bozmadınız yoksa adaptasyon isteyebilir toyotalarda pek istemez conta dediğiniz boğaz kelebeği ile manifold arasında olur zaten takarken yönünü bulursunuz eğer bu işlere eliniz yatkın değilse sökerken fotoğraf çekin yırtık hortum içinde sanayide hortumcudan ketenli hortum alın yeterli olur[/quote Ümit bey Kelebeği el gücüyle aşagı yukarı temzilemek için haliyle hareket ettirtik baklalım yarın göreçeğiz ketenli hortum dikkate alaçağım Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2018, 00:31:35Bu arada LPG enjektöre giden hortumlarıda yenilemeyi düşünüyorum uf yarın yine çok işim Var sanayi parça vida Maf sensörü için izopropil Alkol temin edeçeğim derken !! ama sonrasında Bu iş kazasız belasız Allaha şükür bittiğinde Starbucks ta Kendimi Kahveyle ödüllendireçeğim Hakkettik değilmi Değerli Forum üyesi Arkadaşlar.
Ayhan bey resetleme hariçinde ; buda aklıma geliyor. Araç 265 Bin Km bu Km kadar hep yetkili servis görmüş Konya Otojen yetkili serviste Müşterilerine ilgili daha 20 Gün önce otomatik şanzıman yağ değişimi yapıldı Bir kaç gün sonra gidip far açık unutulup akü boşalmış motor arıza ışığı yanıyor şuna Adaptasyon yaparmısınız diye aklıma gelmiyor değil; muhtelemen Böyle bir yolu tercih edeçeğim. Hem adaptasyonu yapalım daha 20 Gün önce Şansımaz yağ değişimi yapıp 550 TL verdik. Değilmi :)üçretsiz yaparlar ;Müşteri memnunuyetine önem veriyorlar bu yüzden Toyota ya devam ederim. yada kardeş boğaz kelebeğini temizledim Soketi takmayı unuttum çalıştırdım motor arıza ışığı yandı mı demeliyim bilmiyorum