Gönderen Konu: Rodaj İşlemi ve Önemli Detaylar  (Okunma sayısı 1620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 36200
  • Model Yılı: '18
  • 11 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Rodaj İşlemi ve Önemli Detaylar
« : Aralık 08, 2018, 22:01:49 »
Arkadaşlar merhaba,

Konu hakkında forumda birçok konu var. Moderatör arkadaşlar uygun görürse sabit bir konu altında rodaj işleminin detayları incelikleri ve tecrübelerinizin bir başlık altında toplanması için açtım konuyu.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 08, 2018, 22:06:22
Birçok görüşe göre artık lazer teknoloji ile gerek olmadığını düşünenler var. Ama teknik olarak baktığımda gerekli olduğunu düşünüyorum. En azından arkadaşımın arabasında ilk 500 km'de yağ değişimindeki küçük metal parçaları gördüğümde bundan emin oldum.

Gerek forumda gerek internette araştırdığım kadarıyla,

100 km'de fabrikanın rutin olarak sıfır araçlara koyduğu kalın yağın değişimi. 500 veya 1000 km'de tekrar yağ ve yağ filtresinin değişimi daha sonra 3.500 km'ye kadar rodaj işleminin farklı devirlerde değişken olarak yapıldığını gördüm.

Birçok konuda,

1. 2.
bu videolarda açıklamaların genel olarak toplandığını gördüm. Düşünceleriniz nedir?
Faydalı: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0

Hastaya doktor, savunmaya avukat, uzaya astronot, geri kalan her şey için Endüstri Mühendisi

Toyota Club Türkiye

Rodaj İşlemi ve Önemli Detaylar
« : Aralık 08, 2018, 22:01:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: Rodaj İşlemi ve Önemli Detaylar
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2018, 23:13:28 »
Peki motor yağındaki metal parçacıkları yağ filtresinde toplanmiyor mu? Yagdaki metal nerelere zarar verebilir ?
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2018, 01:52:06 »
Peki motor yağındaki metal parçacıkları yağ filtresinde toplanmiyor mu? Yagdaki metal nerelere zarar verebilir ?

yağ filtresinde toplanıyor. ama yinede kaçan oluyor. pistonun sıkıştırma oranına göre basınç değerlerinde değişikliğe neden olacak çiziklere neden oluyormuş.

Hastaya doktor, savunmaya avukat, uzaya astronot, geri kalan her şey için Endüstri Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2018, 13:20:37 »
Aracım 2016 model 1.6 Corolla lpg/benznli 24.000 km de.Forumda konuları okurken,bir kullanıcının 2.viteste 60 km, 3.viteste 120 km, ve 4.viteste 190 km hız yaptığını okumuştum.O günden itibaren kafamda birtakım sorular oluştu.şöyleki;Bugüne kadar tüm araçlarımda 4.500 deviri geçmeden sakin bir şekilde araç kullandım.2. viteste maksimum 50 km,3.viteste maksimum 80 km, 4.viteste maksimum 120 km. hız yaptım.Yapım itibarı ile performanslı kullanmam,aracım lpg li olduğundan yokuşlarda 3.500 devirden sonra benzinle kullanır daha sonra lpg ile ortalama 2500- 3100 devir aralığında devam ederim.Bu tarz kullanım sonunda aracım sağırmı?diye düşünüyorum.Uzun yolda nasıl test etmem gerektiği konusunda ve varsa diğer önerilerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2018, 14:01:20 »
Aracım 2016 model 1.6 Corolla lpg/benznli 24.000 km de.Forumda konuları okurken,bir kullanıcının 2.viteste 60 km, 3.viteste 120 km, ve 4.viteste 190 km hız yaptığını okumuştum.O günden itibaren kafamda birtakım sorular oluştu.şöyleki;Bugüne kadar tüm araçlarımda 4.500 deviri geçmeden sakin bir şekilde araç kullandım.2. viteste maksimum 50 km,3.viteste maksimum 80 km, 4.viteste maksimum 120 km. hız yaptım.Yapım itibarı ile performanslı kullanmam,aracım lpg li olduğundan yokuşlarda 3.500 devirden sonra benzinle kullanır daha sonra lpg ile ortalama 2500- 3100 devir aralığında devam ederim.Bu tarz kullanım sonunda aracım sağırmı?diye düşünüyorum.Uzun yolda nasıl test etmem gerektiği konusunda ve varsa diğer önerilerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler,
Muhittin bey o okuduğunuz yorum tamamen tabiri caizse apaçi kullanımı 4.viteste 190 km hız motorun üst limitlerini geçer bu şekilde uzun süre kullanım motor sağlığı açısından sıkıntı oluşturur.sizn uygulama yönteminiz çok güzel yapabileceğiniz uygulama araçta eğer sağırlık hissettiyseniz,(sağırlıktan kasıt aracın araç ilk hızlanmada,ara hızlanmalarda, rampada gidişte sıkıntı varsa) araca ufak ufak sıkıştırma yapabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2018, 15:16:09 »
Teşekkürler,

Muhittin Bey, Ümit Bey dediği gibi o konuda çok takılmayın derim bende. Ama şöyle bişey söyleyebilirim,

Aracınız son viteste düz yolda 100km/h hızda 2bin deviri geçmiyorsa bence problem yok. Tabi bu benim tecrübem.