0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
S-AWD kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, elektromekanik yapıda olup da bu kadar efektif çalışan bir sistem gerçekten hayran bırakıyor, öte yandan işin midye çıkarma kısmında S-AWD ve Quattro sistemlerinin mühendisliği ve üretimi Japon Koyo-Jtekt tarafından yapılıyor, bu iki firmanın ortak özelliği ise her ikisinin de Toyota iştiraki olması evet yine taşın altından Toyota çıktı Diğer yandan S-AWD ve Quattro sistemlerin ortak adı, araca göre kullanılan içerik değişiklik gösterebiliyor, örneğin Forester 2.0ZL ile Forester 2.0XT çekiş sistemi davranışları farklıdır, ona keza 2.5XT'de de diğer ikisinden farklıdır, Boxer Diesel motora sahip olanlar yine diğerlerinden farklıdır, Impreza içerisinde de WRX ve STI dışındakilerin farklıdır, Legacy ve Outback modelleri arasında bile davranış farklılıkları vardır,Quattro'da da aynı şekilde enlemesine motor yerleşimine sahip olan Quattro modellerinde farklı, uzunlamasına motor yerleşimine sahip olanlarda farklı, V motora sahip olanlarda farklı, S, RS, TT ve R8 modellerinde farklı, Q serisinde farklı davranışlar sergilemektedir,Konu dört tekerlekten çekiş sistemi ise ve dört tekerlekten çekişli araçlar konusunda manuel çekiş kontrolü sağlayabilecek tecrübedeyseniz, Mitsubishi Super Select II model transferi de incelemenizi tavsiye ederim.
teknik bilgiler için ufuk bey'e teşekkür ederim. bildiğim kadarıyla subaru diğer araçlardan farklı olarak boxer motorunu yatay konumlandırıyor. bu da yol tutuş ve sürüşü müspet anlamda destekliyor. keza ufuk bey'in de belirttiği gibi dört tekere dağıtılan çekiş sistemi de subaru'yu bu konuda rakipsiz kılıyor. ayrıca subaru her yıl iihs testlerinde volvo ile birlikte en güvenilir araç seçiliyor. bildiğim kadarıyla subaru'nun %16 hissesini toyota almıştı. yani toyota ve subaru ortak. her zaman demişimdir 4*4 jeep ve suv'da subaru ve diğerleri vardır.
haklısınız ufuk bey, kuzenim amerika'da yaşıyor. subaru ve lexus'un abd ve kanada'da çok tutulduğunu söylemişti. bir de subaru'daki 6 yıldızın 6 japon araç üreticisini temsil ettiği söyleniyor doğru mu bilmiyorum, aydınlatırsanız sevinirim.
Türkiye'de -bilgi eksikliğinden olsa gerek- yol tutuşta ford lider kabul edilir. bu konuda ısrar eden arkadaşlar varsa testi bir daha izlesin derim. yol tutuşta subaru ve diğerleri vardır.
MerhabaUfuk, 4 çeker aracın gerek düz yolda gerek virajda diğer çekişlere göre yol tutuşundaki fark ne kadar ? Kuru zemin için öncelikle
Hangi iki çeker aracı hangi dört çeker araç ve hangi lastikler ile kıyaslayacağız?
mesela corolla ile subaru nun aynı sınıfta 4 çeker aracı ile karşılaştıralım,tekerleklerde primacy olsun:)
ufuk bey, yol tutuşta eyvallah subaru rakipsizdir. genel olarak yol tutuşu iyi olan araçların süspansiyonu sert, yol tutuşu kötü olan araçların süspansiyonu yumuşak oluyor. bu anlamda toyota, subaru'dan daha konforludur diyebilir miyiz?
Yol tutuş için süspansiyon sertliği bir kaç faktörden sadece biridir, iz genişliği, aks mesafesi, ağırlık merkezi ve oranı, diferansiyel oranı, lastik izi alanı, kamber ve kaster açıları gibi pek çok etken vardır, bir çoğu modifiye edilebilir konulardır dolayısı ile Subaru'nun yol tutuşu iyi ama konforsuz diyemeyiz.