Gönderen Konu: Ziebart Ses Yalıtım  (Okunma sayısı 10842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ziebart Ses Yalıtım
« : Mart 15, 2009, 23:34:54 »
Uzun süredir yaptırmayı düşündüğüm ses yalıtımını nihayet geçen hafta İzmir Gaziemir Ziebart'dan yaptırdım.1 Hafta beklemek ve yorumlarımı ondan sonra yapmak istediğim için bir süre bekledim.Açık söylemek gerekirse hayal kırıklığına uğradım.

Bir kere yapılan iş o kadar masraflı ve işçilik gerektiren bir iş değil.Askıya alınan arabanın davlumbazları ve motor hariç alt gövdesine zift benzeri bir karışım püskürtülüyor.Verdiğiniz parayı haketmeyen bir işçilik ve malzeme kullanılması da üzücü.Ben 300 liraya yaptırdım ancak beklediğim sonucu alamadım.Yapan ustanın başında bizzat bulundum ve malzemeyi bol bol kullandırmama rağmen maksimum %30 yalıtım sağlandı desem yeridir.Uğultu eskiye göre az da olsa azaldı ancak kesilmedi.Ses göreceli bir kavramdır biliyorum ancak beklediğimin altında bir uygulama oldu.Araç daha bir tok ve çukurlara daha bi sert ve sessiz giriyor sanırım tek güzel yanı bu oldu.LAstik sesi ve uğultu hala devam ediyor.Kendinizi kandırarak anca bu kadar olur kardeşim dedikten sonra mesele yok :alkis:

Kısacası araç fabrika çıkışında yalıtımlı değilse bu tip uygulamalar pek de başarılı olmuyor.Yaptırmak isteyen arkadaşlara başarı şansı(corollalar için)en fazla %30 derim.
2008 Toyota Corolla Comfort.

Toyota Club Türkiye

Ziebart Ses Yalıtım
« : Mart 15, 2009, 23:34:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Ziebart Ses Yalıtım
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2009, 23:42:00 »
linkteki konuda da söylediğim gibi

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/arac-ici-entegre-gps-dvd/

yumuşak lastik kullanmaktan başka çözüm yoktur
diğer çözümlerin hepsi pahalı ve verimsiz olacaktır

Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2009, 23:45:20 »
Aracın üzerinde alman üretimi michelin var hocam.Bundan daha yumşağı varmı bilmiyorum?Bence sorun araçlarda değil bizim yollarımızı bu şekilde yapan sayın büyüklerimizde.Sonuçta bu tür yollarda çok da sessiz bir sürüş beklemek hata olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2009, 23:51:31 »
Aracın üzerinde alman üretimi michelin var hocam.Bundan daha yumşağı varmı bilmiyorum?Bence sorun araçlarda değil bizim yollarımızı bu şekilde yapan sayın büyüklerimizde.Sonuçta bu tür yollarda çok da sessiz bir sürüş beklemek hata olur...

kesinlikle

bizim buradada mıcırlı asfalt bolca var, maalesef bu tip aslfatta ses oluyor ama ben önceki aracımdan daha iyi buluyorum şimdiki aracımı, yalıtım olarak iyi sayılır

üstelik üzerindeki bridgestone b390 lara ve düşük hava sıcaklıklarına rağmen

bu arada sizin aracınızda artan lastik taban genişliği ve süspansiyon sertliğinden dolayı önceki kasadan biraz daha fazla ses alıyor
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2009, 09:26:01 »
Bodrumdasınız sanırım.Ben de kuşadasındayım.Bodrumu bilirim baya kaldım orda.Yolları bizim burayı gerçekten aratır.Tüm yarımada resmen rezalet.Zift üzeri kaplama çakıl!!!

Lastik genişliği artsa veya sert süspansiyon da kullanılsa bu tip araçlar tüm dünyaya satılıyor ve şikayetler az çok firmalar tarafından biliniyor.Fabrika çıkışında ona göre dizayn edilse bence satışa ve memnuniyete daha çok katkısı olur.Aracı aldığımda beni arayıp uzun uzun sorular sordular.Bütün şikayetlerimi anlattım not ettiler.Şimdi bunlarla ilgili bir çalışma yapılır mı bilmiyorum ama yapılsa iyi olur çünkü Toyota ancak bu şekilde büyür ve adına yakışır araçlar üretmeye başlar.

Umarım bir dahaki seride bu tip sorunlar giderilmiş olur ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2009, 09:59:06 »
Bodrumdasınız sanırım.Ben de kuşadasındayım.Bodrumu bilirim baya kaldım orda.Yolları bizim burayı gerçekten aratır.Tüm yarımada resmen rezalet.Zift üzeri kaplama çakıl!!!

Lastik genişliği artsa veya sert süspansiyon da kullanılsa bu tip araçlar tüm dünyaya satılıyor ve şikayetler az çok firmalar tarafından biliniyor.Fabrika çıkışında ona göre dizayn edilse bence satışa ve memnuniyete daha çok katkısı olur.Aracı aldığımda beni arayıp uzun uzun sorular sordular.Bütün şikayetlerimi anlattım not ettiler.Şimdi bunlarla ilgili bir çalışma yapılır mı bilmiyorum ama yapılsa iyi olur çünkü Toyota ancak bu şekilde büyür ve adına yakışır araçlar üretmeye başlar.

Umarım bir dahaki seride bu tip sorunlar giderilmiş olur ::)

Evet bodrumdayım ve buranın yolları rezalet. ayrıca buraya yolunuz düştüğünde de beklerim..

bu arada bir ara ses yalıtımı üzerine detaylı araştırma yaptım. Bu mıcırlı aslfaltta oluşan sesi azaltmanın maliyeti çok yüksek, üstelik bu maliyete karşılık alınan verimde çok düşük, yani firmalar bu fiyat/fayda oranından dolayı hiçbir şekilde detaylı yalıtım yapmıyorlar.
Sonuç itibariyle uygun fiyatlı ve daha iyi yalıtım sağlayacak yalıtım malzemesi, saç, cam gibi maddeler geliştirilmedikçe bundan daha fazlası olmayacak.
Maalesef türkiyede bu lastik sesini mıcırlı asfaltlarda çekmeye devam edeceğiz...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2009, 10:32:50 »
sanırım bu kötü yol kavramı Türkiye nin çoğu yerinde aynı Çorumda da berbat yollar ( sehir merkez hariç ) ana caddeler dışında geri kalan yollar köstebek çukuru :D her yer yamalarla dolu

Kuşadasına 2-3 defa gittim bir  tatil merkezine yakışmayacak çevre düzenlemesi ve yolları var rezalet resmen hiç ilgilenilmemiş (şehir merkezi hariç) ama güzel bir şehir çok seviyorum ;)
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2009, 15:08:47 »
Sağolun arkadaşlar yolunu Kuşadasına düşerse haberim olsun görüşelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2009, 17:32:47 »
2006 corolla d-4d kullanıcısıyım. Aracımın seyir halindeki farklı ses kombinasyonları bana da ara ara batar. Şu sıralar olduğu gibi. Şoför koltuğunda duyduğum en önemli ses motorun sesi diğer dizellere kıyaslayarak bunun çok da acı olmayan mayhoş bir ses olduğunu söyleyebilirim. İkinci ses rüzgar sesidir ki bu düşük devirlerde 70 80 km lerde kendini daha da çok hissettirmektedir. Kimileri bunun kapı fitilleri ile ilgili olduğunu söylüyor ki bu alanda ne yapılabileceğini birçoğu ben de dahil bilmiyor. Bir diğer ses de lastik sesiydi ki bu duyduğum sesler lastik sesinin kesilmesiyle kulağıma batmaya başladı.

Ziebart faydasız diyorsunuz, fordlara yapılan uygulamalar da yetersiz ki forumlarda okuyoruz. Kafam biraz karışık. Öncelikli olarak kapı içleri ve fitillerle ilgili dynamatlı bir işlem yaptırsammı diyorum. Çünkü ben asıl sesin alttan değil kapılardan yada camlardan geldiğini düşünüyorum.

Ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2009, 20:39:55 »
Hocam bende 2008 corolla var.Açıkçası motor sesi yüksek devirlerde evet duyuluyor ama inanın rahatsız edici düzeylerde değil.Rüzgarı sesini hiç duymuyorum.Yeni nesil corollalar rüzgar sesi konusunda gerçekten başarılı.Kapı içlerinden gelen sese gelince;o konuda haklı olabilirsin.Kapıların sökülüp içlerine yalıtım malzemesi konulabilir ama o zaman da garanti tehlikeye girer.Aslında ziebart önceden ''tüm gövde ses yalıtımı'' yapıyordu.Fakat şimdilerde bunu uygulamıyorlar.Gerekçe olarak da malzemenin içeriye koku yaptığından ve araçların kapı aksamlarını sökmek takmak istemediklerinden bahsettiler.Eğer tüm gövde ses yalıtımı yapılsaydı ben eminim başarı şansı %50 ye yaklaşırdı.Kısacası ses için corollalarda fazla da yapılacak bişey yok gibi.Alışacaz başka türlü olmayacak.Ama siz gene de yaptırın belki ben çok tatminkar değilim bu konuda belki sizi tatmin eder yapılan uygulama.

İzmir veya çevresindeyseniz aracı deneme şansı olabilir aslında İlhan bey. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2009, 08:29:45 »
İstanbuldayım.Evet motor sesi zaten mayhoş dedim. Yani dinlersen batıyor. Aslinda arabanın bi yerlerinin sökülüp takılması fikri biraz insanın cesaretini kırıyor bu yalıtım konusunda. Bakalım kendimize başka dertler edinirsek duymayız sanırım bu sesleri.  Yanlız aklıma bir şey takıldı. Kapıların sökülüp yalıtılması neden garantiyi etkilesin. Ona takıldım. Birde dediğiniz gibi tüm gövdeye yapılacak bir yalıtım gerçekten başarılı olabilir. En azından tatmin edebilir ama hiçbirimiz bunun riskine giremeyiz sanırım. Onu yaptırsak camdan gelen sese takılacağız eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2009, 09:25:42 »
İstanbuldayım.Evet motor sesi zaten mayhoş dedim. Yani dinlersen batıyor. Aslinda arabanın bi yerlerinin sökülüp takılması fikri biraz insanın cesaretini kırıyor bu yalıtım konusunda. Bakalım kendimize başka dertler edinirsek duymayız sanırım bu sesleri.  Yanlız aklıma bir şey takıldı. Kapıların sökülüp yalıtılması neden garantiyi etkilesin. Ona takıldım. Birde dediğiniz gibi tüm gövdeye yapılacak bir yalıtım gerçekten başarılı olabilir. En azından tatmin edebilir ama hiçbirimiz bunun riskine giremeyiz sanırım. Onu yaptırsak camdan gelen sese takılacağız eminim.

Valla hocam garanti delinmesi konusunda benim de kafam karıtşı.Bazı servisler etkiler diyor bazıları etkilemez.Bu ziebart ın ses yalıtımına bile garantiniz delinir diyenler oldu.Ama iş tabi resmiyete dökülünce veya mahkemelik olunca tüketici tarafı her zaman haklıdır biliyorsunuz.

Bence müziğin sesini biraz daha açmaktan başka çare yok gibi. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2009, 11:08:36 »
-Kapı fitilleri değişmeli ( yıpranmışsa şayet )
-Yumuşak lastik tercih edilmeli ve 55-60 yanaktan aşağısı kullanılmamalı
-Amorsisörünüz performans-spor tip değil esnek konfor tip ( tercihen monroe ) olmalı.
-Bagajdaki eşyalar düzgün ve sabit bir şekilde yerleştirilmiş olmalı
-Gerekirse aracın tabananındki halıfleksi kaldırıp, 1 parmak kadar sarı izolasyon köpüğü sıkıp kurumasını bekledikten sonra, 2 kat halıfleks ile kaplanmalıdır.
 Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2009, 11:10:59 »
Kapı fitilleri değişmeli varsa daha kalın olanı ile ( yıpranmışsa şayet )
-Yumuşak lastik tercih edilmeli ve 55-60 yanaktan aşağısı kullanılmamalı
-Amortisörünüz performans-spor tip değil esnek konfor tip ( tercihen monroe ) olmalı.
-Bagajdaki eşyalar düzgün ve sabit bir şekilde yerleştirilmiş olmalı
-Gerekirse aracın tabananındki halıfleksi kaldırıp, 1 parmak kadar sarı izolasyon köpüğü sıkıp kurumasını bekledikten sonra, 2 kat halıfleks ile kaplanmalıdır.
 Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2009, 19:12:44 »
bende geçen ay ziebart ta ses yalıtımı yaptırdım ön cam su itici ile beraber 350 tl  verdim , aracım 2009 corolla dizel , konuyu başlatan Gökhan arkadaş çok iyimser bir yorumla sesin %30 azaldığını söylemiş , ben kesinlikle %10 civarında bir fark olduğunu düşünüyorum , bilseydim yaptırmazdım kesinlikle , birde yaptırdığım yer ziebartın merkezi yenibosnada , kimseye tavsiye etmiyorum kısacası , sadece içerideki ses biraz daha doygunlaştı ,
bir diğer fikrim ise ön davlumbazların çok ince olduğudur ve sökülüp kalınlaştırılması gerektiğidir .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2009, 21:56:07 »
öncelikle herkese selamlar

geçen gün ankaradaki ziebart a gittik arkadaşın araçının camlarına film için ordaki bi ustayla çay içerken iki muhabbet arasında bu ses yalıtımını sordum tabi sizin yorumlarınızdan haberim olarak sordum usta ilk önce %60 lardan sallamaya başladı bende abi madem %60 azaltıyor bu iş hiç bi firmanın aklına gelmiyormu araç içindeki sesi %60 azaltıp daha konforlu bir sürüş zevki yaşatmak dedim usta biraz afalladı bende dedimki usta açık ol bana yaptırcağımdan değil arabamda yok zaten öylesine öğrenmek için soruyorum bana yanlış bilgi veripte başka yerlerde yanlış konuşturma dedim şakayla karışık bu sefer abisi işin doğrusunu söyleyim o zaman bu uygulamayla araçlardan araçlara değişir ancak %60 işin müşteri çekme kısmı azaltsa azaltsa %10 - %40 arası azaltır ama sen kimseye söyleyip müşterimizden etme bizi dedi ama toyotaclubtr üyeleri benim gözümde kimse olmadığı için burda açıkca bunu sizlerle paylaşıyorum :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2009, 21:06:01 »
ön davlumbazı söküp , yalıtım malzemesi ile kalınlaştırmayı deneyen yok galiba değilmi ?
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2009, 21:43:17 »
ön davlumbazı söküp , yalıtım malzemesi ile kalınlaştırmayı deneyen yok galiba değilmi ?

ben önceki aracımda denedim işe yaramadı
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2009, 21:45:40 »
ben önceki aracımda denedim işe yaramadı
Hayallerim yıkıldı , hep bunun çok işe yarayacağını düşünüyordum.
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2009, 22:11:49 »
bu konuda çok hassas bi arkadaşım arabanın tabanına ve kapı içlerine izocam gibi bi keçe, keçenin üstünede mebran türü bi plastik döşetti, arabanın altına komple pütür attırdı, arka davlumbazlara zift attırdı, ön davlumbazları söküp içlerine izolasyon maddesi döşetti..hatta sanırım arabanın tavan döşemesinin altınada bir kat izolasyon maddesi döşetti, yinede sesi kesemedi, hiç boşuna uğraşmayın sessiz araba yok, (fabrikasyon olarak var tabi)..sesi kesmek imkansız, azaltmanın ise tek yolu var, michelin veya daha sessiz..hatta en sessiz lastik olan "nokian" kullanmak