Gönderen Konu: Dört nokta destekli mi? Banana mı?  (Okunma sayısı 3190 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Dört nokta destekli mi? Banana mı?
« : Mart 15, 2009, 21:29:21 »
Arkadaşlar aracımın silecek lastikleri eskidi, yani iyi süpürmüyor.Şimdi eski dört nokta destekli, yetkili servisin taktığı, kore malı, optıfıt marka, sileceklere sadece lastik mi alıp takayım, yoksa komple silecek takımı mı alayım? Takım alırsam şimidi 20 nokta yeni nesil, banana dedikleri sileceklerden mi alayım, yoksa eski dört noktadan destekli klasik sileceklerden mi alayım?Yeni banana modeli kullanan arkadaşlar var mı? Bizim araçlara (55cm(kanatlı)-45cm) uyuyor mu? Bizim araçlarda 55 cm olan sürücü sileceğinin kanatlı olması çok önemli mi? Bosch aerotwin marka bu modelin mucidi olarak lanse ediliyor, Modocarın da var bu modelden kalite farkı nedir bilemiyorum.Sileceklerin iyi süpürmesinin önemininden dolayı değerli fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum...Klasik model olursa hangi markayı önerirsiniz?

Toyota Club Türkiye

Dört nokta destekli mi? Banana mı?
« : Mart 15, 2009, 21:29:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Dört nokta destekli mi? Banana mı?
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2009, 21:33:56 »
atilla bey daha önceki orjinal silgilerimin lastiklerini değiştirdim fakat sonuç tatmin edici olmadı.bosch marka klasik sistem silgilerden aldım gayet güzel.banana olanlarda uzakdoğu markaların fiyatları ucuz ama kalite konusunda birşey diyemiyeceğim.benim tercihim bosch'tan yana fiyat olarak ta 20 ytl civarında
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2009, 21:39:23 »
 Atilla bey banana diye tabir edilen silikon esaslı silecekleri pek tasvip etmiyorum. Hem silecek motorunu çok yoruyor hem de üzerindeki sac parça suya maruz kalınca pas yapıyor ve acayip kötü bir görüntü oluyor.
 Ben servisin sattığı Kore malı Optifitleri kullanıyorum. 40 TL fiyatı var. 1 sene sorunsuz kullanıyorum. Senede 40 lira da bir takım silecek için çok değil bence...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2009, 21:46:23 »
Tavsiyem ucuza kaçmamanız.

Opel'de Bosch, Toyota'da ucuz yan sanayi muz tipi silecek kullanıyorum. "Ucuz etin yahnisi yavan olur" atasözünü tamamen doğrulayacak sonuçlar ile :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2009, 22:13:47 »
Arkadaşlar, fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
Bosch'un silecek lastikleri piyasada satılıyor, acaba onlardan alıp eskileri değiştirsem diyorum, randuman verir mi? Çünkü elimde iki adet optifit takım var ikisinin de lastikleri eskidi, bunların lastiklerini yenileyip yaz ve kış dönüşümlü kullansam diye düşünmüştüm.Bana 40 TL sileceğe vermeye cimrilik ediyor diyebilirsiniz ama bu sileceklerin takım halinde değiştirilmesi bana abes geliyor.Çünkü lastik dışında diğer aksamı normal duruyor.Lastiği deforme olduğu için komple değiştir.Ama sadece lastiği değiştirmek randuman vermiyorsa mecbur takım halinde alırız.Ben bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikrini almak istemiştim. Tekrar teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2009, 22:18:34 »
ama bu sileceklerin takım halinde değiştirilmesi bana abes geliyor.Çünkü lastik dışında diğer aksamı normal duruyor.
Lastiği dışında silecek koluna geçen klipsi de boşluk yapıyor. Ses ve gözünüzün önünde sileceklerin çalışırken oluşan boşluğü görmek sinir bozuyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2009, 23:05:42 »
Atilla bey ilk defa aracınız hakkında bir konu gördüm.Şaşırdım doğrusu.Sileceklere gelecek olursak eğer,kopmle değiştirin.Kötü silecekler camdaki parlaklığıda alıyor.Bu da karşıdan gelen aracın farlarının daha çok gözümüzü alması anlamına geliyor..İyi günler...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2009, 23:33:24 »
servisten komple yenisini alin
ben 5-6 ay once aldim orjinal, yanilmiyorsam 30-40 lira gibiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2009, 06:55:28 »
hem sol hem de sağ süpürgeleri (her ikisi de kanatlı) servisten aldım 08 kasım 2008 de.
43,64 tl.

bananaların orta kısımda baskı yapmadığını duydum. ayrıca banana takınca silgi kolları sanki çıplakmış gibi duruyor. o yüzden sevmedim. kanatlı olması rüzgar ile süpürgeye baskı yapıp daha iyi silmesini sağlıyor.

sadece lastik değiştirirseniz, süpürgelerin pimlerinde oluşan boşlukları gideremezsiniz ve lastiğin daha kısa sürede yıpranmasına şahit olursunuz.

tercih yine de sizin. iyi günler iyi sürüşler.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2009, 08:34:42 »
  Selam.
 Bosch söylediğiniz gigi AeroTwin silecekleri geliştiren firma ve ödülleride var. Yalnız benzer tipteki uzak doğu ürünleri aynı kalite ve performansda değil. Ama daha ucuzlar. :)
 Ayrıca silecekler çok eskimeden (cama zarar vermeden) değiştirmekte fayda var. Cam ise belli süre zarfında dış etmenlerden (özellikle uzun yolda rüzgarla cama vuran toz parçacıklarından) etkilenir ve kılcal çizikler oluşur ki bu da görüntü kalitesini düşürür. Özellikle gece ve yağışlı havalarda bu daha belirgin olur.
 Ben size birde SWF'ye bakmanızı öneririm. Çok kalitelidirler ve komple aldığınızda da oldukça dayanıklı olurlar. Yalnız orjinal Alman olmasına dikkat edin. üstündeki lastik de SWF olmalı, yan sanayi lastik olmamalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2009, 08:43:50 »
Var ya sanki Çince bir konu okuyorum, hiç bir şey anlamadım :D :D :D
Şimdi bu banana dedikleriniz misal Megane 2'de veya Ford Mondeolarda falan olan tamamen gövdesi dahil silecek lastiğinden oluşan silecek mi? Eğer öyle ise Megane II'de süper memnundum ondan...Şimdi yan sanayileri çıkmış ama kalite farkı nedir denemedim...Klasik sileceklerde ise sadece lastik kısmını Bosch lastikleriyle değiştiriyorum süper ucuza halledilmiş oluyor ve en az 1 sene gidiyor...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2009, 09:48:08 »
bir ay önce ben de banana modellerden aldım. çok memnunum gayet güzel siliyor ve sessiz çalışıyor. lastik değiştirmek hiç ekenomik değil bence çok kısa sürede eskiyor lastikler. benim lastikler 5 ayda eskidi maalesef. banana modellerden tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2009, 15:56:49 »
Bosch Evolution tipi sileceklerle degistirdim 6 ay once. Cin mali, ama memnunum.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2009, 16:29:47 »
bizim bu taraflarda bunlara Aerotwin deniyor Ahmet :D
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 16, 2009, 17:12:05 »
bir ay önce ben de banana modellerden aldım. çok memnunum gayet güzel siliyor ve sessiz çalışıyor. lastik değiştirmek hiç ekenomik değil bence çok kısa sürede eskiyor lastikler. benim lastikler 5 ayda eskidi maalesef. banana modellerden tavsiye ediyorum.
Recep bey bakalım bu silikon silecekler 5 ay dayanacak mı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 16, 2009, 17:30:50 »
bizim bu taraflarda bunlara Aerotwin deniyor Ahmet :D

Alper, Aerotwin deyince google'de aradim, oyle bir urunu de var Bosch'un ama benimki Evolution tipi. Amazon'da her ikisini de satiyorlar. Aerotwin'in tanesini 30 dolara satiyorlar, evolution olani 13-14 dolara satiyorlar.Belki de Aerotwin Alman malidir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2009, 14:07:20 »
Arkadaşlar, bizde kış gelmeden önce arkadaşımın albea aracına sanayideki bir otomarketten TIGER marka banana sileceklerden aldık. Takımı 45 tl idi satan eleman daha ucuzlarıda var  ama yaramaz dedi. Bu markayı tavsiye ederim, gerçekten mükemmel camda iz falan bırakmıyor, kışın devamlı kullandık kar yağdığında silecekler buzlandığında silme yetenekleri azalır inanın bunlarda fazla hissetmiyorsunuz. Tiger dan pahalılarda var ancak bu silecekler tam orta direk için ideal ne ucuz ne pahalı. Oldukça kaliteli görünüyorlar silecek alacaklar için önerebilirim.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 20, 2009, 16:48:23 »
Abi, Amazon her yere sattığı için ikisi de olabilir, hatta farklı fiyattan da satar. Ama benim bildiğim evolution ve aerotwin aynı silecek.
İnsanlar 10'a ayrılır