Gönderen Konu: ACİL YARDIM! düşük devirde özellikle motor soğukken tekleme silkeleme  (Okunma sayısı 9823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
merhabalar;
134000'deki 2005 corolla aracım düşük devirde özellikle motor soğukken tekleme silkeleme yapıyor hem benzinde hem de LPG'de. örneğin rampa çıkarken gaz kesiyorum 1200 devire kadar düşüyor eskiden çok rahat toplardı yeniden gaz verince fakat şimdi aynı yerde araba yerinde zıplıyor gitmiyor. araba ısınınca sorun kalmıyor gibi ama bir çekiş düşüklüğü de var, rampaları eskisi gibi çıkmıyor. acaba sorun ne olabilir? kimi sübap diyor kimi bobin. bujileri değişeli daha 8000 km oldu. supap ayarı yapılalı 20000 km oldu.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
merhabalar;
134000'deki 2005 corolla aracım düşük devirde özellikle motor soğukken tekleme silkeleme yapıyor hem benzinde hem de LPG'de. örneğin rampa çıkarken gaz kesiyorum 1200 devire kadar düşüyor eskiden çok rahat toplardı yeniden gaz verince fakat şimdi aynı yerde araba yerinde zıplıyor gitmiyor. araba ısınınca sorun kalmıyor gibi ama bir çekiş düşüklüğü de var, rampaları eskisi gibi çıkmıyor. acaba sorun ne olabilir? kimi sübap diyor kimi bobin. bujileri değişeli daha 8000 km oldu. supap ayarı yapılalı 20000 km oldu.
sorunun sibob kaynaklı olduğu aşikar duruyor ama siz sibob ayarı yapıldı diyorsunuz nasıl bir sibob ayarı yaptılar araca sizin araçta sibobları yağ basıncıyla otomatik ayar yapar dışarıdan müdahale şansınız yok önce onu bir netleştirelim
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Emrah Bey geçmiş olsun önccelikle , Hangi il de yaşıyorsunuz? İşlemler Yetkili servis dışında mı  yapıldı? öncelikle benim de düşündüğüm şeyler Bobin buji buji kablosu aklıma geldi siz yazmızsınız değişti Peki orjinal parça mı kullanıldı mı? Sanayide gözle grmeyip emin olabildinizmi ? Birde Aklıma Bogaz kelebeği  ve Maf sensör temziliği geliyor ve onların Elektrik bağlantı elamanlarını Kontrol edin .  Sanayide bu iş çıkmaza girecek olursa SAnayide boş yere para vermektense Benim de KONYA sanayisinde başıma geldi.  direk yetkili servise Arıza tespiti isteyin Yetkili servisler Müşteri memnunuyetine önem veriyorlar görüş bir Akıl al derim Subab kısmımı bilemiyeçeğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Benim tahminim subaplarda kaçak olduğu yönünde kompresyon testi ile sorunun kaynağına inilebilir düşüncesindeyim.(Kompresyon testi soğukken ve motor sıcakken yapılması daha iyi olucaktır.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Soğukken tekleyip sıcakken düzelme benimde başıma geldi, serviste bulamamıştı hatayı(servise varana ısındığı için).Tekleyerek çalıştığı bir sırada bobin fişlerini sırayla çıkardığımda bir tanesinin etkisiz eleman olduğunu farkettim,çıkmasını bulup taktım düzelmişti.Onun sebebide üs contadan bobin yuvasına yağ sızmış,ısıya direk maruz kalan bobin haliyle bozulmuştu.Gazlı arabalarda yanma ısısından dolayı bobinler çok bozuluyor. Yokuşta toplayamam olayı sübapta olabilir, baskı balata da  eskimiş kaçırıyor olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Sorunu bulduk 4. bobin bozulmuş. diğer 3 bobin çat çat çakarken 4. bobin çakmıyordu. yec marka bobin taktık düzeldi şimdilik bakalım