Gönderen Konu: Otomotik Şanzıman Yağ değişimi  (Okunma sayısı 1346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260
  • Model Yılı: '05
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Otomotik Şanzıman Yağ değişimi
« : Kasım 24, 2018, 11:56:37 »
Merhaba Arkadaşlar Otomatiğimde bir sıkıntı yoktu. Kilometre dolumuna 4 Bin Km kalmıştı ama ben Şanzıman Bakımını Konya OtoJen Yetkili Servisinde Yaptırmaya Karar verdim.Son Konya Sanayisinden Amortisör Değişimi Sonrasında yaşadığım Sıkıntılar sonrası Hem Amortisör Bağlantılar kontrol edilsin dedim Bir Daha Konya Sanayisimi Yanında geçmem;  Param Japonlara Gitsin Fatura ve yapılan işlemler resimde Ekte Şanzıman Bakımı gelen yaptıracaklar arkadaşlar Kılavuz olur kesinlikle Yetkili Servisi tercih edin, Şanzıman Yağ değişiminden sonra Hissedilir derece daha akışkan ve daha iyi vites geçişleri oldu. Ayrıca Şanzıman Yağ Karteri sökülüp Metal filtre ile birlikte temizlendi Tek kalemde işim bitti. 550 TL Japonlara Helal olsun Param ..  sabah 09.00 Bıraktım öğle11.30 Teslim aldım. Yaşadığım Amortisör sıkıntısını Ustaya anlattım Çok ilğinç bir cvb  verdi Sanayiden bize çok araç geliyor çekiçiyle , bozup yapamadıkları araçlar  dedi. daha dün 2004 avensis geldi Lifti gösterdi Motor yapılıyor dedi . Bir ben değilmişim :( onu anladım Konya sanayisinden bir ben değilmişim

Toyota Club Türkiye

Otomotik Şanzıman Yağ değişimi
« : Kasım 24, 2018, 11:56:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomotik Şanzıman Yağ değişimi
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2018, 22:55:22 »
Güle güle kullanın, bölgesel sorunlar hemen hemen tüm marka araçlar için geçerli, bulunduğunuz bölgede sahibi olduğunuz araç marka/modeline hakim, ehil kişi yoksa yetkili servisler Abdulrahman Çelebi oluveriyor :)

Yaşadıklarınızı az çok okudum, üzüldüm de açıkçası, içiniz nasıl rahat ediyor ise, kendinizi nasıl huzurlu hissediyorsanız aracınıza o yerde bakım/onarım yaptırın, sonuçta araç da sizin, para da...kimseye hesap vermenize gerek yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2018, 00:26:07 »
Malesef sanayideki bazı ustayım diye geçinen varlıklar insanları bıktırabiliyor ve yetkili servise mahkum ediyorlar Hüseyin beyde mağdurlardan bir tanesi aslında işin ehli olan kendini son derece geliştirmiş özel servis ustalarımız var ama onlarda azlar malesef ufuk bey gibi yorumdan bile sorunu anlayıp direk arızayı ve çözüm yollarını anlatacak kişiler azlar mesela benim araçta oluşan arızayı bağlantı kablosu olmadığı için bağlantı portundan E1 T1 girişlerini kısa devre yaptırıp ekrandan arıza kaydını sayıp devir sensörü sorunlu diyerek komple distribütör değişmesi lazım diyen buji kablosu ne durumda bujiler ne durumda hiç bakmadan elini bile değdirmeyen ustalar var malesef çözüm üretmek yerine komple değişim istiyorlar kısmetse pazartesi ufuk beyden buji buji kablosu ve distribütör kapağı alarak işe başlayacağım o çok met edilen yetkili serviste geçenlerde Corona'nın buji ömrü kaç km diye sorduğumda 80 bin dedi adama iridyum değil normal diyorum adam bana abi senin araban geçmişinde ilk buji değişimi 76 binde yapılmış diye cevap veriyor 12 TL'lik buji 80 bin nasıl gidiyorsa artık varın siz düşünün yetkili servisler bile bilgisiz elemanlarla dolu
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 260
  • Model Yılı: '05
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2018, 09:21:23 »
Güle güle kullanın, bölgesel sorunlar hemen hemen tüm marka araçlar için geçerli, bulunduğunuz bölgede sahibi olduğunuz araç marka/modeline hakim, ehil kişi yoksa yetkili servisler Abdulrahman Çelebi oluveriyor :)

Yaşadıklarınızı az çok okudum, üzüldüm de açıkçası, içiniz nasıl rahat ediyor ise, kendinizi nasıl huzurlu hissediyorsanız aracınıza o yerde bakım/onarım yaptırın, sonuçta araç da sizin, para da...kimseye hesap vermenize gerek yok :)
  Teşekkür ederim Ufuk bey ; bir sinir stress girdabından çıktım anlatamam , Mutluluk bambaşka :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2018, 09:25:40
Ümit bey Yetkili servise gidince Usta başını istedim Sanayide yaşadığım Amortisör olayı anlatıp araçımın Şanzıman Bakımıyla Ustanın İlgilenmesini istedim Müşteri bekleme yerinden de izledim usta başı gelip kontrol etti yapılan işi her defasında Normal buji en fazla 60 KM gider diye biliyorum kendin usta olursun ustacıklar sayesinde :)