0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şöyle bir konu vardı yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=83847.0Oto sanayilerde herkes mesleğinin hakkını veremez, bunu acı bir tecrübeyle öğrenmişsiniz. Yetkili servislerde de durum çok farklı değil tek fark kurumsal oldukları için müşterinin hakkını araması kolay ve bu yüzden işlerini iyi yapmak zorundalar.Tüm şehirlerde hatta ilçelerde işini severek yapan usta bulursunuz. Yeter ki arayıp bulmasını bilin.Ben genelde yedek parça aldığım dükkanlara ve tanıdığım esnaflara sorarak bulurum. Diyelim ki egzozda problem var motor ustama, yürüyende problem var rotçuma vs. vs. bildiğin usta varmı diye sorarım.İyi ustaların hepsinin bir ilişki ağı vardır aralarına çürük elma sokmazlar, bir tane usta bulun gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Öncelik geçmiş olsun sıkıntılı bir süreç yaşamanıza rağmen sorunun çözülmesi güzel . Efsane kasa Toyota m varken bende böyle bir cendere içine düşmüştüm . Allah vicdansız insafsız sanayicinin eline düşürmesin . Başımdan geçen olayı kısaca özetleyim hatıralarım canlandı sizin yazıyı okuyunca .Olay 2012 yılında yaşan dı bu arada Aracımın baskı balatası kaçırıyormuş zaten şüpheleniyordum .Güvendiğim bir ustaya gittim söktüler ettiler parçayı da gittim orijinal kendim aldım takıldı . Sökülürken Usta çağırdı şanzıman kulağı kopuk gösterdi abi sökülmüşken buda değişsin al gel dedi . İyi dedim hazır sökülmüşken değişsin dedim . Neyse gittim parçacıya orijinali yok . Yan sanayisini var abi dedi kaliteli aldım taktılar . Teste çıktı araba bir diferansiyel sesi 60 -80 km arasında bildiğiniz doğan şahin gibi ugul ugul ötüyor . Ustaya dedim abi arabadan garip ses geliyor bu arabada bu ses yok tu dedim Usta abi bu diferansiyelden geliyor kesinlikle bizim yaptığımız işle uzaktan yakından alakası yok dedi. Haklı da ama ses peydah oldu ondan sonra Tam 2 ay gezmediğim usta yemediğim kazık kalmadı . Şanzımana 80-90 kalın dişli yağı koydular. Olmadı baskı balata tekrar bir daha değişti olmadı neler neler . Hatta bir ara Yücelle Toyota Şaşmaz . Hiç unutmam Kızılcahamamlı bir usta ama tam sanayi çakalı şanzıman yağını 80 -90 koyan o bir arkası çok çökük bu arabanın ön basmıyor kasıntı var diye arka tarafa 5 lik takoz koydular araba 80-90 lı hızlara çıkıca arkası havaya kalkıyordu .Neyse en son şu anki usta babamın da eski arkadaşı olur . Yılların Toyotacısı Hamit abim life kaldırdı sorunu anlattım . aracın altına girdi bu araba nerde yapıldı dedi anlattım maceramı bu takoz yan sanayi motor geri çekmiş kasıntı var ondan dolayı ses yapabilir dedi . Söktüler çıkma orijinal bir parça bulup taktılar arabaya bindik yola bir çıktık tık yok arabada yağ gibi . Yani anlayacağınız . Piyasa ustacık dolu her dükkân açıp eline anahtar alanı usta sanmamak lazım .Anılarım depreşti gene . Bu arada bahsi geçen aracımız 17 bin km 1 yaşında aldık 222 bin km de sattık . Hiçbir maddi hasarlı kazaya karışmamıştır .Sattığımız da boya değişen yoktu ki . Alan arkadaş aracın km sinin bu olduğuna bile inanmadı . Arayıp 3 kere teşekkür etti . Hala Ankara sokaklarında geziyor .