Gönderen Konu: Amortisör Değişimi :( Hallettik sonunda Resimleri Ekledim  (Okunma sayısı 11311 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör Değişimi :( Hallettik sonunda
« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2018, 22:33:31 »
Şöyle bir konu vardı yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=83847.0

Oto sanayilerde herkes mesleğinin hakkını veremez, bunu acı bir tecrübeyle öğrenmişsiniz. Yetkili servislerde de durum çok farklı değil tek fark kurumsal oldukları için müşterinin hakkını araması kolay ve bu yüzden işlerini iyi yapmak zorundalar.

Tüm şehirlerde hatta ilçelerde işini severek yapan usta bulursunuz. Yeter ki arayıp bulmasını bilin.

Ben genelde yedek parça aldığım dükkanlara ve tanıdığım esnaflara sorarak bulurum. Diyelim ki egzozda problem var motor ustama, yürüyende problem var rotçuma vs. vs. bildiğin usta varmı diye sorarım.

İyi ustaların hepsinin bir ilişki ağı vardır aralarına çürük elma sokmazlar, bir tane usta bulun gerisi çorap söküğü gibi gelir.
katılıyorum.madem ki toyota aracımız var ve herhangi bir kentte yaşıyoruz,işimiz düşmeden,aracımız bozulmadan o kentteki motor,fren ustası,elektrikçi,eksozcu,yedek parçacı,kaporta boyacı gibi kişileri araştırmalıyız.araba bozulduğunda hemen kiminle temas edeceğimizi kolayca biliriz,bir laf vardı,1.ci sınıf insanlar,1. ci sınıf adamlarla çalışır diye,eğer bahsedildiği gibi herhangi birinci sınıf ustayı bulursak gerisi kendiliğinden geliyor,gönderdiğine referans oluyor.
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 11, 2018, 22:33:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 12, 2018, 09:51:06 »
Öncelik geçmiş olsun sıkıntılı bir süreç yaşamanıza rağmen sorunun çözülmesi güzel . Efsane kasa Toyota m varken bende böyle bir cendere içine düşmüştüm . Allah vicdansız insafsız sanayicinin eline düşürmesin  . 

Başımdan geçen olayı kısaca özetleyim hatıralarım canlandı sizin yazıyı okuyunca .Olay 2012 yılında yaşan dı bu arada  Aracımın baskı balatası kaçırıyormuş zaten şüpheleniyordum .Güvendiğim bir ustaya gittim söktüler ettiler parçayı da gittim orijinal kendim aldım takıldı . Sökülürken Usta çağırdı şanzıman kulağı kopuk gösterdi abi sökülmüşken buda değişsin al gel dedi . İyi dedim hazır sökülmüşken değişsin dedim . Neyse  gittim parçacıya orijinali yok . Yan sanayisini var abi dedi kaliteli aldım taktılar . Teste çıktı araba bir diferansiyel sesi 60 -80 km arasında bildiğiniz doğan şahin gibi ugul ugul ötüyor . Ustaya dedim abi arabadan garip ses geliyor bu arabada bu ses yok tu dedim Usta abi bu diferansiyelden geliyor kesinlikle bizim yaptığımız işle uzaktan yakından alakası yok dedi. Haklı da ama ses peydah oldu ondan sonra Tam  2 ay gezmediğim usta yemediğim kazık kalmadı . Şanzımana 80-90 kalın dişli yağı koydular. Olmadı baskı balata tekrar bir daha değişti olmadı neler neler . Hatta bir ara Yücelle Toyota Şaşmaz . Hiç unutmam Kızılcahamamlı bir usta ama tam sanayi çakalı şanzıman yağını  80 -90 koyan o bir arkası çok çökük bu arabanın ön basmıyor kasıntı var diye arka tarafa 5 lik takoz koydular araba 80-90 lı hızlara çıkıca arkası havaya kalkıyordu .Neyse en son şu anki usta  babamın da eski arkadaşı olur . Yılların Toyotacısı Hamit abim life kaldırdı sorunu anlattım . aracın altına girdi bu araba nerde yapıldı dedi anlattım maceramı bu takoz yan sanayi motor geri çekmiş kasıntı var ondan dolayı ses yapabilir dedi . Söktüler çıkma orijinal bir parça bulup taktılar arabaya bindik yola bir çıktık tık yok arabada yağ gibi . Yani anlayacağınız . Piyasa ustacık dolu her dükkân açıp eline anahtar alanı usta sanmamak lazım .Anılarım depreşti gene . Bu arada bahsi geçen aracımız 17 bin km 1 yaşında aldık  222  bin km de sattık . Hiçbir maddi hasarlı kazaya karışmamıştır .Sattığımız da boya değişen yoktu ki . Alan arkadaş aracın km sinin bu olduğuna bile inanmadı  . Arayıp  3 kere teşekkür etti . Hala Ankara sokaklarında geziyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 260
  • Model Yılı: '05
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 12, 2018, 11:37:00 »
Emrah bey  amortisörler bagajımda Bir hafta bekledim ve servis aradım forumda yazan bütün özel serviselerin dükkanların önlerine gidip baktım ve bu Formen Özel servisini Daha önce Fren problemi yaşayıp Mükemmel şekilde en az masrafla halleden ustam söyledi. yetkili servis üçret pahalı şu an yetkili servis parasına geldi bana bu iş; SErvis  Aramaktan sa yetkili servis tek nokta ; Teknik konularda düşünüyorum kesinlikle yetkili servis Yağ bakımı belki dışarı da, Çok arandım pisliği bıldum :(

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 12:30:49
Öncelik geçmiş olsun sıkıntılı bir süreç yaşamanıza rağmen sorunun çözülmesi güzel . Efsane kasa Toyota m varken bende böyle bir cendere içine düşmüştüm . Allah vicdansız insafsız sanayicinin eline düşürmesin  . 

Başımdan geçen olayı kısaca özetleyim hatıralarım canlandı sizin yazıyı okuyunca .Olay 2012 yılında yaşan dı bu arada  Aracımın baskı balatası kaçırıyormuş zaten şüpheleniyordum .Güvendiğim bir ustaya gittim söktüler ettiler parçayı da gittim orijinal kendim aldım takıldı . Sökülürken Usta çağırdı şanzıman kulağı kopuk gösterdi abi sökülmüşken buda değişsin al gel dedi . İyi dedim hazır sökülmüşken değişsin dedim . Neyse  gittim parçacıya orijinali yok . Yan sanayisini var abi dedi kaliteli aldım taktılar . Teste çıktı araba bir diferansiyel sesi 60 -80 km arasında bildiğiniz doğan şahin gibi ugul ugul ötüyor . Ustaya dedim abi arabadan garip ses geliyor bu arabada bu ses yok tu dedim Usta abi bu diferansiyelden geliyor kesinlikle bizim yaptığımız işle uzaktan yakından alakası yok dedi. Haklı da ama ses peydah oldu ondan sonra Tam  2 ay gezmediğim usta yemediğim kazık kalmadı . Şanzımana 80-90 kalın dişli yağı koydular. Olmadı baskı balata tekrar bir daha değişti olmadı neler neler . Hatta bir ara Yücelle Toyota Şaşmaz . Hiç unutmam Kızılcahamamlı bir usta ama tam sanayi çakalı şanzıman yağını  80 -90 koyan o bir arkası çok çökük bu arabanın ön basmıyor kasıntı var diye arka tarafa 5 lik takoz koydular araba 80-90 lı hızlara çıkıca arkası havaya kalkıyordu .Neyse en son şu anki usta  babamın da eski arkadaşı olur . Yılların Toyotacısı Hamit abim life kaldırdı sorunu anlattım . aracın altına girdi bu araba nerde yapıldı dedi anlattım maceramı bu takoz yan sanayi motor geri çekmiş kasıntı var ondan dolayı ses yapabilir dedi . Söktüler çıkma orijinal bir parça bulup taktılar arabaya bindik yola bir çıktık tık yok arabada yağ gibi . Yani anlayacağınız . Piyasa ustacık dolu her dükkân açıp eline anahtar alanı usta sanmamak lazım .Anılarım depreşti gene . Bu arada bahsi geçen aracımız 17 bin km 1 yaşında aldık  222  bin km de sattık . Hiçbir maddi hasarlı kazaya karışmamıştır .Sattığımız da boya değişen yoktu ki . Alan arkadaş aracın km sinin bu olduğuna bile inanmadı  . Arayıp  3 kere teşekkür etti . Hala Ankara sokaklarında geziyor .

Yücel Bey teşekkür ederim nasrettin hoca bir gün eşşekten düşmüş sonra kahveye gitmiş bunu duyan köylü Hoca nasıl düştün ne hissettin demiş Hoca da Benim gibi eşşekten düşeni getirin o anlar benim halimden demiş ; bu misal Pislik çakal ustaçık görünümlüye çatarsn perişan eder seni benim olduğum gibi Araçtan soğudum resmen Orjinal parça takıyor sorun benim işçiliğimde değil araçın Gönyesi mi Bozuk diyebiliyor :) o yüzden bize işin ehli usta denk gelmez ; herşeyi orjinal kullanacaksın ben onu bilirim. Araçın kilometresi vesairesi önemli değil benim de 260 Binde Şu ana kadar bütün bakım arıza Hepsi Yetkili servis Kayıtlı ben bozdum bu geleneği. :)  o yüzden Konularımızı okuyacak Arkadaşlara bir harita olur bu açı tecrübe bu arada Moral ve sinir edici durumları bile yazmadık;;;

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 18:45:21
Sağ arka

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 18:46:29

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 18:47:36

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 18:48:24
Sol Arka

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 18:49:26

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 18:50:16

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2018, 18:57:03
Şimdi arkadaşlar Sağ arka da  Elin en küçük çiçi parmağın çapı kadar hemen hemen eşitsizlik diğer tarafa göre var Bu KONYA sanayiyede uğraşılmaz Adama raçı sattırırlar Konya sanayisinde ki çakma ustacıklar Bosch Car Gümüşler otomotiv servisi 300 TL işçilik aldı nasıl öpeçem ben bunu dedi Yetkili Servis tek kalemde 400 TL işçilik alaçak tı neresi uygun Sanayiyle :( Bu sanayiye girilmez bu saatten sonra :) 4 Adte Kyb amortisör  4 Adet Kyb Helezon Yay değişti Süspansiyon Kaya gibi yahu  :( Ama daha önce 40 Km hızla Zor döndüğüm yeri buğun 60 Km hızla döndüm müthiş araç yatmıyor sağa sola esnemiyorda böyle gideriz artık :) DANGER KONYA sanayisi Artı FORMEN TOYOTA özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör Değişimi :( Hallettik sonunda Resimleri Ekledim
« Yanıtla #23 : Kasım 12, 2018, 18:59:20 »
Hüseyin Bey, formumuzda küfür ve benzeri ifadelere izin verilmemektedir, kısaltma şeklinde dahi olsalar. Bunları yazılarınızdan ivedelikle silmeniz gerekmekte.
Ayrıca Türkçe yazım kuralları konusunda da biraz daha özen göstermenizi isteyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 13, 2018, 08:35:46 »
@Hüseyin Can (43552)

Hüseyin bey geçmiş olsun. Konuyu yeni gördüm. Ben Konya'da 2 yıl yaşadım ve arkadaş çevremiz geniş olduğu için Mazak otoyu söylemişlerdi. MAZAKta Ömer usta işinin ehli ben aracımın salıncaklarını Zrotlarını viraj demir lastiklerini vs. değiştirmiştim ve bu değişime 2 yıl önce 180 lira vermiştim işçilik. Ve çokta memnun kaldım. Bende size MAZAKı tavsiye etmiştim hatırlarsanız. Yetkili servis konusunda haklısınız bir hata olsa bile garantiden hallederler ama yetkili servislerde de öyle aman aman ustalar olduğunu düşünmüyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 260
  • Model Yılı: '05
  • 81 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2018, 11:50:42 »
En azından muhatap belli hata yapsalar bile