0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
forum üyesi Arkadaşlar Ne zamandır Amortisör ,Lastik derken Ülkede Fiyatlar uçmuş durumda Sanayiye giderken artık .abdestli gideçeğim çarpılmamak için fiyatlar delirmiş durumda Kasım 15 Maaşı aldıktan sonra 4 adet LAstik , Ön takım , 4 adet disk , otomatik şanzıman yağ değişimi , 4 adet amortisör ; gibi planlarım var Annemide yanıma alıp 3 gün kalıp gelemeyi düşünüyorum konya batum 2200 KM. Tiflis işin içinde yok ama Batum Tiflis te 400 KM burada sade ön iki amortisör yetkili servisde indirimli 1093 TL diğerleri yok 2500 TL bütçe ayıraçağım DAha önce giden deneyim yaşayan arkadaşlarım varmı gitmek isteyen varsa da konvoy şeklinde gidebiliriz ciddiyim... Kalacak otel bu işleri Batumda mı , Tifliste yaptırabilirim. Bilen arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum..... Gezmek artı işimizi halletmek kışın fiyatlar daha ucuz oluyormuş...... butun görüşlere açığım benim gibi düşünen arkadaşlara da yol haritası olur.... KONYA
Merhabalar Hüseyin BeyÖncelikli olarak şöyle bir bilgi vereyim. Batum ve Tiflis daha önceden dolar 3 lira altı iken ucuzdu fakat şu anda 1 GEL = 2.12 TL gibi bir rakam yapmakta ( https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=GEL&To=TRY ) ve fiyatlar bu nedenle yüksek olmakta... İkinci el parça konusunda TOYOTA daha çok Tiflis'te bulunan Sıfır Ürün Servislerinde var. Fakat servislerde dolar üzerinden çalışmakta ve şu anda bizimle aynı seviye gibi olmakta. Örnek olarak benim aracım 2004 avensis 1 yıl önce KOBULETİ TOYOTA bayii ile yaptığım mailleşme ve parça fiyatları aşağıda ;Hello,Please find prices for below spare parts:48815-05110 13 $52535-05020 22 $52536-05020 22 $90919-02260 88 $Best regards,Beso BasilaiaSpare Parts ManagerTOYOTA CENTER TBILISI20th.km.of David Agmashenebeli Alley,Tbilisi 0132, GeorgiaTel +995 32 252 20 22Fax +995 32 253 05 31E-mail:bbasilaia@toyota-tbilisi.comWWW.toyota-tbilisi.comburada göstermek istediğim dolar ucuz olsa evet ucuz ama şu anda maalesef..... Ama illaki gidip gezeceğim derseniz batuma 20 km ileride KOBULETİ TOYOTA ADJARA var bayi (https://www.google.com.tr/maps/place/Toyota+Center+Adjara/@41.8034523,41.7750969,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xd9eda5ae25de42d8?ved=2ahUKEwjW2cjR8aDeAhUk_SoKHYvmBxsQ_BIwFnoECAoQCw)bunu harici TOYOTA modelleri daha çok Tiflis'te, Batumda ağırlıklı PRİUS ve CAMRY var. Fiyatlar dediğim gibi benzin bile eskiden ucuzken (dolar=3 gibi olduğunda) şimdi bize yakın Örn: Wissol (http://www.wissol.ge) benzin 2.68 Lari = 2.68*2,12 = 5.68 TL gibi bir rakam benzin önceden 4 liraya alınıyor idi. Bunlara bakın ve gezmek amaçlı ise ok ama sırf parça ve benzin için şu an gidilmez. Umarım faydalı olmuştur.
Hüseyin bey daha öncede yazdığım gibi amasötör olarak kyb markayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz parçaları liste halinde form onaylı özel servis tem oto @Ufuk Sönmez (16363) bey'e aracın şasi no su ile mesaj atarsanız en iyi markaları ve fiyatlarını verecektir kendileri Toyota konusunda uzman kişidir
Yurt içinden KYB gazlı tercih ettik 300 TL tane sipariş verdim bugün artık daha sonra ne çıkar bilmem Mazak otoya giderim pazartesi kargo gelir Gerçekler Konya oldu rot rotil Z rot için AYD marka önerdiler. daha almadım
hocam ağustos da gittim .ama malesef lari para birimi. 100tl ver ozaman için dolar 4.bucuk du. ki 10 ağustos dan önce idi 47 lari verdiler. yani paraları değerlendi aşırı. adamlar bizden besleniyordu şimdi burun ları kalkmış. bence hiç gitme yada paran çoksa git okadar yol bence deymez artık.kapıda iki saati geçti bekle bekle kuyruk kötü sarp sınır kapısında çalışma var iki kapı açık bizim tarafda. haliyle diğer tarafda aynısını yapıyor...pişman olursun gibi geliyor.. emniyet kemerini tak yolda karşıya geçmek isteyene dur yol ver. o derece yaya ya saygı..kavga dövüşe karışma karışırsan dayağını ye sesini çıkarma.ceza kesmek için arkandan geliyor polis. trafik bazı yerde iyi bazı yerde ışık bile yok batum için söylüyorum.
editör arkadaşlar 16 yaşındaki ergen arkadaşın yorumlarına dikkat ederlerse iyi olur.
abi kusuruma bakmayın okulda girmiştim hesaba sınıftakı cocugun bırı butun konulara yaı yazmıs zaten begenmesem aracı kotulesem forumlara girmezdim