Gönderen Konu: AE101'lerin yakıt deposu...  (Okunma sayısı 1791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
AE101'lerin yakıt deposu...
« : Mart 14, 2009, 10:26:32 »
1- AE101'lerin yakıt deposunu temizleyen varmı?
2- Depoda zamanla çürüme olabilirmi? Hiç kontrol eden varmı?
   (Bundan önce kullandığım bir arabada yakıt deposunun içinden kiremit renginde çamur çıkmış ve depo çürüme yapmıştı).

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

AE101'lerin yakıt deposu...
« : Mart 14, 2009, 10:26:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101'lerin yakıt deposu...
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2009, 17:16:33 »
  Selam Kemal abi.
 Mekanik olarak benzin deposunu AE101 lerde temizleyen duymadım hiç ama yoktur da diyemem. Ben temzilemek için nadiren Yakıt Sistemi temizliyicileriniden kullanıyorum (enjektör temizleyicisini ayrı olarak belli Km. lerde bir ve yine şehirler arası yola çıkmadan önce kullanıyorum) arada bir ve onu tam dolu depoya koyuyorum. Sonra benzin ışığı yanana kadarda kullanıyorum (bunu şehirler arası yolla çıkacağım zaman yapıyorum). Sonra da eğer gerek duyarsam (Km. den önce olsa dahi) yakıt filtresini değiştirtiyorum. Mekanik temizleme konusunda ise Yakıt Pompasına dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.
 Ayrıca AE101 lerin Yakıt Deposu hem yerleşim, hemde malzeme olarak japon güvenlik standartlarını karşılıyor ve ona göre paslanmaz malzemeden yapılıyor diye biliyorum. Ama eminim bu konuyu daha detaylı bilen arkadaşlarda vardır.

Not: Bu temizleme ürünlerini kalitelilerden seçiyorum uzun yolkda kullanmamın amacı ise zaman zaman yüksek devirleri ve belli bir süre kullanarak temizlemeyi daha etkili hale getirmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2009, 17:58:52 »
Bunun yakıt deposu kalitesi ile ilgisi yok. Kalitesiz benzin zaman içinde bi tortu bırakıyor. Yakıt aldıktan hemen sonra bazen teklemeler olur. Aslında o an alınan benzinin kalitesizliğinden değildir o. Deponun dibindeki tortunun havalanması ve motora giden benzine karışmasından olur. Arada bir temizletmek iyi bir fikir sanırım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2009, 21:27:23 »
   Hakan Bey ve Ahmet Bey ,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''