0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ramazan bey birincisi orijinal olmayan her parça çabuk bozulmaya mahkumdur ve sizde trv marka takmışsınız yinede piyasada yan sanayi ürünler içerisinde kalitelidir ama oda eğilmeye mahkumdur tekrar torna yaptırmanız gerekmektedir ama tornayı aynı yere yaptırmayın belliki bu işi beceremiyorlar bide foryaları kontrol etmeyi unutmayın eğer forya bozuksa titreme yaptırır aynı zamanda sürüş esnasında da sarsıntı yapabilir mümkünse sökmeden üzerinde torna yapan yerler bulun orada yaptırın lastik konusuna gelecek olursak zaten bilindik markaların bile km ömrü 40 bin dir siz bilinmeyen bir markayla zaten doldurmuşsunuz ömrünü tabi lastik markası iyi olsaydı 60 70 bin giderdi
Ümitciğim semperit iyi ve tanınmış markadır, 40 bin km de fena bir miktar değildir. bence önce aks bilyaları ve poryalar kontrol edilmeli, eğer bir bozukluk yoksa kaliperler sökülüp komple bakım yapılmalı, hidrolik yağı komple değişmeli.çünkü benim tahminime göre ön diskler bilyalardan veya frenlerden dolayı aşırı ısınıyor ve ıslak zemine girincede sıçrayan su diskleri yamultuyor başka bir ihtimal imkansız , frenler ve bilyalar sağlamsa o zaman yolun şeklinden dolayı uzun veya hızdan dolayı kuvvetli bir şekilde fren yapıp diskleri kızdırıp suya girilirse disk bir saat önce alınsa, toyotada özel olarak imal edilse bile yamulur.
semperit eskilerin bildiği ve halen üretimi olan avusturya kökenli bir lastiktir,şimdilerde continental grubu içinde olduğunu sanıyorum.burada disk konusunda iş bizim dikkatimize ve her zaman olduğu gibi işin erbabının tamirat tadilattaki deneyimine dayanıyor.
Evet arkadaşlar. Sorun çözüldü. 21 Ekim'de ön diskler araçtan sökmeden aracın üzerinde disklere bağlanan bir ekipmanla torna yapıldı. Bugün tam 1 ay oldu ve yolda ... ile giderken frene basıyorum araç durana kadar direksiyonda en ufak bir titreme sallama vs. bir sorun yok. Araçta Yavuzsan marka disk vardı ve TRW disk taktırdım. Hiç gerek yokmuş. Keşke TRW disklere 400 lira vermeden üzerinde torna yaptırsaydım. Benim param gitti sizin gitmesin. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar deneme yanılma yapmasın benim gibi. Tecrübeyle sabit. Umarım aynı sorunu yaşayanlara faydası olur bu konunun.
Evet arkadaşlar. Sorun çözüldü. 21 Ekim'de ön diskler araçtan sökmeden aracın üzerinde disklere bağlanan bir ekipmanla torna yapıldı. Bugün tam 1 ay oldu ve yolda 130 ile giderken frene basıyorum araç durana kadar direksiyonda en ufak bir titreme sallama vs. bir sorun yok. Araçta Yavuzsan marka disk vardı ve TRW disk taktırdım. Hiç gerek yokmuş. Keşke TRW disklere 400 lira vermeden üzerinde torna yaptırsaydım. Benim param gitti sizin gitmesin. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar deneme yanılma yapmasın benim gibi. Tecrübeyle sabit. Umarım aynı sorunu yaşayanlara faydası olur bu konunun.
Evet arkadaşlar dün aracı ustaya götürdüm. Ön diskleri sökmeden üzerinde torna yapıldı. Balatalar ve disk 20 gün önce sıfır takıldığı için balatalarda herhangi bir işleme gerek yok dedi usta. Şu an herhangi bir titreme kalmadı ama zaten bu TRW diskler ilk takıldığında da aynen böyle hiçbir sorun yoktu. Bakalım şimdilik arabaya okuya üfleye biniyom artık. İnşallah tekrarlamaz yine. Sıcakken su tutmama haricinde başka uymam gereken bilmediğim, tavsiye verebileceğiniz bir durum varsa yazarsanız memnun olurum. Bu sorun beni bıktırdı. İnşallah sorun kökten çözülmüştür.