Gönderen Konu: Sabahları stop etme sorunu  (Okunma sayısı 3475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sabahları stop etme sorunu
« : Eylül 30, 2018, 09:55:36 »
Arkadaşlar merhaba. 2004 model corolla aracım var, 170.000 km’de. Sabah arabayı ilk çalıştırıp hareket ediyorum viteste iken hiçbir sıkıntı yok ama rampa aşağı inerken boşa alınca yada ışıklara gelince debriyaja basınca araba stop ediyor. Denedim benzinde de yapıyor gazda da. Usta boğaz kelebeğinden yapabilir dedi temizlettim, bujileri değiştirelim dedi değiştirdim, şimdi de rolanti motorundan olabilir diyo. Devir de sürekli 500-600 de çalışıyor. kesin şurdan yapıyordur diyen var mı arkadaşlar var mı başına gelen. Teşekkür ederim şimdiden.

Toyota Club Türkiye

Sabahları stop etme sorunu
« : Eylül 30, 2018, 09:55:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Sabahları stop etme sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2018, 12:04:32 »
Subap kaynaklı olabilir. Lpg ayarından kaynaklı olabilir.
Akü resetleme sonrası benzinde kullanın 2 3 gün sorun devam ediyor mu bakın. Devam ediyorsa motor soğukken kompresyon testi yaptırın. Ustanızı da değişin. Forumda aynı sorunla alakalı onlarca konu var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2018, 13:13:12 »
1. viteste sabit hızda giderken ayağınızı birden gazdan çekin bunu 4-5 kere yapın şiddetli bir silkeleme var mı?
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2018, 09:31:04 »
1. viteste sabit hızda giderken ayağınızı birden gazdan çekin bunu 4-5 kere yapın şiddetli bir silkeleme var mı?

Dediğinizi bir yerden saha duymuştum denedim öyle şiddetli bir silkeleme olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2018, 13:45:01 »
Çekişte azalma yakıtta artma var mı?
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2018, 14:43:43 »
Sibop kaynaklı olsa sabah motor soğuk iken rölantinin sürekli dalgalanması soğukken - stop etme olması gerekiyor diye biliyorum. Hava filtresi kutusu üstünde maf sensörü var hava yakıt ayarlamasını yapan sensör bunu temizlettiniz mi. Birde motor sıcakken stop etme , rölantide çok dalgalanma , çekmeme  , rolanti de aşırı titreme gibi sorunlar var mı .Toyota lar motor suyu sıcaklığına göre rölantiyi ayarlıyor diye biliyorum . Bu parça kolay kolay arıza yapan bir parça değil ama temizlenmesi gerekiyorsa bir şey diyemiyorum 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2018, 12:07:39 »
Çekişte azalma yakıtta artma var mı?

Ne çekişinde azalma ne de yakıtında artış yok.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2018, 12:10:15
Sibop kaynaklı olsa sabah motor soğuk iken rölantinin sürekli dalgalanması soğukken - stop etme olması gerekiyor diye biliyorum. Hava filtresi kutusu üstünde maf sensörü var hava yakıt ayarlamasını yapan sensör bunu temizlettiniz mi. Birde motor sıcakken stop etme , rölantide çok dalgalanma , çekmeme  , rolanti de aşırı titreme gibi sorunlar var mı .Toyota lar motor suyu sıcaklığına göre rölantiyi ayarlıyor diye biliyorum . Bu parça kolay kolay arıza yapan bir parça değil ama temizlenmesi gerekiyorsa bir şey diyemiyorum

Motor sıcak iken stop etmiyor. Rölantide çok dalgalanma olmuyor ama rolanti sürekli 500-600 de çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2018, 16:50:20 »
Arkadaşlar aracı götürdüm usta subaplar değişmesi lazım dedi ne tutar dedim üst kapağı açmadan net birşey diyemem dedi bugün üst kapağı açmış aradı tekrar üst kapak çatlamış üst kapağın değişmesi lazım kaynakla kurtarılacak gibi değil dedi tamam usta ne gerekiyorsa yap dedim muhtemelen 3000 i geçecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2018, 17:14:45 »
Arkadaşlar aracı götürdüm usta subaplar değişmesi lazım dedi ne tutar dedim üst kapağı açmadan net birşey diyemem dedi bugün üst kapağı açmış aradı tekrar üst kapak çatlamış üst kapağın değişmesi lazım kaynakla kurtarılacak gibi değil dedi tamam usta ne gerekiyorsa yap dedim muhtemelen 3000 i geçecek
Uğur bey Toyota kapak çatlatacak bir araba değil nasıl olmuş bu çatlama ancak uzun yıllar antifriz kullanmadan çalışırsa çürüme yapar veya çok yüksek ısıya maruz kalması lazım yani aşırı hararet görmesi ve üzerine gidilmesi lazım ki kapak çatlamış bir araba su veya yağ elsiltir çekişi düşer konudan tam emin olmanızı tavsiye ederim kapağı kesinlikle canlı olarak görmenizi tavsiye ederim
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2018, 19:14:08 »
Uğur bey Toyota kapak çatlatacak bir araba değil nasıl olmuş bu çatlama ancak uzun yıllar antifriz kullanmadan çalışırsa çürüme yapar veya çok yüksek ısıya maruz kalması lazım yani aşırı hararet görmesi ve üzerine gidilmesi lazım ki kapak çatlamış bir araba su veya yağ elsiltir çekişi düşer konudan tam emin olmanızı tavsiye ederim kapağı kesinlikle canlı olarak görmenizi tavsiye ederim

Araç iki yıldır bende bir kere hararet yaptırmadım ama usta diyor ki araç hararet yapmış onun için dedi onunla kalsam dua edecektim şimdi ustanın yanından geliyorum motor komple inecek diyor 1800 üst kapağa verdik toplamda motor da inince 7700 lira fiyat çıkarttı. Stop etme sorunu ile gittim hayatım karardı