Gönderen Konu: Triger Zinciri Sesi  (Okunma sayısı 2874 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Triger Zinciri Sesi
« : Eylül 15, 2018, 15:59:08 »
Aracım 1.4 D  2014 Corolla 70 bin KM de .3 gündür aracın kayışların olduğu taraftan çok hafif aralıklı zincir sesine benzer ses geliyor.Ses her zaman yok bazen oluyor. Sanayiye gittim usta çok önemli değil zincir sesine benziyor  dedi. Gaza bastırdı kesildi. Evin önüne geldim yine var. Araç 70 binde sıkıntı olur mu bilgisi olan yazarsa sevinirim.Şıkırtı yapar gibi 2 saniye var 1 saniye yok sonra yine 2- saniye var yok.

Toyota Club Türkiye

Triger Zinciri Sesi
« : Eylül 15, 2018, 15:59:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Triger Zinciri Sesi
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2018, 17:07:53 »
Aracım 1.4 D  2014 Corolla 70 bin KM de .3 gündür aracın kayışların olduğu taraftan çok hafif aralıklı zincir sesine benzer ses geliyor.Ses her zaman yok bazen oluyor. Sanayiye gittim usta çok önemli değil zincir sesine benziyor  dedi. Gaza bastırdı kesildi. Evin önüne geldim yine var. Araç 70 binde sıkıntı olur mu bilgisi olan yazarsa sevinirim.Şıkırtı yapar gibi 2 saniye var 1 saniye yok sonra yine 2- saniye var yok.
70 bin km de zincir ses yapması normal değil aracı vurdurarak çalıştırma yaptınız mı veya aşırı sallantılı kalkışlar bunlar zincirin esnemesini hızlandırır tekrar uzman bir Toyota ustası bulup kontrol ettirin
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2018, 22:58:25 »
Hayır hiç yapmadım aksine aracı çok sakin kullanırım.Zincir ise değişmesi mi gerekir yoksa ayar yapmak yeterli mi? Zincir den başka bu sesi yapabilecek başka bir aksam var mı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2018, 23:30:47 »
Hayır hiç yapmadım aksine aracı çok sakin kullanırım.Zincir ise değişmesi mi gerekir yoksa ayar yapmak yeterli mi? Zincir den başka bu sesi yapabilecek başka bir aksam var mı bilmiyorum.
hocam şuradan buradan yapar diyemem aracı uzman bir Toyota ustası dinlemesi gerekirse trger kapağını açıp kontrol etmesi lazım buradan görmediğim bir iş için yorum yazmam yanlış olur ama sakin titiz kullanımda 70000 km de bu hatayı hiç duymadım şimdiye kadar genelde 200 binlerde sıkıntı çıkarmaya başlar ama kul yapısı sonuçta detaylı olarak baktırmanız iyi olur

Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2018, 23:33:14
Profil bilgilerinizde ikamet yerinizi göremedim doldurursanız tecrübeli usta tavsiyesi yapan arkadaşlarımız olur iyi forumlar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.