Gönderen Konu: 80 bin bakımıiçin yardım(konya)  (Okunma sayısı 2506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • verso
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
80 bin bakımıiçin yardım(konya)
« : Mart 13, 2009, 10:34:26 »
selam arkadaşlar. 2004 verso aldım 1 hafta önce. araç 79 binde. 80 bin bakımını yaptırmak istiyorum ama konyadaki servis 500tl fiyat verdi. konyada daha uygun fiyata yaptıra bileceğim iyi bir serviv varmı. yardımlarınızı bekliyorum.

saygılarımla

Toyota Club Türkiye

80 bin bakımıiçin yardım(konya)
« : Mart 13, 2009, 10:34:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 80 bin bakımıiçin yardım(konya)
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2009, 10:54:00 »
kaygusuz bey sizi öncelikle tanışma bölümüne davet ediyorum, öncelikle kendinizi tanıtmanızı bekleriz TCT ailesi olarak..bir de adınız soyadınız doğru mu yoksa tam tersi mi olacak? ilginç bir kombinasyon olmuş :) sorunuza gelince bence bütçenizi biraz daha zorlayıp orjinale yönelmenizdir, tabii uzun süreler sorunsuz dertsiz tasasız binmek istiyorsanız
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2009, 21:03:20 »
 Sayın Kaygusuz bey.500 TL 80 bin bakımı için hele zamlanmasına rağmen iyi fiyat.90 bin bakımım 630 TL'ye mal olmuştu bana..Önemli bir km desiniz.90 bini özelde 100 binide serviste,sonrakileride artık özel servise yaptırabilirsiniz.Ayrıca Konya'dan üyemiz yok sanırım.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2009, 21:11:59 »
bende 60 bin bakımının fiyatını sordum, sadece bakıma 450 lira dediler...+ artılar çıkarsa fiyat artar dediler..
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2009, 22:46:27 »
bende 60 bin bakımının fiyatını sordum, sadece bakıma 450 lira dediler...+ artılar çıkarsa fiyat artar dediler..
Doğukan bey siz bu Elpa'yı bırakın zaten. 250 liralık alarma 450 lira çeken adamlar İstanbul'da maksimum 250 liraya yaptıracağınız 60.000 km. bakımına da 450 lira istemeleri çok normal.
 Ben askerde Diyarbakır'daydım. Takım komutanımın Focus'u vardı. Ona bi kaç parça sorduk Diyarbakır'daki yetkili Ford servisine adam aynı parçayı İstanbul Şahsuvaroğlu'ndan aldığım fiyatın 3 katını söyledi.
 Doğu bölgelerinde rekabet olmadığından tutturabildiğine hesabı böyle yapıyorlar ama bu Toyota'ya hiç ama hiç yakışmıyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2009, 22:57:27 »
Doğukan bey siz bu Elpa'yı bırakın zaten. 250 liralık alarma 450 lira çeken adamlar İstanbul'da maksimum 250 liraya yaptıracağınız 60.000 km. bakımına da 450 lira istemeleri çok normal.
 Ben askerde Diyarbakır'daydım. Takım komutanımın Focus'u vardı. Ona bi kaç parça sorduk Diyarbakır'daki yetkili Ford servisine adam aynı parçayı İstanbul Şahsuvaroğlu'ndan aldığım fiyatın 3 katını söyledi.
 Doğu bölgelerinde rekabet olmadığından tutturabildiğine hesabı böyle yapıyorlar ama bu Toyota'ya hiç ama hiç yakışmıyor...
   Ergün bu durumu şikayet etse nasıl olur peki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2009, 23:17:41 »
selam arkadaşlar. 2004 verso aldım 1 hafta önce. araç 79 binde. 80 bin bakımını yaptırmak istiyorum ama konyadaki servis 500tl fiyat verdi. konyada daha uygun fiyata yaptıra bileceğim iyi bir serviv varmı. yardımlarınızı bekliyorum.
                                                                                               saygılarımla

80.000 km bakımı ağır bakımdır ve fiyat normaldir
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2009, 23:25:39 »
80.000 km bakımı ağır bakımdır ve fiyat normaldir
BAbam geçen Nisan da yaptırdıgında 630 TL ödemiş.Biraz tuzlu ama ne yaparsın ki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2009, 07:46:20 »
   Ergün bu durumu şikayet etse nasıl olur peki ?

Bence iyi olur...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2009, 09:32:30 »
dediğiniz gibi herhalde elpayı bırakıcam..bakımı istanbul yada ankara'da yaptırmayı düşünmeye başladım..+ ön balatalar değişirse 136 lira demişti...ben internette tekini 44 liraya görmüştüm..
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • verso
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2009, 17:06:55 »
arkadaşlar servis 500 ytl karşılığında bujileri, muhtelif yağlarını ve bir iki kayışını değişeceğini söylüyor. triger kayışımı ne yok zaten versoda zincir varmış. bu işlem için sadece işçilik olarak 150-200 tl alıyor (saat başına 50 tl ye çalışıyorlarmış.) işi istediği kadar uzata biliyor. konyada en çok bilinen toyota özel servisinin ustası ( daha önce toyota servisinde çalışmış yıllarca) bujilerin toyota marka olmadığını toyotanın taktığı markanın aynısını takacağını. yağını suyunu hidroliğini değişeceğini  teker firen balatası değişeceğini ( mekanikten pek anlamam yanlış yazdıysam düzeltin) işçilik dahil 200tl alacağını söyledi. zaten malzemeler 150 tl civarında tutuyormuş 50 tl de işcilik alacaklarını söyledii. konyada kime sorsan aynı ustayı  söylerler  diyorlar. servise 300 tl fazladan vermeye gerek yok diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2009, 18:46:53 »
dediğiniz gibi herhalde elpayı bırakıcam..bakımı istanbul yada ankara'da yaptırmayı düşünmeye başladım..+ ön balatalar değişirse 136 lira demişti...ben internette tekini 44 liraya görmüştüm..
    İyi fiyatmış Doğukan.Normalde 150 TL tutuyor.Ben fren+işçilik+bahşiş dahil 55 TL ödedim.Ama ne kadar gider,ne kadar sağlıklı bir balatadır işte orası meçhul...

Konyada en çok bilinen toyota özel servisinin ustası ( daha önce toyota servisinde çalışmış yıllarca) bujilerin toyota marka olmadığını toyotanın taktığı markanın aynısını takacağını.
   Ustan gayet doğru :D söylemiş arkadaşım.Yetkili servisler Toyota marka yedek parça kullanmıyorlar.Çünkü Toyota'nın orjinal yedekleri Toyota marka değil.Örnek bujiler Denso markadır ki Toyotanın dünyadakitüm fabrikalarının elektrik ve elektronik tedarikçisidir.(yakıt bölümünde buji ile ilgili bir konu var.Konunun tamamını oku).Fren balataları desen onlarda Toyota marka değildir.Genelde yanlış değilsem TRW marka kullanılıyor ki VolksWagen'de bu markayı kullanıyor.Bizim Passat'ta bilakis kendi gözlerim ile gördüm...Sonuçta ustan doğru söylemiş "yetkili servisler Toyota marka yedek parça kullanmıyor"..

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/ultrasonic-buji/40/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • verso
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2009, 13:29:42 »
özcan bey. bu da demek oluyor ki servise fazladan verilen para boşa gidiyor. eğer kaliteli deneyimli özel bi servis varsa. aynı bakımı %50 daha ucuza yaptırmak daha mantıklı. servisin yaparız dediği bakım ve değişimler çok teferruatlı değil gibi. (buji değiştirmek yağını değiştirmek gibi) iyi bi ustanında gayet rahatlıkla yapabileceği şeyler.

ben iyi bir özel servis bulup ona bakımları yaptırmayı düşünüyorum. inşallah pişman olmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2009, 14:56:56 »
  Kaygusuz bey yazdıklarımdan siz bu sonucu mu çıkardınız.Demek istediğim yada yukarda ismini verdiğim markalar Toyota'nın orjinal yedek parça marka ve üreticileri.Yani Toyota,Toyota marka yedeği yok.Bu markalar aracınız fabrikadan çıktığında üstünde bulunan parçaların markaları...
  Ustanız iyi ise,yetkili servisten parçaları alıp kendisine yaptırın.Bu daha sağlıklı olur(maddi yönden).Ben şahsen öyle yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2009, 11:34:24 »
Kaygusuz Bey ben de 2005 avensis aldım. 70000 de bakımı var.Uygun bir yer bulursanız  lütfen yazın. teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2009, 18:12:41 »
Bu arada, hazır benzer konu varken, ayın 11'i gibi 30.000 bakımına götüreceğim aracı. Satan yer Ankara ama mecburen Denizli (%99 ihtimal) veya Afyon'a götüreceğim ama ne civarda şu aralar o bakım? Bir de tahminen 200 km filan geçecek mecburen (hadi 120 km'si yoldan kaynaklanacak da) çok sorun olur mu? Önceki bakım 20.040 km'de idi.
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2009, 18:26:12 »
Özgür bey küçük km'lerin o kadar da önemi yok.hiç bir şeycik olmaz.Ben Passat'ı 5000 km önce götürüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 06, 2009, 23:43:19 »
5000 km önce mi? Vallaha bu daha güzelmiş :)