Gönderen Konu: T27 V kayışı  (Okunma sayısı 1298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
T27 V kayışı
« : Eylül 05, 2018, 13:14:02 »
iyi günler geçen silecek suyu değiştirirken  V kayışı üzerindeki dikiş gibi bölge dikkatimi çekti bu yırtıldığının işareti mi ?

not:80.000 de bando marka olarak değişti araç şuan 112.000 de

bir şey daha danışmak isterim , araçta klima resmen kullanamıyorum o kadar zorluyor ki aracı (performansını düşürüyor) bazen kızıp sadece havalandırmayla gidiyorum bu kayış oldukça sıkı bununla bir alakası olabilir mı ? ya da bu sorunu nasıl çözebilirim şu sıcak yaz günlriinde gerçekten can sıkıyor bu durum

not:gece seyahatlerinde vitesi boşa atınca farın aydınlık seviyesi de fark edilir derecede değişiyor
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

T27 V kayışı
« : Eylül 05, 2018, 13:14:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 V kayışı
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2018, 16:46:22 »
iyi günler geçen silecek suyu değiştirirken  V kayışı üzerindeki dikiş gibi bölge dikkatimi çekti bu yırtıldığının işareti mi ?

not:80.000 de bando marka olarak değişti araç şuan 112.000 de

bir şey daha danışmak isterim , araçta klima resmen kullanamıyorum o kadar zorluyor ki aracı (performansını düşürüyor) bazen kızıp sadece havalandırmayla gidiyorum bu kayış oldukça sıkı bununla bir alakası olabilir mı ? ya da bu sorunu nasıl çözebilirim şu sıcak yaz günlriinde gerçekten can sıkıyor bu durum

not:gece seyahatlerinde vitesi boşa atınca farın aydınlık seviyesi de fark edilir derecede değişiyor
öncelikle V kayışını acilen değiştirin ek yeri açılmaya başlamış ve kayışda deforme olmuş nerde bırakacağı belli olmaz ALLAH etmesin gece seyahatinde ıssız bir yerde kopabilir al başına derdi kayış aşırı gerginse sıkıntı yapar alacağınız parça mutlaka orjinal olsun zira boyu kısa olursa uygun olmazsa yine sıkıntı yapar farların ışık derecesinin düşmesi için aracın şarjını ölçtürün akü kaç yıllık en son şarj dinamosu bakımı nezaman yapıldı bu bilgilere sahip misiniz
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 V kayışı
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2018, 17:53:24 »
öncelikle V kayışını acilen değiştirin ek yeri açılmaya başlamış ve kayışda deforme olmuş nerde bırakacağı belli olmaz ALLAH etmesin gece seyahatinde ıssız bir yerde kopabilir al başına derdi kayış aşırı gerginse sıkıntı yapar alacağınız parça mutlaka orjinal olsun zira boyu kısa olursa uygun olmazsa yine sıkıntı yapar farların ışık derecesinin düşmesi için aracın şarjını ölçtürün akü kaç yıllık en son şarj dinamosu bakımı nezaman yapıldı bu bilgilere sahip misiniz

V kayışını orijinal diye sattılar birde daha takılalı 30.000 km anca oldu erken değil mi ? ama deforme olmuş diyorsunuz değiştirmeye çalışacağım peki bu gerginlik alakası yok ama yakıt sarfiyatına etkisi olabilir mi ?( aşırı gergin hiç hareket payı yok )  , şarj dinamosu bakımı hiç yapılmadı ki soran usta da olmadı açıkçası hatta bu parçanın bakımının olduğunu sizden şimdi öğrendim zira dediğim gibi hiç bir usta sormadı , akü 3 yıllık varta marka

çok teşekkür ederim ilginiz için
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra