Gönderen Konu: Otomatik kapı kilidi sorunu  (Okunma sayısı 2144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 194000
  • Model Yılı: '93
  • 28 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Otomatik kapı kilidi sorunu
« : Eylül 03, 2018, 18:42:32 »
Merhaba arkadaşlar..
Aracında inwells marka kumandalı kilit sistemi var iki gün önce ön sol kapı uzaktan kumandadan da araç içindeki otomatik kapı açma kapama tuşudan da açılıp kapanmadı,manuel olarak kendim kilitleyip açıyorum.Kumanda  ve araç içi kapı Düğmesi diğer kapıları açıp kapatırken sol ön kapıda kendi kendine bir sorun oldu acaba çözümü nedir bilen varsa ve yazarsa memnun olurum. Aracım 1993 corolla xl

Toyota Club Türkiye

Otomatik kapı kilidi sorunu
« : Eylül 03, 2018, 18:42:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik kapı kilidi sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2018, 19:43:42 »
Merhaba arkadaşlar..
Aracında inwells marka kumandalı kilit sistemi var iki gün önce ön sol kapı uzaktan kumandadan da araç içindeki otomatik kapı açma kapama tuşudan da açılıp kapanmadı,manuel olarak kendim kilitleyip açıyorum.Kumanda  ve araç içi kapı Düğmesi diğer kapıları açıp kapatırken sol ön kapıda kendi kendine bir sorun oldu acaba çözümü nedir bilen varsa ve yazarsa memnun olurum. Aracım 1993 corolla xl
eliniz yatkınsa kapı yüzünü söküp bakın kilitin altında merkezi kilit motoru var teli çıkmış olabilir veya kablosunda gevşeklik olabilir şayet hepsi yerindeyse bir tane Tofaş merkezi kilit motoru alıp takın çalışır sıkıntı çıkarmaz bu gibi işlerden anlamam derseniz bir elektrikçi kalfası bile kısa sürede yapar formda konusu var oradanda yardım alabilirsiniz
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2018, 17:10:10 »
Kapı döşemesini söküp motora gelen kablolara bakmak lazım. Bunların motorları kapı kilidi ile birleşik kibrit kutusundan biraz daha büyük kare motor var, sökmek bayağı zahmetli. Benim sağ ön kapıda devre dışı kaldı tamiri olmayınca üniversal kilit motoru taktım 5 yıldır sorunsuz çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 194000
  • 28 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2018, 09:29:35 »
eliniz yatkınsa kapı yüzünü söküp bakın kilitin altında merkezi kilit motoru var teli çıkmış olabilir veya kablosunda gevşeklik olabilir şayet hepsi yerindeyse bir tane Tofaş merkezi kilit motoru alıp takın çalışır sıkıntı çıkarmaz bu gibi işlerden anlamam derseniz bir elektrikçi kalfası bile kısa sürede yapar formda konusu var oradanda yardım alabilirsiniz

Çok teşekkür ederim  kendim yapabilirim  diye düşünüyorum,sağolun..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2018, 09:30:35
Kapı döşemesini söküp motora gelen kablolara bakmak lazım. Bunların motorları kapı kilidi ile birleşik kibrit kutusundan biraz daha büyük kare motor var, sökmek bayağı zahmetli. Benim sağ ön kapıda devre dışı kaldı tamiri olmayınca üniversal kilit motoru taktım 5 yıldır sorunsuz çalışıyor.

En kısa zamanda kendim söküp yapmaya çalışıcam çok teşekkür ederim sağolun.