Gönderen Konu: Corolla Touch 2 go donma ve resetleme sorunu BE-0042T-0415  (Okunma sayısı 8600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 86000
  • Model Yılı: '13
Merhaba. Birkaç gündür Normal kullanımda multimedya sistem donuyor, hiçbir tuş ve dokunmatik ekran çalışmıyor, müzik çalmaya devam ediyor. Belli süre sonra kendini resetliyor. Navigasyonlu model. Araştırdığım kadarıyla navigasyonlu model için olan aşağıdaki dosyaların cd ye yazılarak cd okuyucu girişinden takılıp cihaza yüklenmesi lazım. önce yama dosyası sonrasında da RC5 yazlım güncellemesi gerekiyor. Bu dosyaları internette bulamadım. Linkler kırık. Elinde olan yükleyebilir mi veya link gönderebilir mi? Gerekli dosyalar BE-0042T-0415 bülteninde yer alan,

Yama için PATCH_CD.zip içinde yer alan: 13TFDAEU-DA00_0001.kwi  71.998mb
           RC5 yazılım için 7101017C.zip içinde yer alan: 13TFDAEU-DA00_0001.kwi 68mb

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Touch 2 go donma ve resetleme sorunu BE-0042T-0415
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2020, 00:37:44 »
güncelleyebildiniz mi multimedia sistemini?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2020, 23:51:17 »
Merhaba. Birkaç gündür Normal kullanımda multimedya sistem donuyor, hiçbir tuş ve dokunmatik ekran çalışmıyor, müzik çalmaya devam ediyor. Belli süre sonra kendini resetliyor. Navigasyonlu model. Araştırdığım kadarıyla navigasyonlu model için olan aşağıdaki dosyaların cd ye yazılarak cd okuyucu girişinden takılıp cihaza yüklenmesi lazım. önce yama dosyası sonrasında da RC5 yazlım güncellemesi gerekiyor. Bu dosyaları internette bulamadım. Linkler kırık. Elinde olan yükleyebilir mi veya link gönderebilir mi? Gerekli dosyalar BE-0042T-0415 bülteninde yer alan,

Hocam merhabalar
Aynı sorun bugün benim araçta başgösterdi. 2014 corolla advance otomatik navigasyon yok. Kendi kendine donuyo ve direkt resetliyo, aux ya da radyo kullanımında yapmıyor. Flash takılı iken yani usb kullanımında yapıyor. Acaba kullandığım flash bellek ile ilgili bir durum mu. Konuyla ilgili bilgi alırsanız yardım beklemekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2020, 22:43:40 »
2013 premıum...bende de bluetooth youtubdan müzik dinlerken weya flash bellekte mp3 dinlerken oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2020, 12:46:55 »
Aynı sorun 2015 Toyota corolla da ben de yaşadım.Servis yeni güncelleme geldiğini ve bu sorunların güncelleme ile ortadan kalktığını söyleyip yükleme yaptılar.Güncelleme sonrası donma ve takılmalar bitti,geri viteste arka kamera daha hızlı açılmaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2020, 21:43:58 »
Aynı sorun 2015 Toyota corolla da ben de yaşadım.Servis yeni güncelleme geldiğini ve bu sorunların güncelleme ile ortadan kalktığını söyleyip yükleme yaptılar.Güncelleme sonrası donma ve takılmalar bitti,geri viteste arka kamera daha hızlı açılmaya başladı.
güncellemeyi yeni mi yaptırdınız?  servis bunun için ücret talep ediyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 93400
  • Model Yılı: '16
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2020, 20:42:06 »

Öncelikle merhabalar. 2016 model bir corolla satın aldım ve hakkındaki sorunları çözümleri araştırırken bu durumla ben de karşılaşmıştım. Ancak 2016 ve sonrası araçlarda bu sorunun olmadığını öğrendim. Yabancı bir forumdan bu konu ile ilgili dosyaları buldum. Corolla'lar auris olarak geçmekte ve tamamen araçla uyumlu. Update'in nasıl yapılacağı içerisindeki pdf dosyasında anlatılıyor. Forum Lehçe dilinde, pdf de ingilizce. Eğer ingilizceniz varsa yapabilirsiniz. Yoksa veya zorluk çekerseniz yardımcı olabilirim. Öncelikle yapmanız gereken multimedyanın sürümünü kontrol etmek. Kontak açıkken ses  kapalı konumda media tuşuna basılı tutarak 3 kez park lambanızı açıp kapatın. Servis ekranından service info ya girin ordan sürümü kontrol edin. Zaten bunların hepsi pdf te anlatılıyor. Verdiğiniz sürüm dosyalarıyla tam eşleşmemekle birlikte toyota-tech.eu tarafından toyota touch 2 ile ilgili son yayınlanmış yazılım buymuş ve kasım 2016 tarihli dosyalarmış. Orjinal forum linki https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=45711.0

Öncelikle tavsiyem Türkiye'de ne kadar vardır yaygındır bilemem ancak toyota'nın resmi web sitesinden VIN numaranız ile arabayla ilgili bir recall-geri çağırma olup olmadığını kontrol etmenizdir. Eğer böyle bir durum varsa, götürün yetkili servis yapsın. Çünkü bu bulletin-iş emri yayınlanmış bir sorun. Dosyalar orjinal forum linkinde mevcut. Problem yaşar indiremezseniz diye ben aracınıza uygun dosyaları yüklüyorum. Pdf anlatım da bu dosyaların arasındadır. Navigasyonlu 2012-2015 arası modeller için dosyalar
http://tt2.it.pl/519W-Auris-CD.zip
Navigasyonsuz
http://tt2.it.pl/519W-Auris-USB.zip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2020, 09:14:28 »
Öncelikle merhabalar. 2016 model bir corolla satın aldım ve hakkındaki sorunları çözümleri araştırırken bu durumla ben de karşılaşmıştım. Ancak 2016 ve sonrası araçlarda bu sorunun olmadığını öğrendim. Yabancı bir forumdan bu konu ile ilgili dosyaları buldum. Corolla'lar auris olarak geçmekte ve tamamen araçla uyumlu. Update'in nasıl yapılacağı içerisindeki pdf dosyasında anlatılıyor. Forum Lehçe dilinde, pdf de ingilizce. Eğer ingilizceniz varsa yapabilirsiniz. Yoksa veya zorluk çekerseniz yardımcı olabilirim. Öncelikle yapmanız gereken multimedyanın sürümünü kontrol etmek. Kontak açıkken ses  kapalı konumda media tuşuna basılı tutarak 3 kez park lambanızı açıp kapatın. Servis ekranından service info ya girin ordan sürümü kontrol edin. Zaten bunların hepsi pdf te anlatılıyor. Verdiğiniz sürüm dosyalarıyla tam eşleşmemekle birlikte toyota-tech.eu tarafından toyota touch 2 ile ilgili son yayınlanmış yazılım buymuş ve kasım 2016 tarihli dosyalarmış. Orjinal forum linki https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=45711.0

Öncelikle tavsiyem Türkiye'de ne kadar vardır yaygındır bilemem ancak toyota'nın resmi web sitesinden VIN numaranız ile arabayla ilgili bir recall-geri çağırma olup olmadığını kontrol etmenizdir. Eğer böyle bir durum varsa, götürün yetkili servis yapsın. Çünkü bu bulletin-iş emri yayınlanmış bir sorun. Dosyalar orjinal forum linkinde mevcut. Problem yaşar indiremezseniz diye ben aracınıza uygun dosyaları yüklüyorum. Pdf anlatım da bu dosyaların arasındadır. Navigasyonlu 2012-2015 arası modeller için dosyalar
http://tt2.it.pl/519W-Auris-CD.zip
Navigasyonsuz
http://tt2.it.pl/519W-Auris-USB.zip

Teşekkürler Arif bey. Teknik bülten içerisinde bizim corolla modeli geçmiyor malesef.  VIN numarasından kontrol ettiğimde  geri çağırma da yok. Fakat, bültende bahsi geçen,  software versiyon'un 00000000 görünmesi,  donma, resetleme gibi sorunlar mevcut.  Türkiye'deki araçları sallamıyorlar anlaşılan.  Sizin gönderdiğiniz dosya ile güncelleme denedim fakat güncellemeyi görmüyor. Epey bir uğraştım USB'deki yazılımı görmüyor. 

Bu arada araç full yetkili servis bakımlı olmasına rağmen, şimdiye kadar serviste de güncelleme yapmamışlar.  Teknik personel mi bu konuda yetersiz yoksa sallamıyorlar mı,  ya da para almak için mi bilerek müdahele etmiyorlar bilmiyorum.... 
gelecek bakımda servise soracam bakalım.