0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2003 model corollamı 15 yıldır kullanıyorum. Bakımını özenle ve titizlikle yaptım. Hiç üzmedi beni. Dün hareket halindeyken klimadan yanık kokusu gelmişti. Aracı durdurup sağa cektim. Kaputu açtığımda v kayışının eridiğini ve parçalandığını gördüm. Tamircime göre klima kompresoru kilitlenmiş. Klimayı iptal edip kısa v kayısı ile şimdilik idare ediyorum. Toyota Tem ile görüştüm sabahleyin. 5000 tl fiyat istediler. Çıkma yada tamiratını yapmam konusunda bana yardımcı olabilir misiniz. araç 1.6 benzin ve otomatik vitesli
hatay antakya da yaşıyorum
Bende genelde klima açma ihtiyacı duyduğum zaman debriyaja basıp motor devrini düşürüp klimayı açtıktan sonra tekrar yola devam ediyorumBu işlemi yaptıktan sonra tekrar üst devirlere güven hissederek devam etsenizde klima pompaları hiç bir zaman devamlı çalışmaz, yani yüksek devirlerde de klima pompası sürekli devreye girer çıkar. tabiki yağsız kalan sistem uzun zaman bakım yapılmaz .... Aracın ön radyatöründeki sinek ve taşları temizlemek, polen filtresini değişmek, su tahliyesi yaptığını kontrol etmek, koku oluşturuyorsa temizleme işlemi yapmaktan başka, kaçak olmayan sisteme nasıl bakım yapılabilir? veya kış ayında en az haftada bir defa da olsa aktif edilmediği takdirde sıkıntı çıkarmaya meyillidir yağsız kaldığı zaman da kitler Evlerdeki kombi kalorifer suyu Yazları kullanılmadığından kireçlenip devirdaim pompasını kitlediği için, programı dahilinde belli aralıklarla kısa süreli devirdaim yaparlar. Bu sebeple Yazları elektriğinin kesilmemesi istenir. Fakat ne arabalarda nede ev ve iş yerlerindeki klima yağları ve gazları kaçak olmadığı sürece hiç bir sorun çıkartmaz onlarca yıl sonra bile hizmet ederler."Yağsız kalırsa kitler" kulağa doğru gibi gelsede bu kaçak var anlamına gelir ve aynı zamanda gazda kaçar dolayısiyle gaz olmayan sistemi çalıştıramaz ve kitleyemezsiniz.
Tekin abi sizin araçlarda ve e120 corllada klima kompresörü devamlı aktif sadece gaz hattı üzerinde müşür var gazın içeri gönderilmesi için açıp kapatıyor içerideki sensör komut veriyor gaz hattı üzerinde ki müşüre Kompresör içindeki, yağ basınçlı kontrol valfi ve hemen çıkışındaki gaz hattı üzerindeki selenoid valf sayesinde, düşük veya yüksek devirlerde, kompresörün düşük veya yüksek performans üretmesi sağlanır. Bu sebeple "yüksek süratlerde AC açmanın sisteme zarar vermemesini" mühendisler onlarca yıl önce çözmüştür. Bahsettiğiniz gaz hattı üzerindeki gaz basınç sensörü, gaz azalması veya bitmesini algılayarak kompresörün çalışmamasını sağlamak içindir.Kaçak olmayan sisteme bakım yılda veya iki yılda birkez yaza girerken yağını ve gazını yenileyerek yapmamız gerekmekte çünkü içindeki yağ ve gaz eskidiği zaman radyatör içindeki flitreyi tıkıyor ve daha masraflı hâl alıyorGaz kaçağı yoksa bakım gerekmez, yanlış bilgi, otomobil forumlarında bu sebeple gereksiz bakım yüzünden parası alınan ve sistemi bozulan konular var.
Yukarıda zaten yeterince bilgi verilmiş kompresör incelenmeli belki elektirikli kavrama kısmında oluşan problemdendir belki başka bir nedenden incelenmeli duruma göre kazalı araçlardan çıkma bakılabilir geçmiş olsun.Filiz hanım merak ettim koku gelip V kayışı parçalanana dek klima soğutuyormuydu içerisini ?
evet soğutuyordu ama sesi rahatsız ediciydi
Filiz hanım bende belendeyim iskenderuna gelme imkânınız varsa konunun uzmanı arkadaşımıza işi yaptırabiliriz Ramazan'ın ilk haftası kaza sonucu kitleyen kompresör ü bende değiştirmek zorunda kaldım ve burdan çıkma alarak taktırdım ve hiçbir sorun yok çok şükür