Gönderen Konu: klima kompresoru kilitlendi  (Okunma sayısı 18711 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '03
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
klima kompresoru kilitlendi
« : Eylül 01, 2018, 16:26:26 »
2003 model corollamı 15 yıldır kullanıyorum. Bakımını özenle ve titizlikle yaptım. Hiç üzmedi beni. Dün hareket halindeyken klimadan yanık kokusu gelmişti. Aracı durdurup sağa cektim. Kaputu açtığımda v kayışının eridiğini ve parçalandığını gördüm. Tamircime göre klima kompresoru kilitlenmiş. Klimayı iptal edip kısa v kayısı ile şimdilik idare ediyorum. Toyota Tem ile görüştüm sabahleyin. 5000 tl fiyat istediler. Çıkma yada tamiratını yapmam konusunda bana yardımcı olabilir misiniz. araç 1.6 benzin ve otomatik vitesli
toyota hayranı

Toyota Club Türkiye

klima kompresoru kilitlendi
« : Eylül 01, 2018, 16:26:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: klima kompresoru kilitlendi
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2018, 22:54:29 »
2003 model corollamı 15 yıldır kullanıyorum. Bakımını özenle ve titizlikle yaptım. Hiç üzmedi beni. Dün hareket halindeyken klimadan yanık kokusu gelmişti. Aracı durdurup sağa cektim. Kaputu açtığımda v kayışının eridiğini ve parçalandığını gördüm. Tamircime göre klima kompresoru kilitlenmiş. Klimayı iptal edip kısa v kayısı ile şimdilik idare ediyorum. Toyota Tem ile görüştüm sabahleyin. 5000 tl fiyat istediler. Çıkma yada tamiratını yapmam konusunda bana yardımcı olabilir misiniz. araç 1.6 benzin ve otomatik vitesli
Filiz hanım iyi akşamlar öncelikle geçmiş olsun evet klima kompresörü kitlemiş ustanız doğru söylemiş profil bilgilerinizde bulunduğunuz ili göremedim tem oto anladığım kadarıyla sıfır parça fiyatını vermiş tercih sizin sıfır veya çıkma olarak her ikisinide kullanabilirsiniz ama kitleyen kompresörün maalesef ki tamiri olmuyor çalışan çıkma bulup takabilirsiniz ve gayette iyi iş görür bulunduğunuz ili yazarsanız daha iyi yardımcı olunur usta tavsiyesi yapılabilir en kolay çözülecek arızalardan biri  ama kesinlikle Çin malı ürün almayın zira çalışmaz biraz soğutur ondan sonra bayılır orjinal çıkma ürünlere bakın
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2018, 10:22:59 »
hatay antakya da yaşıyorum
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2018, 10:42:25 »
Bazen kilitlenen klima pompa debriyajıda olabiliyor.

Kayış bu debriyaj üzerinde sürekli dönerken klimayı açtığımızda elektrikli debriyaj devreye girer ve klima pompasını çalıştırmaya başlar.

Amazonda 62$

https://www.amazon.com/AUTEX-88320-02120-447220-4351-447220-4350-Replacement/dp/B0757LD8CC/ref=sr_1_2_sspa?ie=UTF8&qid=1535873896&sr=8-2-spons&keywords=ac+compressor+clutch+2003+toyota+corolla&psc=1

Emin olmak için klima kompresörünün sökülüp, debriyajının ayrılıp incelenmesi gerekiyor, belki sadece bilyası bozulmuştur.

Klima pompası komple yenilenmesi gerekirse yetkili servisinizden de fiyat alınız.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2018, 11:54:07 »
hatay antakya da yaşıyorum
Filiz hanım bende belendeyim iskenderuna gelme imkânınız varsa konunun uzmanı arkadaşımıza işi yaptırabiliriz Ramazan'ın ilk haftası kaza sonucu kitleyen kompresör ü bende değiştirmek zorunda kaldım ve burdan çıkma alarak taktırdım ve hiçbir sorun yok çok şükür
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2018, 20:33:46 »
Yukarıda zaten yeterince bilgi verilmiş kompresör incelenmeli belki elektirikli kavrama kısmında oluşan problemdendir belki başka bir nedenden incelenmeli duruma göre kazalı araçlardan çıkma bakılabilir geçmiş olsun.

Filiz hanım merak ettim koku gelip V kayışı parçalanana dek klima soğutuyormuydu içerisini ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2018, 21:47:20 »
Tolga bey kompresör kitlenmesiyle kayışı parçalaması anlık olur zaten muhtemelen yüksek hızda giderken açılması sonucu ani devreye girmesinde kitliyor kompresör.
Bende genelde klima açma ihtiyacı duyduğum zaman debriyaja basıp motor devrini düşürüp klimayı açtıktan sonra tekrar yola devam ediyorum tabiki yağsız kalan sistem uzun zaman bakım yapılmaz veya kış ayında en az haftada bir defa da olsa aktif edilmediği takdirde sıkıntı çıkarmaya meyillidir yağsız kaldığı zaman da kitler veya uzun süre of konumda kalırsa keçeler sertleşir ve yağı boşaltır ve akabinde yine kitler aslında düzenli bakım yapıldığında japon araçlarının klimaları çok uzun yıllar hizmet ederler herkese kazasız arızasız sürüşler dilerim iyi forumlar
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2018, 23:49:43 »
Bende genelde klima açma ihtiyacı duyduğum zaman debriyaja basıp motor devrini düşürüp klimayı açtıktan sonra tekrar yola devam ediyorum

Bu işlemi yaptıktan sonra tekrar üst devirlere güven hissederek devam etsenizde klima pompaları hiç bir zaman devamlı çalışmaz, yani yüksek devirlerde de klima pompası sürekli devreye girer çıkar.

tabiki yağsız kalan sistem uzun zaman bakım yapılmaz ....

Aracın ön radyatöründeki sinek ve taşları temizlemek, polen filtresini değişmek, su tahliyesi yaptığını kontrol etmek, koku oluşturuyorsa temizleme işlemi yapmaktan başka, kaçak olmayan sisteme nasıl bakım yapılabilir?

veya kış ayında en az haftada bir defa da olsa aktif edilmediği takdirde sıkıntı çıkarmaya meyillidir yağsız kaldığı zaman da kitler

Evlerdeki kombi kalorifer suyu Yazları kullanılmadığından kireçlenip devirdaim pompasını kitlediği için, programı dahilinde belli aralıklarla kısa süreli devirdaim yaparlar. Bu sebeple Yazları elektriğinin kesilmemesi istenir. Fakat ne arabalarda nede ev ve iş yerlerindeki klima yağları ve gazları kaçak olmadığı sürece hiç bir sorun çıkartmaz onlarca yıl sonra bile hizmet ederler.
"Yağsız kalırsa kitler" kulağa doğru gibi gelsede bu kaçak var anlamına gelir ve aynı zamanda gazda kaçar dolayısiyle gaz olmayan sistemi çalıştıramaz ve kitleyemezsiniz.

Tabii nadiren de olsa, eskimiş klima sisteminde bütün olumsuzluklar aynı anda da gerçekleşebilir, böyle bir ihtimalde yok değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2018, 09:34:39 »
Tekin abi sizin araçlarda ve e120 corllada klima kompresörü devamlı aktif sadece gaz hattı üzerinde müşür var gazın içeri gönderilmesi için açıp kapatıyor içerideki sensör komut veriyor gaz hattı üzerinde ki müşüre

Kaçak olmayan sisteme bakım yılda veya iki yılda birkez yaza girerken yağını ve gazını yenileyerek yapmamız gerekmekte çünkü içindeki yağ ve gaz eskidiği zaman radyatör içindeki flitreyi tıkıyor ve daha masraflı hâl alıyor

(Evlerdeki kombi kalorifer suyu Yazları kullanılmadığından kireçlenip devirdaim pompasını kitlediği için, programı dahilinde belli aralıklarla kısa süreli devirdaim yaparlar. Bu sebeple Yazları elektriğinin kesilmemesi istenir. Fakat ne arabalarda nede ev ve iş yerlerindeki klima yağları ve gazları kaçak olmadığı sürece hiç bir sorun çıkartmaz onlarca yıl sonra bile hizmet ederler.
"Yağsız kalırsa kitler" kulağa doğru gibi gelsede bu kaçak var anlamına gelir ve aynı zamanda gazda kaçar dolayısiyle gaz olmayan sistemi çalıştıramaz ve kitleyemezsiniz)

Abi zaten evdeki klimalar yazın soğuk konumda kışın sıcak konumda çalıştığı için pek sıkıntı çıkarmazlar ama belirli aralıklarla bakım isterler ve servis geldiğinde soğutması veya ısıtmasına bakarak veya tarihine bakarak gazı kontrol eder kombi sistemine gelecek olursak çoğu kullanıcı senin bahsettiğiniz bilgiden bihaber yaz geldiğinde of konuma alır şarteli indirir bırakır kış geldiği zaman tekrar aktif eder her sistem gibi klima sistemininde belirli aralıklarla bakıma yağının gazının kontrol edilmeye ihtiyacı vardır soğuttuğu sürece poleni değiştirmek yeterli olmuyor yağ kaçağı varsa gaz kaçağıda vardır doğru haklısın ama gaz olmayan sistem çalışmaz diye bişey yok çalışır ama sogutmaz ve kısa sürede yağsızlıktan kompresörü kilitler iyi forumlar
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2018, 14:46:15 »
Tekin abi sizin araçlarda ve e120 corllada klima kompresörü devamlı aktif sadece gaz hattı üzerinde müşür var gazın içeri gönderilmesi için açıp kapatıyor içerideki sensör komut veriyor gaz hattı üzerinde ki müşüre

Kompresör içindeki, yağ basınçlı kontrol valfi ve hemen çıkışındaki gaz hattı üzerindeki selenoid valf sayesinde, düşük veya yüksek devirlerde, kompresörün düşük veya yüksek performans üretmesi sağlanır. Bu sebeple "yüksek süratlerde AC açmanın sisteme zarar vermemesini" mühendisler onlarca yıl önce çözmüştür. Bahsettiğiniz gaz hattı üzerindeki gaz basınç sensörü, gaz azalması veya bitmesini algılayarak kompresörün çalışmamasını sağlamak içindir.

Kaçak olmayan sisteme bakım yılda veya iki yılda birkez yaza girerken yağını ve gazını yenileyerek yapmamız gerekmekte çünkü içindeki yağ ve gaz eskidiği zaman radyatör içindeki flitreyi tıkıyor ve daha masraflı hâl alıyor

Gaz kaçağı yoksa bakım gerekmez, yanlış bilgi, otomobil forumlarında bu sebeple gereksiz bakım yüzünden parası alınan ve sistemi bozulan konular var.

Otomobilinizde motoru çalıştırın,
Fanı açıp, AC düğmesine basın,

Klima pompasının sürekli ve ihtiyaca göre değişken sürelerle devreye girip çıktığını iki şekilde gözlemlersiniz.
1- Motor devir göstergesinin arada bir dalgalanması ve motor sesinden,
2- Kaputu açıp, klima pompasının otomatik debriyajının devreye girip çıktığını gözlemleyerek.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=BailwVxz2LU

Manuel klimalarda, pompa yine sürekli devreye girer çıkar, üşüdüğünüzde ya kalorifer düğmesi ile sıcaklık ayarı yaparak ısıyı ayarlarsınız yada klimayı kapatırsınız. Bunun haricinde AC açık iken klima pompası ne sürekli çalışır nede süresiz olarak devre dışı kalır. Belki manuel klimanın bu çalışma prensibi sizi yanıltmış olabilir.

Otomatik klimalarda ise, Yaz mevsiminde AC düğmesine basıp sadece dereceyi ayarlarsınız, klima pompası yine sürekli devreye girip çıkarak, kabin içini ayarladığınız dereceye ulaştırdığında, daha fazla soğutma olmaması için yavaş yavaş kaloriferi de devreyede sokarak istenen sıcaklığı sabit tutarken, aynı zamanda klima pompası daha uzun aralıklarla devreye girip çıkarken kaloriferide ihtiyaca göre sürekli ayarlar.
Yüksek rakımlı soğuk bölgelerde, gece yolculuklarında ise klima pompası neredeyse çalışmıyor diyecek kadar az çalışır.

Otomatik klima sistemleri daha fazla konfor ürettiklerinden dolayı üreticiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 05, 2018, 01:43:36 »
Yukarıda zaten yeterince bilgi verilmiş kompresör incelenmeli belki elektirikli kavrama kısmında oluşan problemdendir belki başka bir nedenden incelenmeli duruma göre kazalı araçlardan çıkma bakılabilir geçmiş olsun.

Filiz hanım merak ettim koku gelip V kayışı parçalanana dek klima soğutuyormuydu içerisini ?
evet soğutuyordu ama sesi rahatsız ediciydi
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 05, 2018, 02:00:56 »
evet soğutuyordu ama sesi rahatsız ediciydi
içinde gazı sisteme gönderen bıçaklar var onlar ses yapıyordur veya kavrama sistemi ses yapabilir içindeki yağ ve gaz sağlam ve temizse işçilikle birlikte 800 ile 1000 arası masraf gidebilir bazen kitleme esnasında sistem içine demir talaşı kaçabiliyor o zaman radyatörün sökülüp temizliğinin yapılması gerekiyor ama yağı temiz çıkarsa temizlik istemez belki daha aşağıda olabilir ama son kur artışıyla aşağısını hesaplayabilmek pek mümkün değil tekrar geçmiş olsun
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2018, 01:02:29 »
Filiz hanım bende belendeyim iskenderuna gelme imkânınız varsa konunun uzmanı arkadaşımıza işi yaptırabiliriz Ramazan'ın ilk haftası kaza sonucu kitleyen kompresör ü bende değiştirmek zorunda kaldım ve burdan çıkma alarak taktırdım ve hiçbir sorun yok çok şükür
iskenderundaki çıkmacının telefonunu alabilir miyim sizden
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 10, 2018, 01:09:29 »
çıkma klima kompresörü
çıkma silecek bisonu
çıkma dijital klima ekranı
arıyorum. Antakyada yaşadığım için bulamıyorum. aramadığım site kalmadı. lütfen bana yardımcı olur musunuz.
klima komresörü kilitlendiği için klimayı kullanamıyorum. klima kompresörün kodunu numarasını yazan etiket düşmüş. bu kodu bilen var mı acaba.. sahibinden arıyayım. TOYOTA TEM  den bu konuda yardım istedim. kodu vermediler. ve ne için bu kulupteler anlam veremedim.
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2018, 09:37:52 »
https://www.toyodiy.com/parts/q.html
bu site belki işinizi görebilir.
aracınızın şasi numarası ile giriş yapıp bütün parçalarını görebiliyorsunuz. Parçalardaki kodlar orjinal kodları mı onu tam bilemiyorum fakat yinede bir göz atın derim.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium