Gönderen Konu: !!! T27 avensis 2000 devirden sora gaza basinca gelencizirtili ses !!!  (Okunma sayısı 1393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Arabasi degil , toyotasi.....
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '14
  • 30 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Aracin baski balatasi bitti , aisin tk 356ra marka set ve hidrolik bilye takildi , tamir bitim sonrasi turda arabada 2.000 devir ustinde gaz sesinin altinda kalan bir firilti var titresim sesi desek yeri , sanki pervaneye cok ince bir yaprak surtuyor , hafif dizel sesi firrrrrrrrrr , daha nasil anlatayim bilemedim , varmidir fikri olan

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis 2000 devirden sora gaza basinca gelen ses !!!
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2018, 19:37:07 »
Ustanın iyisi parça arttırırmış sizin ustada bi parçayı takmamış olmasın. Tam o devirlerde vibrasyon ile sallanıp ses yapıyor olabilir deneyerek bulmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2018, 19:38:56 »
Etrafi cok dikkatli suzdum ustam , tek bir vida artmadi ama klipslerde zayif kaldi sanki , egsozun kivrildigi yerde ince aluminyum bi koruma vardi onu mi takamadi acaba ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 31, 2018, 19:40:04
Yapan ustayla tura ciktik sesi oda duydu ama ne oldugunu bilemedi , bi kez yolda kaldin kafana cok takiyosun radyonun sesini ac keyfine bak deyip savusturdu beni

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 31, 2018, 19:41:59
Ses yanlizca gaza basildiginda var , sadece devir saati 2000in ustune ciktiginda bos viteste saldim arabayi giderken dururlen debriyajdayken yok ama gaza basinca sanki araba dizele dönüşüyor , 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2018, 23:40:22 »
Debriyaj balatası set olarak mı değişti yoksa eski bilyamı takıldı yerine normalde olması gereken set olarak değişmesi lazım bazende set içinden çıkan bilya sorunlu olabiliyor bir kaç gün deneyip sorun devam ediyormu deneyin
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2018, 01:15:17 »
Debriyaj balatası set olarak mı değişti yoksa eski bilyamı takıldı yerine normalde olması gereken set olarak değişmesi lazım bazende set içinden çıkan bilya sorunlu olabiliyor bir kaç gün deneyip sorun devam ediyormu deneyin
set olarak değişti hidrolik rulman dahil hocam ama sanzimandan degil eminim , motorla hareketlenen bi parca , yada egsoz bilemiyorum