Gönderen Konu: Otomatik şanzıman titreme ve yağ kaçağı sorunu  (Okunma sayısı 3010 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Otomatik şanzıman titreme ve yağ kaçağı sorunu
« : Ağustos 29, 2018, 00:20:05 »
Herkese iyi forumlar, 20 gün önce anneme 2005 model sedan otomatik 1.6 vvti motor bir Corolla aldık. Yaklaşık 1200km kadar da yol yaptık. Araçtaki sıkıntımız şu 120den sonra direksiyon ve arabanın göğüsü titreme yapıyor ve bazen geniş virajlarda ön tekerlerden takırtı sesi geliyordu. Arabayı aldığımızda genel bakımlarını yaptırdık fakat ses akstan geliyor birde bayram arefesi diye bayramdan sonraya ertelemiştik bu sorunu. Pazartesi günü aracı lifte kaldırdık sağ ön aks kafası ile istavroz kutusu giriş yerinde gereğinden fazla bir boşluk vardı. Kendi ustam tam anlayamadı ve birini çağırdı adam şanzıman inecek 3500tl den başlar dedi direk. Ayrıca bu şanzımanda yağ kalmamıştır diye ekledi fakat yağ çubuğunda herşey normal gözüküyor. Bugün başka bir ustaya götürdüm o da lifte kaldırıp baktı 1000tl den başlar 3000-4500e kadar gider dedi ve yağ kalmamıştır diye ekledi. Fakat yağ çubuğunda herşey hala normal. Ancak yağ kaçağı da yok değil çok hafif bir yağ kaçağı mevcut.
Şimdi sorum şu, istavroz dişlilerinde sıkıntı olsa arabanın yürümesinde sıkıntı olması gerekmez mi? Vites geçişlerinde, aracın kalkmasında yokuş yukarı kaydırma yapmamasında falan herhangi bir sorun yokken gerçekten şanzımanın komple inmesi mi gerekir?
Veyahut diferansiyelde oluşan bir sıkıntı bu titreme ve takırtı sesinden başka bir belirti göstermesi gerekmez mi?
Bu arada aracın km 223950 ve yarın birgün Ankara’ya geçmeyi planlıyorum baktırmak için ama içime de kurt düştü arabayı kullanmak istemez oldum daha büyük hasara sebep olur bu sefer de diye.
Yardımlarınız için şimdiden 😊

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2018, 16:58:35
Bugün bir toyota özel servisine gittim. Malesef ki dolu olduğundan lifte kaldıramadık aracı fakat usta ile bir test sürüşüne çıktık. Yaşadığım bütün sıkıntıları gördük hissettik diyebilirim( bazı ustalar farketmemezlikten gelebiliyor). Ardından beni bir rot balanscıya yönlendirdi oradan bilgisayarlı kontrol kağıdı istedi ve pazartesi günü aracı bana getir dedi. Şase ve dingillerde ölçümlerinde sıkıntı çıkmadı balans ayarı varmış rot ayarı bozulmuş o yapıldı. Bu arada usta şanzımanlık bir durumun yok dedi biraz olsun içim ferahladı açıkçası. Pazartesi günü aracı bıraktığımda ve sorunlar belli olduğunda buraya geri dönüş yapacağım, belki birilerinin işine yarar. İyi forumlar.

Toyota Club Türkiye

Otomatik şanzıman titreme ve yağ kaçağı sorunu
« : Ağustos 29, 2018, 00:20:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik şanzıman titreme ve yağ kaçağı sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2018, 22:44:53 »
Bugün aracımı kendi ustamın tavsiyesiyle randevulu olarak Ankara İvedik oto sanayide bulunan Baki ustaya götürdüm. Saolsunlar çok güzel ilgilendiler, işlerinden önce insanlıkları, karakterleri on numara ve tabi ki bu güzellikleri yaptıkları işlere de yansıyor. Aracımın şanzıman söküldü ve diferansiyel yenilendi.
Sağ aks milinin diferansiyel bağlantı yeri genişlediğinden boşluk yapmış sıkıntı bu sebepten oluyormuş. Şuan herhangi bir sıkıntım kalmadı. Burada yazdıklarım da birilerinin işine yarar umarım, iyi forumlar herkese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2018, 22:58:17 »
Bugün aracımı kendi ustamın tavsiyesiyle randevulu olarak Ankara İvedik oto sanayide bulunan Baki ustaya götürdüm. Saolsunlar çok güzel ilgilendiler, işlerinden önce insanlıkları, karakterleri on numara ve tabi ki bu güzellikleri yaptıkları işlere de yansıyor. Aracımın şanzıman söküldü ve diferansiyel yenilendi.
Sağ aks milinin diferansiyel bağlantı yeri genişlediğinden boşluk yapmış sıkıntı bu sebepten oluyormuş. Şuan herhangi bir sıkıntım kalmadı. Burada yazdıklarım da birilerinin işine yarar umarım, iyi forumlar herkese.
geçmiş olsun hareketli parçalardaki arızaları ertelememenizi tavsiye ederim zira daha büyük sorunlar çıkarabilir ve aracınız otomatik şanzıman olması nedeniyle biraz daha hassas olmanız gerekiyor yağını takip etmeyi unutmayın iyi forumlar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2018, 01:09:07 »
Tavsiyeleriniz ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2021, 22:07:40 »
merhaba  Oğuzhan bey bendede aynı araç ve aynı problem oldu sizin masrafınız ne kadar çıkmıştı