Gönderen Konu: bugün başıma gelenler acil yardım!!!!!!!!!!  (Okunma sayısı 7918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
bugün başıma gelenler acil yardım!!!!!!!!!!
« : Mart 12, 2009, 18:53:11 »
bugün aracım gene çalışmadı, (bagajda ışık açık kalıyor diye akü boşalıyordu, servise götürüp yaptırmama rağmen) serviste (elpa elazığ) bu sorun çözülmüştü, bende servisi aradım, elektrik ustası aracı getirmem gerektiğini başka yerden sorun olbileceğini söyledi tamam dedim...zaten cd player değişimi için servise gidecektim, cd playerin gelip-gelmediğini sordum, aldığım cevap karşısında şoke oldum..ben aracımı garantili biliyordum, aracın ruhsatında  trafiğe çıkış tarihi 28.09.2006, modeli 2007 yazıyor, ama servis diyor ki sizin aracınız 30.09.2005 tarihinde garantisi başlamış....bende aracı aldığım, zeytinburnu derindereden nurhan beyi aradım, o beni burcu hanıma aktardı, o da aracın kartal derinderenin aracı olduğu için onlara faturasını sorup size dönücem dedi, 1 saat sonra bana döndü...burcu hanım, bana aracın trafiğe çıkış tarihinin 2005 olduğununu, ruhsatımda 2007 model yazan aracımım 2006 model olduğunu ve ruhsata yanlış yazıldığını söyledi...ben ruhsattaki bilgileri kendisine aktardım, şaşi numarası kontrolü yaptık ama sonuç aynı, biraz üsteleyince...ben burak beyle görüşüp (2 el satıştan, bana aracı satan arkadaş) dönüceğini söyledi..bidaha dönmedi... bende 2 saat sonra 2 nci elden burak beyi aradım durumu anlattım, o araba kesinlikle 2007 model olduğunu söyledi..burada aracın ilk sahibi kartal derindereden kaynaklanan bir problem olduğunu söyledi..yarın burcu hanımı arayın o kartal derindereden ünal beyi arayıp sorunu çözer dedi..benim anlamadığım benim ruhsatımda aracın trafiğe çıkış tarihi ve ilk tescil tarihi 28.09.2006 iken model yılı 2007 iken nasıl olurda arabanın garantisi 30.09.2005 yılından başlar, araca nasıl 2006 model derler...ben aracın vergisini 2007 model olarak ödedim... ben aracı 2007 model ve garantisi devam ettiğini söyledikleri için aldım...(aracın içinden garanti kitapçığı ve kullanım kitabı çıkmadı)...arkadaşlar bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz, benim bu konu hakkında neler yapmam lazım??????
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

bugün başıma gelenler acil yardım!!!!!!!!!!
« : Mart 12, 2009, 18:53:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: bugün başıma gelenler acil yardım!!!!!!!!!!
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2009, 20:53:35 »
Hocam işte böyledir hep. Paranla rezil olmak budur sanırım. Siz o kadar araba içinden sırf garantisi devam ediyor diye bu arabayı alın ve olanlara bakın... Bi ihtimal ruhsattaki bilgiler yanlış olabilir hocam. En kuvvetli ihtimal de bu zaten. Yalnız aracı aldığınız bayinin de size karşı bu kadar ilgisiz olması çok üzücü. Bir insanı 1 kere kazıklarsınız, sonra kazıklayacak insan da bulamazsınız... Bunu bi öğrenemediler.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2009, 22:12:49 »
bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yok mu?????*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2009, 22:39:25 »
 Doğukan bey Toyota'daki bütün araçların garantisi "Araç Trafiğe Çıkış Tarihi"nden itibaren başlar. Araba isterse 10 sene önce üretilmiş olsun. Bugün trafiğe çıkışı için ruhsat düzenlenirse bundan sonra da 3 yıl/100.000 km. garantisi var demektir.
 O yüzden önemli olan trafiğe çıkış tarihini Trafik Şube'den araştırmanızı tavsiye ederim. Eğer ruhsatta yazan trafiğe çıkış tarihi doğruysa ondan sonrası zaten kolay.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2009, 23:16:19 »
Doğukan bey Toyota'daki bütün araçların garantisi "Araç Trafiğe Çıkış Tarihi"nden itibaren başlar. Araba isterse 10 sene önce üretilmiş olsun. Bugün trafiğe çıkışı için ruhsat düzenlenirse bundan sonra da 3 yıl/100.000 km. garantisi var demektir.
 O yüzden önemli olan trafiğe çıkış tarihini Trafik Şube'den araştırmanızı tavsiye ederim. Eğer ruhsatta yazan trafiğe çıkış tarihi doğruysa ondan sonrası zaten kolay.

+1
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2009, 23:38:28 »
    Öncelikle geçmiş olsun Doğukan.Ergün ve Utku arkadaşlarımızında dediği gibi,trafiğe çıkış yani ilk ruhsat tarihini öğren.Araç test sürüş aracıysa,muhetemelen ilk servisi doğrultusunda da giriş yapılmış olabilir.Bu olasılığıda unutma...Ama burda yine trafiğe çıkış tarihi önemli.Emniyetten birine rica et,sana öğrenir ve söyler.Bu arada arabanın plakası kaç.34 plakalı mı?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2009, 04:06:29 »
doğukan bey büyük bir ihtimalle ruhsattır yanlış olan. şöyleki aracınız plaka değiştirmişse eğer ruhsatta trafiğe çıkış tarih olarak yeni plakanın takıldığı tarih yazar bu sırada da görevli memur modeli yanlış yazmıştır. yani aracın asıl trafiğe çıkış tarihi 2005 dir ruhsatta 2006 yazar bu da normaldir eğer plaka değişimi sözkonusu ise fakat modeli yanlış yazılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2009, 09:21:28 »
böyle bir durumda aracı size satan adamların kabahatı var.
Bu durumda enaz ayıplı mal satmış oluyorlar. Bir aracın bir sene öncesi ile sonrası arasında yerine göre 2-3bin ytl oynuyor.
Eski ve garantisi dolmuş bir arabayı size pahalıya satmış oluyorlar. Derindere nin buna kesin bir çözüm bulması gerekiyor ki siz daha fazla mağdur olmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2009, 11:33:05 »
doğukan bey büyük bir ihtimalle ruhsattır yanlış olan. şöyleki aracınız plaka değiştirmişse eğer ruhsatta trafiğe çıkış tarih olarak yeni plakanın takıldığı tarih yazar bu sırada da görevli memur modeli yanlış yazmıştır. yani aracın asıl trafiğe çıkış tarihi 2005 dir ruhsatta 2006 yazar bu da normaldir eğer plaka değişimi sözkonusu ise fakat modeli yanlış yazılmıştır.
   Aracın plakasında her hangi bir değişim söz konusu değil.Araç hala ilk plakası ile duruyor.Ve ara. 2007 model ve garantisi devam ediyor denilerek satılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2009, 18:50:49 »
   Aracın plakasında her hangi bir değişim söz konusu değil.Araç hala ilk plakası ile duruyor.Ve ara. 2007 model ve garantisi devam ediyor denilerek satılmış.
özcan abi satılma konusunda zaten ortada bir yanlışlık var orası kesin fakat arkadaş aracı ikinci el almış daha önce plaka değişmiş olabilir bu sırada da trafiğe çıkış tarihi değişmiş olabilir. bu durumda satan servis de bilemez böyle bir yanlışlığı. fakat çözülecektir bu durum en azından sağlam yerden almış arkadaş aracı sıradan bir galeriden alsaydı hiçbişey talep edemezdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2009, 20:37:50 »
özcan abi satılma konusunda zaten ortada bir yanlışlık var orası kesin fakat arkadaş aracı ikinci el almış daha önce plaka değişmiş olabilir bu sırada da trafiğe çıkış tarihi değişmiş olabilir. bu durumda satan servis de bilemez böyle bir yanlışlığı. fakat çözülecektir bu durum en azından sağlam yerden almış arkadaş aracı sıradan bir galeriden alsaydı hiçbişey talep edemezdi.
   Özelden görüşmemize dayanarak yazdım ben onu.Doğukanın dediği kadarı ile durum bu.İnşallah onun adına olacak şekilde son bulur bu olay...Gerçekten içinden çıkılması zor bir durum.Allah kolaylık versin Doğukan'a

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2009, 21:06:34 »
bugün zeytinburnu derindereden garanti uzmanı burcu hanımla görüştüm..sorunun onlardan kaynaklandığını, çözüm için toyota merkezden görüştükleri söyledi..sonucu size  bildirecem dedi..hatta arabanın 2007 model olduğunuda söyledi ("dün sizin arabanız 2006 model demişti")..ama sabah ki bu görüşmemizden sonra bi daha aramadı..ben sizi arıcam diyor aramıyor, bu iki oldu....ben hala sonucu bekliyorum..ben de durumu bildirir bir yazı yazıp toyota müşteri iletişim merkezine email attım..şimdi bana dönmelerini bekliyorum..bundan sonraki süreçte benle iletişim kurulup sorunumu çözmezlerse, aracın bağlı olduğu şubeye dilekçe ile başvurucam ve en son şık olarak tüketici haklarınada başvuracam,sizce yapmam gerekenler doğru mu? karşı tarafa ne gibi yaptırımlar uygulatabilirim yada uygulatamam!!!!!!!!   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2009, 19:56:45 »
bugün arabayı aldığım yerden aradılar, arabanın garantisini düzeltiklerini söylediler...arabamın 2007 model ve garantisnin devam ettiğini söylediler...aracımın durumu eski haline geri döndü, olan bizim 2 haftaya oldu..bunada şükür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2009, 20:04:22 »
 :) Çok iyi bir durum olmuş Doğukan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2009, 01:23:27 »
Senin adına sevindim doğrusu Doğukan.En kısa sürede taybini yaptırırsın artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 18, 2009, 08:55:09 »
Geçmiş olsun Doğukan Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #16 : Mart 18, 2009, 11:12:19 »
Geçmiş olsun dogukan bey...Sorunu çözmeleri iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2009, 13:50:24 »
sevindim. aklın yolu bir...
ed